Kako resiti ovo na wordpress sajtu?

Изузета је због ознаке „noindex“ …wordpress sajt konzola ne indeksira postove sta je resenje?

Vjerovatno si u WP adminu čeckirao opciju Discourage search engines from indexing this site. Otiđi u WP Admin → Settings → Reading i skini kvačicu s te opcije.

1 Like

Nije to …to je ok provereno

Možda ti ovo pomogne ( sad ne znam koliko si sturučna u tome da sama izvedeš “operaciju” ) odgovor je pri dnu posta iz linka:

P.S zaboravih ako kostistiš YOAST plugin ili neki drugi pogledaj podešavanja za index

Isključi sve plugine pa probaj, nešto “smeta”…

Hvala vam na pomoci probacu …nije mi jasno kako je neke postove indeksirao a neke ne…a za sve su podesavanja ista

Google (search) će indeksirati ostale linkove u toku par sati ili u roku 24h (ako server i sajt nije opterećen) Pokušaj da preko google search console dodaš ručno URL linkove koji nisu popisani od strane googlea. tada će verovatno i google da ih pokupi.

Možda neki postovi nisu mobile friendly pa ih konzola ne uzima u obzir ali to možeš lako provjerit.

Tesko da je tako. Ako je stranica resposive onda su i svi postovi. Negdje drugdje je problem. Ali indeksiranje ovisi o tome koliko cesto se objavljuje sadrzaj, o jakosti i starosti stranice itd. Pozeljno je koristiti i All in one SEO ili Yoast SEO.

Pa evo to se i meni događa povremeno, GSC mi jednostavno proglasi stranicu ili post da nije mobile friendly i sad kad odem na Mobile-friendly test pokazuje mi da neće učitat neke elemente teme ,najčešće fontove. Međutim kad to ponovim nakon par sati sve je u redu. Našao sam 2 uzroka zašto je to tako. Jedan je da Google Console ima kvotu koju može odraditi dnevno i da je možda to uzrok a drugi je da Google počinje uvoditi maksimalni broj elemenata koji se mogu učitati na mobilnim uređajima da bi smanjio zagušenost mobilnih mreža-međutim svi napori da saznam nešto više nisu rezultirali ničim.

Postavila sam rucno i sve je indeksirao…hvala svima za pomoc

1 Like

Jako interesantno je to da Google Ads bot više ne idexira moje članke na sajtu koje imaju bilo kakve veze sa Putinom ili Rusijom.

Dakle nigde nemam adsense reklama na sajtu gde je ta tematika u pitanju. Odmah sam bacio oko da vidim u čemu je reč, i kaže da Adsense bot ne može da pronađe moje članke. Ima li ko ista iskustva?

Bilo je obavestenje nedavno da google nece prikazivati oglase na clancima o ratu u Ukrajini.

1 Like

Znam, ali i nakon toga obaveštenje kod mene je sve radilo i lepe dolare se uzimalo. Sada čvarak zadnjih par dana. :sweat_smile:

1 Like

Jbg… Izbegavaj pisati o toj temi i sve ce biti ok.