Kako naći vlasnika domene

Domena je registirana kao .hr, jel mogu ikako naći vlasnika?

dns.hr tamo imaš podatke.

E tnx…btw, fora mi je ova nova reCAPTCHA koja se nalazi i na ovoj stranici, mada ne kužim kakva je to sigurnost protiv robota :slight_smile:

To ti je da nemres automatski napravit bota koji bi gledao i spremao poatke za sve domene :slight_smile:

Hehe, pa kužim koji je smisao reCAPTCHE općenito!

Ali ne kužim ovaj “klik” sistem, i razinu sigurnosti koju on pruža. Prije su bila ona retardirana slova koja jedva i čovjek pročita. I bila su upravo retardirana da nebi razno razni programi za detekciju pisanog teksta mogli skužit što je napisano.

I onda sa tih retardiranih slova imamo direktni skok na kockicu koju treba samo kliknut.
Bilo bi sve jasno da netko drugi stoji iza ove recaptche, ali koliko vidim posrijedi je isti provajder (Googleova je to reCAPTCHA ako se ne varam). Samo je ova updejtana, tj. novija modernija verzija.
Suma sumaru…Google prvo gura retardirana slova koja jedva i čovjek pročita, i sad taj isti Google da običnu kockicu koju treba kliknut. No zašto bi bilo teško napraviti bota koji klikne na kockicu??

Zato jer se botovi za prikupljanje, spremanje podataka i obradu ne rade s GUI-em … bot “vidi” samo plain HTML … bez ikakvog JS-a i pizdarija okolo. Dakako da je moguce napraviti windows app da uzima bas podatke s carneta … no tu ima par problema i isli bi u širinu kada bi objasnjavao navedeno.

Ne vjerujem baš da se Google oslonio na vjeru da ih nebu nitko provaljivao sa windows app. Na kraju krajeva, brava je ta koja izaziva lopova da osmisli odgovarajući ključ.
Ako se brava do sad rješavala putem plain HTML, to ne znači da se nebude ubuduće rješavala sa win app ako je potreban win app.

No shodno gornjem tekstu, mislim da su se dobro pobrinuli oko zaštite :slight_smile:

who told us that while the checkbox sounds simple, there’s really a “high degree of sophistication” going on behind the scenes.

The new risk analysis engine looks at user engagement before, during and after they click the checkbox to determine your humanity. Shet told us that the risk analysis engine “uses machine learning, that takes a number of strategies and learns what a normal user looks like so that the next time a new one comes along, we know what to look for.”

Baš fora :slight_smile:

Retardirana slova o kojima pričaš su slova koja google nije mogao sa sigurnošću pročitati i digitalizirati, pa se dosjetio da mu mi riješimo dio posla

A nakon toga je postavio slike na capatchu sa google street-a … pa smo unosili brojeve kuca :smiley:

Hehe, znam. I to mi je isto fora rješenje. Al prije nego što smo mu mi digitalizirali podatke, imao je distordirana slova nevezana uz digitalizaciju.

Nikada mi se taj capatcha sistem nije svidjao. Dizajnerski izgleda jako lose i komplicirnao za korisnike. Ja uvijek slazem na svoje webove i portale antispam zastitu u obliku da sustav automatski sam generira jednostavniju random sliku i onda ide provjera.

Ja isto…ali ova capatcha mi se bome svidja :slight_smile:

Google je pravi poslodavac, zaposli nas obične smrtnike za 0kn a mi mu odradujemo posao :wink:

Simbioza ~ klasičan primjer

1 Like

Pa s obzirom na to koliko mi Google daje, nije mi problem tu i tamo pomoci sa ispunjavanjem jedne captche :wink:

2 Likeova