Kako prebacit sadržaj i dizajn na drugi server (joomla)

Ovako… Imam sajt na jednom hostu (serveru), a na drugom sam radio redizajn istog. E sad bi ja htio novi dizajn i sadržaj prebacit na ovaj prvi server, pa me zanima kako to napravit najjednostavnije?

Šta sve moram napravit? Ne bi htio da nešto krivo napravim, pa da si odužim posao.

Misliš template si mijenjao na drugom? Pa uploadaj ga na prvi i stavi da bude aktivan, a onaj stari template ostavi za svaki slučaj… a za sadržaj moraš bazu prebaciti ili probaj ovo:

http://www.bestdownloadsites.com/joomla/export-content

Ma na drugom sajtu sam totalno drugačiji template mjenjao, te na isti ubacio sadržaj. Htio bih prebacit sve, baš sve šta imam na ovom novom umijesto prvog.

Mislio sam čak da ne bi bilo previše posla kada bi prebacio samo dizajn, a sadržaj ručno pošto ga nema previše. E sad, kada bi prebacivao dizajn, dal bi to značilo da moram samo ovo napravit:

1.) Instalirat ga na prvi server
2.) Sa drugog skinut sve foldere i fajlove od templatea i prebacit na prvi
Gotovo prebacivanje templatea?

Malo sam zbunjeg oko svega… Bojim se išta prćkat, iako znam da ako napravim backup da sam siguran.

Dal bi mi to možda moja hosting podrška “odradila”?

Nemoj vrlo prčkat po joomli znaju se desit sranja koja nitko ne zna riješit

Ma jednostavno zipaj joomlu na starom serveru i prebaci taj zip na novi server! Napravi bazu podataka i i korisnika za tu bazu te to napiši u joomla konfiguraciju

U phpmyadminu na starom serveru napravi backup tablica baze podataka i onda samo taj backup importaj (uvezi) na novi server.

Ako ti treba pomoć pri prebacivanju PM-aj me pa ću ti ja pomoć

Znam, zato i pitam.

[quote=“IvanPeso”]Ma jednostavno zipaj joomlu na starom serveru i prebaci taj zip na novi server! Napravi bazu podataka i i korisnika za tu bazu te to napiši u joomla konfiguraciju

U phpmyadminu na starom serveru napravi backup tablica baze podataka i onda samo taj backup importaj (uvezi) na novi server.

Ako ti treba pomoć pri prebacivanju PM-aj me pa ću ti ja pomoć[/quote]

Puno hvala na ponudu, no rado bih ja to sam pokušao prebacit. Mislim, znam da bi to tebi išlo jednostavno, ali onda bi te svaki put maltro s time :smiley: Bolje da naučim, pa da znam za vijeke vijekova…

Uglavnom, prvo ću napravit backup na starom serveru, instalirat taj novi template, i sve posložit kao što sam na drugom serveru, i probat prebacit sadržaj. Mislim da će mi tako najbrže ić.

Ako tako ne uspijem, napravit ću restore i pokušat novim načinom.

Drugi način je da napravit na oba servera backup, i ići putem koji je napisao IvanPeso. Dakle, sve skinem sa drugog servera, uploadam na prvi, podesim u configuration.php bazu i usera koje sam prethodno kreirao na prvom serveru.

Eto, valjda bum uspio nekaj skemijat. Hvala svima na prijedlozima…

To ti ziher pali i moguče je , ako naravno dobro odradiš s bazom i u konfiguraciji promjeniš što treba (baza , admin i adresa)

Baš me zanima jel prošlo ok!

Mene pak zanima , jer sam uspio to napravit na “off line” virtualnom serveru sa xampp , ali sam dobio nekakv error o vremenskim zonama!

Sad me stvarno zanima da li je to moguče učnit jednostavno ali dizanje backup-a??

Da ti budem iskren, pokušao sam, i nastalo je milijun problema (meni u glavi)… Naime, napravio sam kako sam gore i napisao, i jednostavno sam zablokao… Nisam znao šta da radim s prošlim folderima i fajlovima… Dal da brišem, šta da radim, i onda sam odustao od toga.

Nakon toga pokušao sam jednostavno instalirat template i sve tako sredit, ali ni to mi nije pošlo za rukom, jer prošli template je imao neke svoje module, pa je sve to ispadalo zbrćkano.

I pitaš se, kako sam na kraju to rješio? :smiley:

Jednostavno sam na novo instalirao joomlu, instalirao template, prebacio promjene, prebacio sadržaj i sve radi ko urica. Jest da mi je za sve trebalo oko 5-6 sati, ali ja drugačije nisam znao.

PS Znam da si razočaran jer sada ne znaš dal na kraju je moguće tak napravit ili nije, ali jbg, meni je tako bilo komplicirano jer nisam znao šta da radim. Bojao sam se da bi me krivi korak mogao skupo koštat (ne znam zakaj), i jednostavno sam odustao…


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Webmaster.Ninja