Kako povećati organsku pretragu sajta?

Pozdrav svima, prije oko godinu dana sam pokrenuo Facebook grupu pod nazivom prosvijetljen.info
gdje objavljujem razne vrste edukativno zabavnog sadržaja u obliku slike, dok na websajtu objavljujem pisani sadržaj, problem nastaje onda kada mi je fejsbuk zbog nekog nepoznatog razloga sredinom aprila 2019 godine smanjio reach (rič) drastično, te sam prestao objavljivati linkove na fb pejdž, stoga sam odlučio da dovedem organski reach na websajt, ali mi teško ide, jedva da imam 10 organskih posjeta na sajt, zarada je stala, a taman sam bio krenuo fino, novi sam u ovome molim da me posavjetujete šta treba da radim

Link sajta: www.prosvijetljen.info

trebaš imati što više kvalitetnih backlinkova, bez toga nažalost ništa.

U ovom slucaju nece mu pomoci kvalitetan backlink. Nema tu posjeta od googla…

Backlinkova iz postova ili mogu proci backlinkovi iz sidebara i sl.?

ne razumijem pitanje ?

ako si mislio unutar same stranice raditi backlinkve, to ti ništa ne znači

mislio sam na backlinkove sa drugih web stranica, foruma ka tvojoj.

Prvo se mora odraditi SEO na samoj stranici! Znaci ispitivanje kljucnih reci pisanje seo tekstova, optimizacija, slike, video, kao i url adresa i jos 100 stvari! Posle toga se radi link building i to umereno bez spamovanja. Ovo ti je dug i mrkotrpan posao, s obzirom da ti sadrzaj sajta nije na engleskom i nije nesto za sta bi ljudi poludeli, nisam siguran koliko ti se sve ispalati, s obzirom da ti je zarada samo adsens!

U svakom slucaju ako zelis da ucis ovo je dobar primer, clanak koji pises mora imati osnove stvari kako bi bio SEO prihvatljiv, moras pisati tekstove, tako da budu prihvatljivi sa google pretragu, naslovi ne smeju biti suvise dugi ali ni suvise kratki, moras dodati kljucne reci, podnaslove, slike, hyperlinkove ka drugim stranicama i td…
Onda tek ide izgradnja linkova na drugim sajtovima…

I jos jedna bitna stvar, moras imati puno tekstova, svaki dan moras pisati nove tekstove, google to obozava i nemoj nikad prepravljati tekstove, napisao si i cepaj sledece. Srecno :slight_smile:

3 Likeova

E hvala, baš fin savjet, morat ću preći na wordpress, trenutno sam na vixu, nemaju opciju da ubacim banner na blog postu, žalosno, za sada adsense koristim, kada razvijem veći broj posjeta onda možda poneki sponzor, trenutno dižem stranicu na fejsu gdje imam problem, reach je iz nepoznatog razloga spao 5 puta od 15 aprila ove godine, neznam zašto, pišem suportu pa ću vidjeti šta je problem, jer tu planiram objavljivati sadržaj sa sajta.