Kako napraviti svoj CMS?

Kako da napravim svoj vlastiti CMS?? Naučio sam osnove PHP-a, ali neznam otkud da počnem…

Osnove PHP-a? Mozes napraviti samo pocetak, a za cijeli CMS moras znati puno vise. Osim PHP-a moras znati i MySQL i CSS za dizajn. Nepotrebno je pricati o poznavanju rada u Photoshopu!

Pa nešto o dizajniranju baza podataka. Možda i nešto malo o projektiranju informacijskih sustava.

Kreni se radije igrati s pisanjem skripti. Tipa, korisnik podnese obrazac s upitom, korisnik se registrira na stranicu pa mu se ispisuje njegovo ime i sl.

Naučio sam promijeniti ulje na autu, kako napraviti svoj auto?

Žao mi je da to tako, pomalo ružno govorim, ali ne znam kako drukčije da ti dočaram kolika je razlika između osnova PHP-a i cijelokupnog CMS-a.

Moj prijedlog ti je isti kao i od tserega, počni s nekim osnovnim skriptama, kontakt formularima, login skriptama itd.

Jer za izraditi CMS nije potrebno samo opsežno znanje PHP-a, potrebna je i određena doza iskustva :slight_smile:

da te malo razveselim :D. Iako ne znaš sve što ti treba za vlastiti CMS milsim da sam na youtube-u negdje vidio tutorial od nule, pa potraži malo. Ako se ne varam ide ti sve korak po korak, sa uputama i primjerima, tako da možeš i od toga krenuti.

Ma neslušaj ti njih :smiley: :smiley:

Prvo nauči kako se spojiti na MySQL bazu preko PHP-a, te kako vatati i ubacivati podatke unutra :smiley:
I onda lagano kreni za početak, korisnik se registrira i logira, može pisati neke novosti, neki korisnici imaju veće privilegije pa mogu uređivati to i brisati. Ovo je sasvim dovoljno za početnika. Nećeš dručkije naučiti nego praksom :wink: Nemoj se obazirati na dizajn, obaziri se na PHP kod (zaštita, pravilno pisanje koda, blablabla) :slight_smile:

Tako ćeš naučiti PHP. Ako baš ne znaš kako koristiti petlje, uvjetne naredbe (if-else, …), to nauči za početak :slight_smile:

Ovdje odgovori su ti odma bačeni u daleko, kao početnik nećeš raditi nešto što će ići u javnost, zar ne? Pravi male skriptice za taj CMS (registracija, prijava, news) ali pravilne :slight_smile:

S vremenom ćeš napredovat :wink:

Imaj malo contenta, pa će biti i malo managenta pa će sustav biti jednostavan za napraviti.
Kreni malenim koracima.:slight_smile:

Da bi napravio svoj CMS, treba ti mnooogo znanja. Recimo postoje CMS-ovi koji na prvi pogled izgledaju dobro ( WEB-SPELL), da ok je kodovano sa vizuelne strane, ali recimo u SEO smislu CMS je uzasan!
Niko to ne osporava, da “pokusas” da sklepas nesto svoje, cisto da vidis kako se snalazis!


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Webmaster.Ninja