Kako postaviti OpenStreetMap?

pozz,

moj CMS sadži PHP dokument za Google mapu i sve što jepotrebno je da uzmem API key i postavim u admin sekciji svoga sajta, i tad se automatski uključi Google mapa na sajtu, naravno ukoliko sam dopustio njeno prikazivanje.

da ne idem u detalje, zbog nekih mjesta gdje Google map nema apsolutno nikakvih ucrtanih ulica kao npr. Sarajevo, hocu nekako da improviziram da umjesto google mape ubacim openstreetmap.

open streetmap daje mogućnost neke vrste APIja li to nije ni približno onom što meni treba, jer taj api se ubacuje u HTML kod, a Google API je namjenjen za tip sajtova sličnih mome i moguće je da upisom adrese automatski locira tačku na google mapi.

ne znam kolko sam bio jasan i dali sam iznio potrebne podatke ali bio bi zahvalan na bilo kakvim informacijama ili skustvima.

hvala

zar je moguće da niko ne zna :slight_smile:

Ako sam shvatio ti želiš prikazati lokaciju na karti ali upisom adrese a ne zemljopisnih koordinata? Google API ima funkciju za vraćanje koordinata za traženu adresu pa možeš dobiti koordinate i onda koristiti OpenStreetMap za prikaz lokacije na tim koordinatama.

pa… malo sam zakomplicirao prvu poruku… :slight_smile:

htio bih google map zamjeniti sa openstreetmap…
to mi je nejasno jer mi je googlemap integriran u cms php dokumentom


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Webmaster.Ninja