Kako odrediti težinu rangiranja?

Našao sam keyword na Eng. jeziku, 100K pretraživanja mjesečno iz niše koju dobro poznajem i gdje mislim da mogu ponuditi kvalitetan sadržaj. Na prvoj Google-ovoj stranici rezultata pretrage su uglavnom stranice sa društvenih mreža zatim idu postovi ne baš autoritativnih web stranica gdje se keyword nalazi ili u naslovu ili u samom postu. Planiram ići sa EDM, dakle čitavu web stranicu ću bazirati oko tog keyworda. Što je bitno PA, DA? Koji tool koristiti? Nemam nekog iskustva za rankiranjem. Sve web projekte koje sam do sada imao su propali zbog mog neznanja. Doduše, zadnji projekt sam radio za hr tržište i ispalo je dobro jer sam pogodio temu koja se tek pojavila kod nas i bio je donekle održiv ali kada su prihodi pali ispod cijene hostinga i to sam ugasio. Zadnjih mjeseci proučavam kako radi Google i što je sve bitno kako bi se odradio dobar SEO. Ciljam na AdSense monetizaciju. Nekako mi izgleda najzgodnija. Volio bih kada bi mi neki iskusni član foruma pomogao i dao odgovor na moje pitanje iz naslova teme.

Tesko je ovako na pamet govoriti.

Ali ako je Na prvoj Google-ovoj stranici rezultata pretrage su uglavnom stranice sa društvenih mreža zatim idu postovi ne baš autoritativnih web stranica gdje se keyword nalazi ili u naslovu ili u samom postu.

Onda imas easy keyword pa samo naprijed

Našao sam nekakav tool koji pokazuje težinu rangiranja i nakon testiranja rezultat je 0. Svi rezultati na 1. Google-ovoj stranici imaju PA = 0. Koliko vremena će mi trebati da zasjednem na 1. poziciju?
I još nešto, koga mi možete preporučiti sa ovog foruma za prijevod/pisanje članaka na ENG. jeziku?

Ako ti prvih 10 imaju PA 0, i ako nemaju bas backlinkova ili su slabi,i ako nemaju keyword u titleu,descriptionu i h1 tagu,to je onda easy keyword. U tome ti moze pomoci Traffic Travis,postoji i free verzija koja je sasvim dovoljna za ono sto tebi treba. Tesko je reci koliko ce ti trebati vremena,ali recimo da ja imam takav keyword,meni bi trebalo izmedju 3 i 6 mjeseci za top 10, a godinu dana za top 3. Ovisi o tebi,tvome znanju, kvaliteti i kolicini backlinkova koje ces postaviti i jos milion stvari.

Koristio sam Traffic Travis. On mi pokazuje drugačije podatke od tool-a kojeg sam maloprije koristio: na prvoj stranici nekolicina rezultata ima PA nešto više od 40 dok svi ostali imaju PA 1 ili 0. Zatim sam primjetio da većina rezultata nemaju TITLE/DESC/H1TAG tj. imaju jedno ili eventualno dvoje od toga. Ni jedna stranica nije izlistana u DMOZ. BLP - uglavnom nula, EDU/GOV - sve nula, RDP - uglavnom nula, BLS - enorman (matične web stranice su društvene mreže)

Mislim da imam dobru ideju za sajt a voljan sam i angažirati nekoga da mi piše članke.

Na koji način raditi link building?
Isplati li se ulagati u promociju FB stranice, ima li od toga više koristi?

Kada se to sve zbroji i oduzme, što mi je činiti? Da li ući u to ili ne?

EDIT: Travis je označio težinu sa “Relatively Easy”

Ocito taj tool ne pokazuje dobro DA i PA. TT je tu sto posto tocan. Facebook stranica ti moze pomoci u social engagement,ali se ne smatra backlinkom. Danas je vrlo tesko naci i raditi dobre backlinkove. Jedan od najboljih nacina su guest postovi gdje se u tekstu linka keyword prema tvojoj stranici. Ako zelis,posalji mi na PM koji je keyword u pitanju, pa cu ti tocnije reci da li se isplati uci u to ili ne. Jedino sto ne znam koji je tvoj nivo znanja. Jer ako si apsolutni pocetnik onda ti je tezak bilo koji keyword.

Evo ja ti preporucam sebe. garantiram kvalitetu. Svi clanci prolaze copyscape i nisu plagijat. Plus gramaticki su provjereni , ako treba mogu biti i SEO optimizirani.

Cijena prava sitnica 5$ za minimalno 500 rijeci

Za koje si teme specijaliziran?
Radiš li prijevod?

Prijevodi ti nemaju smisla. Ja ne pisem tekstove, imam svoje pisce koji pisu tekstove, za mene, i jos par ljudi sa foruma. Nakraju to sto oni napisu ja napravim proofread i ispravim sve greske i recenice koje mogu biti bolje napisane i jos dodam vocabular da je tekst bogatiji jer mnogi pisci ponekad se zalete pa koriste jedno te iste rijeci.

Aha. Ja sam stranicu mislio koncipirat tako da ima možda 5-6 jakih postova od po 1000 i više riječi i onda po potrebi nekada dodati po jedan takav post, možda 1 mjesečno ili nešto tako.
Ne znam da li je to preporučljivo? I još nešto: Treba li u tim postovima ciljati na glavni keyword i uopće na koliko keyworda treba ciljati jedan takav post?

sto veci post to na vise keyworda mozes ciljati

E super. Ekipa hvala na savjetima. @drmrgood Dosta sam savjeta na Google-u našao u vezi rangiranja, backlinkova… Nastavljam i dalje učiti…@dadaas Onda kada mi zatreba opsežan članak samo te kontaktiram preko pp?

da, bilo kako me kontaktiraj, skype, preko webstranice moje, ovdje na PM ili na mail.

1 Like

Ovo je tocno. I netko je jos rekao ako su social network stranice i to isto, takodjer tocno.
Lak kw je tamo di pozeljno nema niti puno rezultata iz gugl baze + ovo sve. Ukratko