Kako se zaštititi od 'Copyright' (na svom sajtu) - Ilitiga kako nekom na forumu ukrast siću

Dakle, pitanje i rasprava za sve članove Foruma. :point_down:

Ako imamo web sajt na kome svaki posetioc može dodavati video i slike po želji. Kako se mi vlasnici našeg sajta zaštiti da ne završimo na sudu? Jer moze doći Pera kojot iz afrike i ubaciti pesmu od mc stojana i šta onda?

Mnogo ce sada napisati, izbrišeš video na koji si dobio upozorenje i teraš dalje. Ali ako sajt ima milion posetioca mesečno, pa ja onda trebam samo sedeti za komp i čekati prijave. Ili ako je moj sajt skripta za društvenu mrežu, gde oni mogu ubacivati šta žele. Šta onda?

Opet, gledano sa moje strane. Ako se moj video nadje na YouTube bez moje dozvole, ja nemam šanse tužiti YT jer ce oni reci da to nisu oni dodali na njihov sajt, vec korisnik i da oni mogu samo obrisati taj video. Dakle sud neće ni videti.

Ali to je tako u slučaju tih velikih, moćnih i bogatih sajtova. Mi mali cemo odmah kod sudije. Dakle da ne dužim ovu temu, želim da sto vise ljudi učestvuje ovde i kaže svoje mišljenje. Ovo nema veze sa sajtom za filmove ili serije. Dakle, na sajtu koji koristi npr Bimber themu, posetioc moze sam dodavati članak, video, foto itd.

Da li je dovoljno napisati da mi ne odgovaramo za video snimke koji unesu posetioci ili sta raditi ??? Nebitno da li je korisnik uneo video ili ga embed, sto raditi ? :smirk:

Dodatno pitanje: Ja sam na Facebook podelio link videa sa YouTube. Dakle ja sam napravio embed tog linka na sajt Facebooka, nikom ništa. Ako taj isti link podelim (podele posetioci) na moj lični sajt, eto tužbe. Koja je tu sad logika? Hvala svima koji budu učestvovali u ovoj raspravi. :blush:

Što kažeš da ti nick promijenimo u Claudio?

1 Like

Što kažeš da je ovo nalog moje žene, a da sam ja njen muž koji je otvorio ovu temu ?

U tom slucaju ne vidim razloga za sto ne bi otvorio svoj vlastiti account.

2 Likeova

@costlyDeveloper Evo ti drugara iz Austrije, Aleksandra :joy: Mozda je odlucio da ti vrati lovu?

2 Likeova

Za ovaj forum smo nedavno saznali, no nije ni to loša ideja.

@limenka2017 Ne znam o čemu pričaš? Čudno ti je da neko iz Austrije piše na hrvatskom forumu ili šta?

1 Like

Koliko vidim niko neće da se uključi u raspravu, sve vas zanima ko smo, odakle smo, zašto neko iz Austrija hoce da radi sa sajtovima i učestvuje u raspravu na vašem Forumu. Interesantno :sweat_smile:

Pozdrav i od mene iz Austrije :sweat_smile:
Zamisli neko priča bosanski u Austriji lawl.

“Ali neke su od novosti koje se predlažu obveza pružatelja usluga da redovito rade procjene rizika i provjere koliko su učinkoviti u uklanjanju ilegalnog sadržaja i kako mogu biti učinkovitiji. Neće se sve obveze odnositi na sve pružatelje usluga na internetu, nego je prijedlog da mali vlasnici web-stranica imaju manje (četiri obveze), a najveće online platforme poput Facebooka, Amazona i Googlea najviše obveza (22). Što je veća platforma, to će imati više obveza.”

1 Like

Razumem admina da pita zašto neko pise u muškom rodu a ženski je profil. Ali ne razumem ovu limenku da nas meša sa nekim dugovima. Total schade sto bi rekle švabe. :rofl:

@kay-cee Konačno neko da se pridruži raspravi. :partying_face:

Pozdrav Amar Dugonja, odselio se ti nama u Austriju? :smiley:

Koja ste vi ekipa… pa sta nije jednostavnije utrositi vrijeme u legit biznis, nego godinama razvijati neke fejk profile da bi nekom ukrali 100 EUR… svasta…

3 Likeova

:rofl::rofl::rofl::sweat_smile::sweat_smile: oj boze dragi svega na dunjaluku

@steelmaiden Nakon što smo videli da vaši članovi kao i vi sami ne reagujete na naše teme, vec pišete o nečemu sasvim drugom. Tražimo od vas da izbrišete sve naše podatke koje imate na vašem webu. Apsolutno sve.

U suprotnom, poslaćemo pismenim putem pismo evropskoj komisiji za zaštitu podataka (datenschutz) gde ćete imati rok od 8 nedelja da pismenim putem pošaljete sve nase podatke nama, i obrišete ih iz vašeg sistema. Uz sve to ide i novčana kazna od strane EU komisije za datenschutz. Mislim da to ne želite, sve sto je potrebno jeste samo da obrišete nase podatke.

Pozdrav.

Moze, posaljite im pa im usput dostavim i dokaze o tome kako ste prevarili ljude. Pozdrav

1 Like

hahahahahahahahagagahahah nemoj jos filipe brisati neka prvo vrati borisu 100 e hahaha koja psihijatrija

Ma necu nista brisati, ja samo prikupljam dokaze, pa ce jednom to sve zavrsiti tamo gdje treba zavrsiti, a ova ekipica ce otici tamo gdje im je i mjesto.

1 Like
1 Like

Poštovani adminu, znas koliko ce nas koštati da posaljemo zahtev? 0,50 centi. Takav zahtev smo vec slali policiji ovde u Austriji jer nisu hteli da nam daju neke podatke o nama. Znas sto se desilo? Sve što su imali u vezi našeg imena u celoj Austriji su poslali na kucnu adresu uz izvinjenje. Policija je to morala, a vi nećete morati?

Nemoj da si smešan, izbrisi ili u ponedeljak eto me u poštu. Toliko od nas poštovani adminu. Pozdrav :blush:

Samo šalji prika, nije problem.

3 Likeova

U postu obavezno ponesi FFP2 masku! :mask:

1 Like