Kako oglašavati na svojoj stranici

Pozdrav,

Imam web stranicu koja mjesecno ima oko 25 000 - 30 000 posjeta i oko (200 000 - 300 000 ucitavanja). Nije previse, ali broj raste.

Zanima me kako je moguce legalno naplacivati oglasni prostor (postavljanje bannera)? Nemam firmu niti obrt.

Drugo, kolika je realna cijena, recimo na mjesecnoj bazi?

Rijec je o stranici http://ljubavni-oglasnik.net/.

Unaprijed se zahvaljujem!

Najbolje bi ti bilo da imaš opciju istaknuti oglasi kao što ima njuškalo

postoje istaknuti oglasi, ali trenutno se ne mogu kupovati. Jer opet je problem napraviti placanje, jer za placanje karticama ugl se mora imati firma otvorena. placanje SMS-om se ne isplati, jer 50% ide telekomunikacijskoj kuci i neki postotak firmi koja omogucuje sms naplatu, tako da cisto ostaje mozda max 40% :).

[quote=“loglasnik”]postoje istaknuti oglasi, ali trenutno se ne mogu kupovati. Jer opet je problem napraviti placanje, jer za placanje karticama ugl se mora imati firma otvorena. placanje SMS-om se ne isplati, jer 50% ide telekomunikacijskoj kuci i neki postotak firmi koja omogucuje sms naplatu, tako da cisto ostaje mozda max 40% :).[/quote]Bolje išta nego ništa :wink:

Paypal? netreba firmu

probao sam :), al ne mogu napraviti konfirmaciju kartice preko paypala. Za konfirmaciju ti skinu s računa nekih 10-tak kn i u transakciji piše kod koji je potrebno unijeti za aktivaciju, no naravno ja u svom internet bankarstvu ne vidim detalje o transakcijama, vjerojatno je potreban neki vrag u banci jos platiti :smiley:

Ne trebaš ništa platiti u banci, pogledaj u promete po kartici u tamo ti piše taj kod za aktivaciju.

Tih 10ak kn što ti skinu ti zapravo vrate nazad nakon što potvrdiš karticu. Odnosno, vrate ti na tvoj Paypal račun, a inače Paypal će ti isplatiti na verificiranu karticu sav iznoš koji imaš na Paypal računu svakog prvoga u mjesecu.

Evo kako taj kod izgleda na internet bankarstvu. Koristio Visa Electron, PBZ banka.

http://i.imgur.com/UJTXp.png

Nadam se da sam pomogao.

sta fali sms naplatom? kad vec imas toliko posete mesecno da njih 1000 pusti poruku za oglas koja kosta npr 30dinara a ti dobijas 10 dianra od tih 30, onda bi dobija 100e mesecno ? ako se ne varam?

[quote=“toniperic”]Tih 10ak kn što ti skinu ti zapravo vrate nazad nakon što potvrdiš karticu. Odnosno, vrate ti na tvoj Paypal račun, a inače Paypal će ti isplatiti na verificiranu karticu sav iznoš koji imaš na Paypal računu svakog prvoga u mjesecu.

Evo kako taj kod izgleda na internet bankarstvu. Koristio Visa Electron, PBZ banka.

http://i.imgur.com/UJTXp.png

Nadam se da sam pomogao.[/quote]

provjerit cu veceras opet, nemam sad citac katica uza sebe :), ali meni je kao opis transakcije pisalo nesto u smislu “Transakcije drugih banaka”, tako nesto.

u biti ja nisam planirao naplacivati sve oglase, nego samo istaknute. To bi islo u principu ovako nekako:

  • korisnik kreira oglas
  • kada krera oglas pošalje poruku tipa “53241 istaknuto”, gdje je “53241” ID oglasa.
  • nakon toga oglas bude istaknut i korisniku s računa mobitela skine 2 eura, od toga ja dobijem malo manje od 1 euro. Da je rijec o placanju karticama dobio bi mozda 1.7 euro.

No ovakav nacin naplate isplati se jedino gdje ima bar mozda 100 000 posjeta mjesecno. Nadam se da budem dosao do toga. Ali prije nego omogucim ovakvu naplatu planiram povecati broj posjeta na bar 5 000 posjeta dnevno (150 000 mjesecno).


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Webmaster.Ninja