Kako napraviti da mi se na istom baneru vrte različite reklame za desktop i mobile

Ovako želio bih da u isti baner stavim dva različita cpa offera. Inače sad je baner je slika i ubačen link ka nekom cpa offeru. Kako da napravim da ima dva offera jedan za mobile, drugi za desktop. Inače tema ima ugrađene pozicije i ne znam da li bi preko nekog plugina to moglo. Vjerovatno može, ali ima li još neko rješenje. Ako ko bude pisao neki kod ako može onako u kompletu kako treba da odradim da napiše. Fala unaprijed.

Inače kod za reklamu mi ovako trenutno izgleda ako je to bitno

<a href="link ka cpa offeru" target="_blank" rel="nofollow noopener"><img class="alignnone wp-image-84 size-medium" src="link ka slici na sajtu" alt="" width="300" height="250"></a>

i isti cpa offer prikazujem i mobile i desktop posjetiocima.

Ili jednostavnije rečeno jedan baner za mobilne a drugi za desktop :smiley:

Ja sam za CPA ponude koristio Ad Inserter Pro dodatak za Wordpress. Radi odlično.

U ovaj gore 33 ubaciš reklamu za dekstop, u 34 ubaciš reklamu za mobilne, podesiš gdje da ih prikazuje ovdje na “Insertion”:

Screenshot_4

Ili koristiš manual opciju:

pa ubaciš gdje hoćeš.

Dodatak ima i opciju za geolokaciju za prikazivanje oglasa po zemljama (po potrebi) i dosta nekih korisnih stvari.

Za sada najbolji dodatak za oglase za Wordpress koji sam koristio. A koristio sam ih ko zna koliko :slight_smile: i to baš sam tražio za CPA ponude kako bih mogao po državama podesiti oglase.

3 Likeova

hvala. i ja sam nekad koristio neki plugin besplatan slične opcije ima bar po ovim skrinšotovima, nemam pojma kako se zove. mislio sam da to može ručno i neki css media (max-width: 768px) i sl stvari koje pojma nemam. no naću onda neki fri plugin koji može to odraditi, mora postojat.

Wp advanced ads sam koristio prije ovog Ad Inserter-a. Mislim da oba dodatka imaju besplatne verzije koje se mogu iskoristiti za tako nešto, jedino što nemaju mogućnost za Geolokaciju i neke napredne opcije. Barem je tako prije bilo.

Oba su na Guglovoj stranici preporučeni ako to šta znači:

2 Likeova

Lako moguće da sam besplatno verziju tog ad insertera nekad na adult sajtovima koristio nema šanse da se sjetim, znam da je bilo i za mobile ads. Uglavnom fala na pomoći i preporuci.

Što ne koristite Google Ad Manager, imate raspored po Desktop, Smartphone, Tablet, TV i ostalim uređajima, imate Geolokaciju po državama, regijama čak i gradovima.

Osim ako radite “pornjavu”, onda zaboravite :slight_smile:

A možete i javascriptom detektovati dimenzije ekrana i servirati reklamu, neko je već tu napisao da je “granica” na 768 px.

reklama-mobilni {display: none;}
reklama-desktop {display:block;}

@media screen and (max-width: 768px) {

reklama-mobilni {display: block;}
reklama-desktop {display:none;}

}

eto css za mobile/desktop verzije hahaha

Da, ali će kroz takav css npr. kod s Google AdManagera biti učitavan u sajt, samo zbog “none” neće biti vidljiv, tako da ispada kao da je regularno prikazana i jedna i druga verzija (mobile/desktop) reklame.

mislim da ipak neće biti regularno prikazana, sistem neće zabilježiti prikaz

uzmi ovaj mydataknox banner ispod … nađi njegov div i stavi display: none … ne prikazuje se banner, nestane element skroz

Pogrešno sam napisao, neće biti prikazan, ali će sistem zabilježiti kao da je prikazan, jer je kod pozvan i učitan u sajt, a to što je css sakrio prikaz, to je već nešto drugo :slight_smile:

Radio sam već te slične stvari s css-om i vidim kako Admanager reaguje na takve stvari… kao da ništa nisam niti uradio kroz css s bannerom.

Slično je rađeno odavno s onim besplatnim brojačima posjeta, raja ih je sklanjala s css-om sa stranice, ali su oni i dalje u izvornom kodu stranice radili svoj posao i brojali posjetioce.

1 Like