Kako postaviti title i URL članka za About page?

Zanima me mišljenje vas kolega vezano za SEO i moj micro niche site.
Imam jedan dobar članak od 1000+ riječi i on govori uglavnom o (širim) temama mog sitea, dakle tuče na glavne keyworde uključujući i samo ime domene. :wink:
Mislim to postaviti kao “about“ stranicu. E sad, pitanje je (molim iz vašeg iskustva) dali da postavim ovakav title: “What is ‘keyw1’-‘keyw2’?“ (keyword od dvije riječi) Ta fraza ima oko 20-ak pretraga mjesečno, ali sam ‘keyw1’-‘keyw2’ ima 246,000/mo. I domena se zove po ta dva keyworda, dakle tada bi URL izgledao ovako:
keyw1-keyw2 .com/what-is-keyw1-keyw2/
Jeli to izgleda malo spammy :frowning: pa da ne bude kontra efekt? Možda bi bilo bolje ipak stranicu nazvati samo About us, pa će URL tada biti ovakav:
keyw1-keyw2 .com/about/
Dva glavna keyworda ostaju i ovdje u URL-u ali se ne ponavljaju, a ove keyworde ću van samog texta provući i kroz tagove H1 i H2 i to bi trebalo biti dovoljno dobro? :angel:
title
Moje je mišljenje da to i nije neko big deal pitanje, ali opet, šteta je dobiti i neki mali penalić ili lošiji rezultat zbog banalne stvari. :blush:
Hvala svima koji će se uključiti svojim mišljenjem. :o:

Ja mislim da nema razloga da dupliras dva puta KW u URL-u. Dovoljno je sto imas ime domena.
Mada generalno i ima logike jer opisuje sta je KW1 i KW2, ali mislim da je dovoljan samo Title, a G ce sigurno da dokuci pa ce da rangira za oba KW-a.
E sad kakav ce CTR da bude to je diskutabilno jer zavisi koji je KW.

1 Like

A sto ne prosiris i titl i url sa dodatnom frazom lupam sta je kw1 kw2 i kako da … …? Tako bi manje spamy bila i mozda pokrila jos koji termin

Ako koristis wordpress i yoast plugin mozes stavit da ti url bude samo imesajta/what-is da se keywordi ne ponavljaju u url a title da bude What is kw1 kw2

Ja imam averziju prema about us jer sam se nagledao toliko (meni) sablonskih i besmislenih about us stranica. Ja to nemam na sajtu ijednom i po meni je to nepotrebna stranica na sajtu. 99 % ljudi se tu ne slaze sa mnom i imaju taj about us page. Cak i kada bih imao about us na sajtu stavio bih noindex obavezno. A i bas bas rijetko vidjeh u guglu neku about us da rangira, ponekad za specificno ime neke firme i sl.

1 Like

Hvala vam momci obojici, i ja nekako vrlo slično razmišljam. U URL-u nikako ne pristaju keywordi koji se ponavljaju. :blush:
Što se tiče About pagea, mislim da nije baš tako kako kažeš Anja, drugo sve stoji. Naime, zar nije bilo da i Google voli (uz ostalo) da postoje te About stranice i da takve websiteove pretendira? (Opet ponavljam, to je jedan od 100 aspekata)
Čini mi se najprimjerenije da za title What is keyw1 – keyw2 and how to…? kako je rečeno gore. :blush: Ali URL, a ujedno i anchor u meniju najbolje da ipak bude About jer keywordi su već tu (domena), a o tome je i riječ. Dakle – About "domena". :blush:

P.S. To ću sutra. Nema žurbe. :wink: :o:

Ne kazem ja da mozda nije dobro imati About us sto se googla tice. Mada i to mi je klimavo. Ja ne volim About us page pogotovo na amz aff sajtovima jer to je uglavnom hrpa gluposti i lazi. Tu su price o domacicama koje obozavaju usisivace, atleticari entuzijasti koji testiraju patike, ronioci koji su tu samo da pomognu i upute sta je najbolje za druge da kupe… kad vec nemam sta pametno tu napisat po meni je bolje da ja nemam about us no da kenjam gluposti u koje moze povjerovati rijetko ko. Moje misljenje je da taj page i ne interesuje ljude osim ako se radi o nekoj firmi. Naravno zavisi od tematike sajta, a ja po meni nemam sajtove dje je to potrebno. Na amz, neke domace adsens sajtove i adult ne vidim potrebu i korisnost About us page.

1 Like