Kako promovirati svoj video kanal; Youtube SEO

Nisam, i dok god budem mogao da koristim klasicni youtube studio cu koristiti, ne svidja mi se nešto posebno ovaj novi youtube studio.

1 Like

Meni se uopste ne dopada.
Suvise je nepristupacan.

Dobro, hvala na mišljenjima, no sve da je i tako, morate priznati da je ovo novi studio, time i napredniji i sa dosta novih opcija pogotovo u dijelu koji bi nas trebao najviše zanimati, a to je; analytics, samo dio toga prikazano je u filmu gore. :blush:
Znam da mnogi od vas YouTubera razmišljaju da ovo nije primarno pitanje, i da će biti kako bude, neovisno o njihovu stavu. Sasvim sigurno je i to istina. :wink:
Osobno koristim oba toola, jer ovamo stvarno postoje detaljniji pokazatelji, siguran sam da ste i vi barem - povirili. :slight_smile: :o:

Moracemo da se priviknemo na novi studio.

Kazite,koliko su vam subscribera odrezali onaj dan kad je bilo ciscenje?
Meni skinuli oko tridesetak.

Znači da su to bili sumnjivi pretplatnici. :neutral_face: 30-ak nije mnogo, rekla mi je ptičica :bird: da su :wolf:-u skinuli i više.

Meni nisu skinuli nijednog. :slight_smile: Ali, nemojte zavidjeti brzopleto. Jer, kako je rekao onaj lik; sve je relativno, i to može značiti i da ih nemam dovoljno. :smile: :o:

Je skinuli su, al ajde…idemo dalje :chart_with_upwards_trend:

2 Likeova

Nije strasno, pogledaj koliko video snimaka je otislo… Meni skinuli samo jedan sa kanala gde imam 4-5 game hack videa. Sad je pravo vreme da se napadne game hack CPA :smiley:

Jesi li dobio kakav strike ili su ga samo obrisali?

Ima naravno, samo sto sam se uzasno potresao :smiley: Celih 1.5$ dnevno su mi oborili :frowning:
Screenshot_4

Ti pretplatnici koji su izbrisani, izbrisani su s razlogom, i (kvalitetan) vlasnik kanala neće patiti, primjer je naš :wolf: :blush:. A ovi videi koji su “otišli“; samo su znak dobrih vjetrova na YouTubeu i to (vrlo) pozdravljam. :smile: Doduše, slično se je događalo i prije, no sada su valjda malo aktivniji, a botovi pametniji. :blush: :o:

Sram te bilo :brain:

A zašto ovo, uz like koji si mi dao iznad? :neutral_face: Nisi valjda i ti pisao o tome?
Ako jesi, to je samo još jedna potvrda da je tako. :o:

Ma zezam te jer si zaboravio

1 Like

Posto mnoge tajne Youtuba jos nisam otkrio,voleo bih kada bi mi neko od iskusnih objasnio kako da svoj neki video ubacim u neciju playlistu gde vlasnik to odobrava?

Akrivirah se ija nesto vise na youtubu pa me zanima kak je najlakse skupit 1000 pretplatnika za ukljucenje monetizacije… minute ce se vec skupit al pretplatnici su nekak slabi… doduse nema tjedan dana kak sam dodal 15tak videa…

Bravo Vlado, :+1:
Quotano je iznad da si učinio prvi dio posla, to je neminovno, ali i drugi; priključio si se ovom topicu. Treći bi bio da lagano pratiš sve što smo pisali u ovoj temi ali i ne samo tu. :blush: Četvrto da, uz malo sreće, i sam iznađeš neki YouTube SEO tip :film_strip: koji nismo spominjali, a koji ćeš nam prezentirati ovdje. :blush: :movie_camera:
Naravno, ovo posljednje je opcionalno, a moj je savjet; samo naprijed, hrabro, odlučno i ustrajno.
Piši ovdje kako ide i o čemu dvo (tro) umiš. :wink: :o:

dakle nastavak na prethodno i na neke kritike… upravo gledam video di gluha cura objasnjava s eng subtitlom zasto su captionsi i titlovi dobra stvar za privlacenje pretplatnika…procito sam vecinu topica s rijecju youtube al bez nekih pametnih uvida pa reko mozda mi je nekaj promaklo…

sto se tice tipova u tri dana sam naucil sljedece:

-bitno je imat ritam objava

  • 3-5 minuta je odlicna duzina… iako meni izdrze do minutu ipol
    -naravno famozni originalni content is the king… u mom slucaju pravi glumci…
  • keywordi i hashtagovi u opisu i naslovi
    -cijena kostanja 15 videa 300 eur… sto je nula za korporativni u hiljadarkama usd po minuti…
    -za tjedan dana zarada nula pretplatnika 23 minuta 3000…
    -sve u video mora bit copyright free… slike rekviziti pozadine etc…profi intro i mjuza se mora kupit… inace autorska ekipa utuzuje…
    -glumce i voditelje moras usmjeravat prema aktivnom ponasanju prema cilju biiznisa…kupit rekvizite i opremu
  • po mojoj slobodnoj procjceni trebace godina dana tog tempa (bar 30 videa mj) da se nekaj zahukta…

Disclaimer - moje inzinjerske, vidovnjacke i ovisnicke preporuke, savjeti i uvidi, su moguce uvjetovani pod mojim utjecajem vidovnjastva, inzenjerstva, i osvisnosti, te se ne mogu smatrati kao nadomjestak i/ili zamjeni savjetu, uvidu ili preporuci od strane certificiranih i licenciranih davatelja savjeta, uvida i preporuka

1 Like

Vidiš da je najbitnije krenuti, onda pohvataš skoro sve. :blush: Ovo sve što navodiš uglavnom stoji, no ipak nije tako striktno;

To direktno ovisi o nicheu kanala. Tako npr. moji videi na jednom kanalu imaju u pravilu okruglo sat vremena trajanja. :clock1: A ako je tvoj niche tarot, tada bi ti bilo mnogo bolje - preko 10 minuta trajanje, pa i 20, može i duže. :+1:

Ovo si angažirao glumce, pa ih još i plaćaš? :blush: To barem zvuči obećavajuće.

Dalje jako bitno; ništa, naravno ne smije biti opterećeno autorskim pravima; :no_entry_sign: audio ili video.

Mora ako ne znaš sam napraviti. Nemaš li ni muzičkog dara, na sreću postoji i muzika plasirana pod CC licencom (Creative Commons) koju ćeš i ti prikazati navodeći istu licencu, ali slobodno je koristiti. :wink:

30 videa mjesečno nije potrebno, gledaj da budu dobri pa je dosta i 4. :blush:
A kad krene kanal sa tvojim opservacijama navedenim u dnu tvog posta, svakako nas obavijesti ovdje ili barem mene na PP, molim te. :blush: :o:

hehe volim salu nastranu uvjek… sve sam uvatio…uh ko moze pratit sat vremena necega… ja prvi ne… danasnji korisnici imaju koncentraciju kokosi…moj osobni kanal ce tesko krenut jer nisam bas materijal za snimanje i pricu zbog zdravstvenih problema ali…mozda nadjem nekog glasnogovornika/cu…cjena mojeg savjetovanja je 1000 eur/satu na chatu il emailu… pa ko voli nek izvoli hehe… trebo bi si promjenit nick u guru ili savjetnik…al i savjetnici trebaju savjete za pitanje o videima na youtubu…doduse pitanje je dal doista to trebam il kao vidovnjak vec znam pa trolam hehe,

Ne znam kako vi, ali ja pratim ovog gospodina Brian G i nalazim da je redovno interesantan. :blush:

Osim onoga što govori, samo praćenje stila i postavki njegovih videa sigurno će vam pokazati dosta, naravno ako niche u kojemu snimate svoj video dopušta slično. Recimo, prava upotreba b-roll -a, primjetna i u filmu iznad :blush: direktno će djelovati na audience retention a što je, znamo, jedan od glavnih nositelja za SEO našeg videa. :film_strip: :o: