Kako naplatiti dorade na tuđoj web aplikaciji

Pozdrav,

Imam jedno pitanje za iskusnije freelancere.

Dakle dobio sam ponudu povremeno po potrebi raditi dorade na jednoj web aplikaciji koja koristi CMS ručne izrade jednog drugog programera. Problem je što nisam nikada radio nešto toga tipa za nekoga. Kompletan sajt znam koliko bi naplatio i kako i što, s ovime mi se je malo teže procjeniti.

Zanimaju me malo iskustva koliko vi naplacujete takve stvari na nekim primjerima.

Znam da je teško reći bez primjera. Ali varira, jednom će možda trebati povezati komentare članaka direktno sa forumom, drugi put uvest facebook like gumb, treći put možda uvesti neke nove filtere za pretragu baze i sl…

unaprijed hvala i ovo je moj prvi post ako sam krivo smjestio ili već postoji tema ispričavam se! :slight_smile:

Ja to radim često i naplaćujem po satu

Ovisno u kakvom je rasulu kôd. Par puta sam se opekao što sam dao cijenu bez detaljnog uvida pa sam skoro poludio dok sam skužio da je kôd grozota. Jbg, previše php developera pa zbog toga od nedavno nadalje “tuđi kod? ne, hvala”.

Hvala na odgovorima!

Koliko vi cijenite svoj sat rad?

Da ovo sa kodom rasulu… Toga se zapravo i ja dosta bojim :slight_smile:
Mada mislim da ako se uspješno snalazim u kodu u firmi u kojoj trenutno radim koji su valjda pisali najgori programeri na svijetu mogu u bilo kojem :slight_smile:

[quote=“Bubreg”]Koliko vi cijenite svoj sat rad?[/quote]S kolikom bi neto plaćom bio zadovoljan u firmi, pa puta dva zbog poreza i davanja na prihode, pa puta neki faktor amortizacije (softver, knjige, struja, prijevoz, računalo, internet, …).

mislim da nema veze sa satom.svaki programer zna kolko nšto košta

Eto ja nemam iskustva pa pitam do dobim filing za to…

A sad… što se ovog tiče lijepo je to sve, ali svi znamo da potencijalnom klijentu moraš nekako smisleno prezentirati i pojasniti što mu naplačuješ i zašto mu to toliko naplačuješ.

Ono što iz iskustva znam je da su sati ono što je klijentima najlakše razumjeti, a pogotovo prikazano na način kao što je gore navedeno. Kada te netko pita zašto toliko počneš mu objašnjavati o svim faktorima amortizacije i o tome koliko tvoje znanje košta i vrijedi.


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Webmaster.Ninja