Kako se radi sa dva monitora na jednom kompu? :) Koja mašina to bez problema gura?

Možda je glupo pitanje, ali stvarno nemam ideju :slight_smile:

Znači, ako spojim 2 monitora na jedan komp, kako s mišem prijeđem na drugi monitor?
Zanima me i kako odredim što će biti na prvom monitoru, a što na drugom?

Druga stvar…

Za istovremeni totalno glatki rad ovakva dva monitora spojena na jedan komp, koja mašina je potrebna? (ni pod razno se ne smije zamrznuti slika niti na kratko)

https://www.hgshop.hr/mon-49-sm-odyssey-lc49g95tssrxen/proizvod/295720

Ja imam ovo u nastavku. Da li je to dovoljno da tera ovakva dva monitora iz linka gore, onako bez ikakvog zastajkivanja i štekanja? Ako je bitno znati, na monitorima bi se vrtili chartovi, a na svakom bi screen bio podijeljen u nekoliko dijelova. Vjerojatno bi bilo otvoreno i najmanje desetak dodatnih tabova.

Procesor INTEL Core i7 7700K,
4200/4500 MHz, Kaby Lake, Socket
1151

Memorija CORSAIR 16 GB DDR4, 2133
MHz, DIMM, CL15

SSD disk 120 GB, KINGSTON V300,
2.5", SATA III

Matična ploča ASUS Z170-K, socket
1151

Grafička kartica GIGABYTE nVidia
GeForce GTX1060 G1 GAMING, 6 GB
GDDR5

Da usput pitam ako netko možda zna…

Jel nešto ovakvo bruji dok radi ili je bešumno? Drugo pitanje… da li to upija dim cigarete, ali baš onako da već 5 minuta nakon pušenja kao da se nije niti pušilo u prostoriji ili je to nemoguće postići? :smiley:

Trenutno mi je bitno samo ovo što pitam gore, a da li postoji neki drugi bolji, možda i povoljniji monitor mi trenutno nije hitno znati jer ću kupovati vjerojatno tek na jesen pošto mi je muka već sada od pomisli da ću trebati preuređivati i razmještati po prostoriji :slight_smile:

Unaprijed hvala na odgovorima :slight_smile:

Stavis prosirenje zaslona (desni klik misem na desktop i onda postavke). Kada ces na prvom monitoru misem doci do desnog ruba ekrana on ce se pojaviti na drugom lijevo. Sve sto zelis imati na drugom monitoru prenes s prvog. Navedena masina bi to trebala tjerati bez problema. Za cistac zraka ne znam.

1 Like

Za takvu akciju (više monitora) grafička karta je najbitniji faktor.

Rezolucija monitora sa linka je nekih 70% od 4k a mislim da ta karta podržava 2x(4k) monitora bez problem čim prije što chart-ovi nisu zahtjevni poput igara ili video prikaza.

Disclaimer: nije iz iskustva već iz suvog racija.

1 Like

Hvala obojici na odgovoru. Sad su mi neke stvari jasnije. Samo još nešto… :slight_smile:

A što ako je drugi monitor iznad? Jel može da kad dođem do vrha donjeg monitora da se na gornjem miš pojavi dolje? :slight_smile:

Probao sam napraviti to proširenje sa ovim trenutnim monitorom i TV-om koji je preko HDMI spojen na PC. Nije dobro. Sve je raštrkano. Npr. na PC monitoru na desktopu mi se razbacaju sve ikonice i pola ih fali, a na TV-u vidim samo desktop background bez ikonica, iako ovo s prelaskom miša s monitora na TV radi.
Jel to možda zbog različitih rezolucija? TV je 43 incha 4K, a monitor je 24 incha i nije 4k. Ako je zbog rezolucije, da imam 2 identična monitora onda taj problem nestane?

Sve imaš u Display settings. Jednostavno skroz…

1 Like

Radele ti je dao dobar video, tamo si pogledaj kako staviti jedan monitor iznad drugog.

To je normalno jer ti se rezolucija promijenila.

I to je normalno kada staviš proširenje zaslona. Sam si trebaš odvući s prvog ekrana na drugi ono što želiš imati na njemu.

Da. Ono što možeš probati je na TV-u smanjiti rezoluciju u postavkama slike.

Trebao bi, ali nisam nikad imao dva ista monitora pa ne mogu sa sigurnošću tvrditi.

1 Like

Hvala…budem onda tako napravio.