Kako rješavate styliziranje linka u navigaciji koji je aktivan?

Pretpostavimo da je navigacija jedan file koji se inkluda u svaku stranicu…kako je najbolje zadati klasu linku koji je otvoren?

Ako pričamo o statičnome fajlu, najbolje je dodati javaskriptu koja će uspurediti url prozora i url linka i, ako su isti, promijeniti klasu.

Ali SSI u vrijeme kada ima toliko dobrih CMSova … retro?

Ocke i hvala! … zanimalo me samo dali nema neka ugrađena klasa za linkove da sami to registriraju. Poput :active, :visited …

A što se tiče js i php-a …ima li ikoja mana u ovakvom pristupu:

Znači, ovako sam radio do sad…i to mi je nekako elegantnije od naknadnog mjenjanja sa javascriptom. …e sad, dobio sam neku primjedbu da radim previše poziva na server :s …a nekako mi je nevjerovatno da ovakva linija koda radi dodatni poziv na server?

Nije li da sve što je u php tagovima se izvrši na serveru…i onda html dokument bude poslan na klient stranu?

“Poziv na server” može značiti svašta. Ako imaš jedan .php fajl, a ovo je njegov dio, to sigurno nije problem. Ali ako koristiš SSI na način da se prikazuje puno raznih PHP fajlnova, onda to može biti problem, ovisno o tome kako je podešen web server (vjerojatno apache2) i na koji način se izvršava PHP (cgi, fcgi, mod_php)…

Nisam siguran za što sve stoji SSI, ali koristim include na server strani.

Recimo imam file: header.php i onda ga inkludam u svaku stranicu koja sadrži taj header. To je, nadam se, ispravno??

SSI je server-side-include, ali ovo što ti radiš nije to (jer je inkluzija a razini PHP-a, ne web servera), pa nije bitno. A i zanemari onda ono sa skriptom, ne odnosi se na to.

Ovo što ti radiš je sasvim ok, to se sve izvršava u istome threadu/zahtjevu/whatever i zbog toga nema dodatnih poziva na server.

Iz mojeg iskustva, kada ti hosting počne prigovarati, oni imaju problem.


Copyright © 2022 WM Forum - AboutContact