Kako se natjerate da radite?

U zadnje vrijeme sam se ulijenio nakon sto sam zavrsio tri projelta i cetvrti se nikako natjerati da ga zavrsim… Kako vi po tom pitanju…

1 Like

Kad želiš onda i radiš. Ako ne radiš, znači da ne želiš. Možda ti na svjesnoj razini misliš da želiš, ali podsvjest ima druge planove…zrela je za nešto novo, ambicioznije i kroji planove kako stići tamo. Jedan od utjecaja na tebe je da te bojkotira na tome što ti misliš da trebaš raditi …i na taj način te tjera da shvatiš.

Podsvjest je zahebana stvar… ima više tipova podsjvjesti i neke od njih bi zapravo trebali zvati nadsvijest. (Mada, taj pojam se ne koristi u tom smislu)

U svakom slučaju, podsvijest igra za tebe, ali ponekada za “nas” na čudne načine. (Zato što se mi poistovjećujemo sa ovim tijelom, dok je ona nešto više od tijela) Podsvijest će te tako odvesti u depresiju, bolest pa čak i smrt ako joj ne udovoljiš.

Zato treba kopati za odgovorima unutar sebe, spoznati ono što uistinu želiš raditi i motivacija neće izostati. :wink:

1 Like

Sjednem i počnem tipkati, nakon nekih 5-10 minuta uletim u svoj “flow” dok me nesjebe ili žena ili djeca. Radim sat vremena onda pauza od 5-10 minuta za jednu cigaretu pa ona opet. Najgori je onaj korak od kauča do računala.

Najgori mi je taj korak ali zanimljivo samo svoje projekte, a sve ostale nema problema sjednem i napravim u zadanom roku. Cak sam poznanicima radio i neke manje aplikacije za android free i nije mi bilo tesko sad mi je moju vlastitu zadnju tesko odraditi jos tih zadnjih cca 10%… Morat cu se natjerat odraditi projekt do kraja i mislim da mi treba onda malo veca pauza da poslozim sve u glavi …

I cak u pitanju nije novac kao motivacija jer bi novca bilo i po zavrsetkh vlastitog projekta

Spasio sam se od kad sam comp iznacio iz kuće. Striktno poštujem:

  • Radno vrijeme: rad (u kancelariji)
  • Ostalo: odmor, obitelj, prijatelji (van kancelarije)

To sam napravio prije cca 7-8 mj i podigao vlastitu produktivnost na do tada nezamisliv nivo.
Mislim da miješanje tog vremena nije ni malo dobra stvar, što fizički što psihički.

2 Likeova

Radim od jutra do mraka, spavam i radim i bilo mi je jako teško i psihički i fizički do nedavno obzirom na isti tempo već 4 godine ali danas sam se nekako navikao (naučio) Mogu čak reći da sam ovisan o poslu ma koliko to bilo negativno. Motivacija mi je lova i obitelj, troje klinaca
2020-05-15 (2)

10 Likeova

Inercija je cudo, kad radis ne znas stat, kad ljencaris ne znas poceti. Takvih nas je vecina.
Ja sam u fazi da se tjeram da ne radim, tj da znam kad radim i koliko, i da odvazem neki optimum. Juce je mom djetetu ispao prvi zub dok je jela kuhani kukuruz. Zvuci banalno, ali posto sam eto sasvim slucajno imala bukvalno srecu da budem tu i dozivim to s njom, znam da cu se toga sjecati. Drago mi je da nisam bila za racunarom i odmahnula rukom…

5 Likeova

I ja najvise vremena provodim sa djecom ali sam si danas zacrtao da cu raditi 3 dana u tjednu utorak, cetvrtak i subotu po 8h ali iskljucivo u uredu… od iduceg tjedna pa cu vidjeti kako ce to funkcionirati

Svakog petka tu odluku donosim :joy:Ne znam kad sam vise od 3 sata radio…Kadnbi radio 8h ja mislim da bi bio milioner za godinj dana :smiley:

2 Likeova

Mislim da se samo treba pridrzavati smernica druga TITA , 8 sati rada 8 sati zabave 8 sati spavanja,godisnji zimi ,leti,vikend izleti ,i sve tako ,kako je nekada lepo bilo…dok nije dosao ovaj divlji kapitalizam …

kako ne znaš početi? ustaneš uzmeš kavu izađeš na teresu digneš noge i zapališ cigaru. uzmeš telefon i kad se ukočiš prebaciš težinu na drugi guz.

meni pored nakanjivanja da počnem često fali fokus i na dvaest strana gledam i zato mi je produktivnost nikakva.

ima sjajna aplikacija dodaš zubić vilu (deda mraza i sl) na sliku. ja filujem djecu sa lažima a ćerka kad je imala 5 godina je počela sumnjat u zubić vilu i moje priče da sam je vidio, kao i ostale moje sf priče. kad joj je ispo zub aplikacija đe sam zubić vilu dodao pored nje na sliku dok spava i poklon iz 0-24 marketa su učinili da mi ćerka vjeruje ponovo. ja sam budan svu noć i vazda čujem i vidim zubić vilu. sin vjeruje da je spajdrmen prespavao cijelu godinu između 3-4 godine kad je bio klinac jer je tjerao tatu da mu svaku noć do duboko u noć priča priče. može ovo i u tutorijale kako uz pomoć aplikacije da zaradite povjerenje djece.

gledaj malo i zdravlje da sačuvaš bez zajebancije. isto motiv da ti bude porodica.

2 Likeova

Sjajno! Svaka cast, obradovace se.

Ja narucila preko amazona (to je moj 24 sata market, trebalo bi da stigne uskoro), a sinoc dok ne stigne vili (i ona narucuje preko neta) je bilo kinder jaje (iz zalihe). Rece da bi telefon (djeciji neki), pa porucih talkie walkie komplet. E posto su bliznakinje, a i druga upravo jede kukuruz, i klima joj se zubic, osjecam da cu paket raspakovati pa svakoj pod krevet po jedan telefon iz kompleta, sutra da telefoniraju do mile volje.

:ok_hand:

Taj nedostatak fokusa se mjeri brojem otvorenih tabova.

1 Like

ja sam ovu aplikaciju koristio, ne mogu se tačno sjetit zašto, čini mi se da mi je bila jednostavnija za korištenje. i da sam dobio rezultat kakav sam htio

1 Like

Sto??? Ali zubic vila ne postoji???

Ja radim od jutra do mraka skoro pa 0/24 ali ću morati tu naviku promjeniti jer nije mi nista dobro doljela osim novca.

1 Like

Ekipa, kako motivacija u zadnje vrijeme? meni dosta loše, pa zato i pitam… nađem bilo šta samo da se ne primim posla, gledat ću top shop reklame, čitat o žabama u indoneziji na wikipediji, ići sam u kafanu, ma sve sve, samo da se ne primim posla… kad malo bolje pogledam, bome je 90% mog web života prošlo u lijenosti, a 10% i manje je bila vrijedna Alija Sirotanović faza kada se jedva natjeram da idem spavat… zapravo je nevjerojatno da sam ikakve peneze uspio zaradit na webu, pa šta bi bilo da sam normalno radio, i to ne 8 sati dnevno, nego samo 4 sata efektivno, i to od ponedjeljka do petka…

Nekako mislim da bi mnogi ovdje sa 4 sata efektivnog posla, 5 dana u tjednu, kroz zadnjih 5-6 godina da su radili, pa mnogi bi postali i milijunaši, ali džabe ti, kad je sporno i problem pola sata dnevno… :man_shrugging: :man_facepalming:

1 Like

Ista prica, izgleda da je vecina nas ista… Bukvalno tih 4 sata, nista vise. Ko zna gde bi mi bio kraj.

1 Like

Potpuno isti problem imam. Nakon 2-3 sata efektivnog rada, mozak mi se ugasi. A da ne pričam o tome kako ga je teško pokrenuti kada tek ustanem, pa i tu “izgubim” par sati pokrećući ga :smiley:

Ovaj video mi je dao nekoliko ideja, koje isprobavam ovih dana:

1 Like

Dok god čovjek ne radi u nekom kolektivu, teško se motivirati. Ja sam uvijek bio predan radnik, i dok sam radio sam, ali radni kolektiv je čudo.

Skupite se, napravite zajednički ured i upri jedan drugog :smiley:

Kolegu @Jeronimo034 znam već sad podosta, uvjeren sam da bi on do sad bio multimilijunas da mu se radi haha… Al često mu i zavidim koliko on to sve opušteno gleda :joy:

3 Likeova

U planu dosta projekata i realizujem ideju pocnem nekoliko mjeseci i izgubim motivaciju za tim i tako nekoliko projekata ce se ugasit a imaju potencijala.
Dali ima neko carobni formulu za konstantnu motivaciju ?