Kako skratit tekst na naslovnici u wordpressu

Dakle recimo pišem jednu recenziju koja ima svoju kategoriju. Ali to malo ružno izgleda na naslovnici pa me zanima kako skratit automatski taj tekst i da mi piše pročitaj cijeli članak itd. Primjer
http://gameland.jutarnji.hr/

To se zove excerpt.

Dakle, kada pišeš post, onda na dnu imaš posebno polje ‘excerpt’, i šta tu upišeš pokazat će se na naslovnoj, sa linkom na cijeli tekst.

Također, ako imaš pristup samoj temi, onda umjesto funkcije ‘the_content’ možeš koristit ‘the_excerpt’, pa onda i koristit ovaj plugin.

meni ne radi taj excerpt… uopće to ne pokaže…

Onda pogledaj u index.php, ili home.php koja funkcija ispisuje sam sadržaj, pa kreni od tu.

Postoji još jedan način za to odraditi, a to je korištenje mogućnosti ‘Read More’, za koju je potrebno samo klinuti na gumbić da se dio teksta jednostavno ‘odreže’. :wink:

Naravno, opet je potrebno napraviti i određene korekcije u samom kôdu.

IMHO, excerpt je bolje koristiti kada se želi postići da sažetak teksta na nekoj stranici ne bude čista kopija dijela originalnog teksta.

[quote=“tutorial”]Postoji još jedan način za to odraditi, a to je korištenje mogućnosti ‘Read More’, za koju je potrebno samo klinuti na gumbić da se dio teksta jednostavno ‘odreže’. :wink:

Naravno, opet je potrebno napraviti i određene korekcije u samom kôdu.

IMHO, excerpt je bolje koristiti kada se želi postići da sažetak teksta na nekoj stranici ne bude čista kopija dijela originalnog teksta.[/quote]

Kakve korekcije u kodu

Pogledaj link koji sam ti dao. Piše sve što ti treba. :wink:

Znaći jednostavno stavit i to je to

Samo još jedno pitanje. instalira sam plugin za galeriju slika i sad me zanima kako da izbacim to da mi se iz naslovnice pojavljuje

Ili možeš uskočiti sa geeky varijantom i srediti to uz jedan plugin bez dodatnih trikova :slight_smile:

Uzmeš Wordpress hook zvan “the_content”, i primjeniš filter na njega u kojem provjeriš ako je naslovnica u pitanju, da ti filtrira sve… :slight_smile:

[php]
add_filter(‘the_content’, ‘filter_post’);
function filter_post($content) {

// if… naslovnica, tj. !post
//… skrati $content

// uvijek! na kraju vrati content
// return $content;

}
[/php]

Znam da je kompliciranije, ali morao sam

Ah malo je. I još me ovo zanima. Kada dodajem kategorije, kako ću ih poslagati po redoslijedu. Jer mi je nakon naslovnica, ide ostalo


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Webmaster.Ninja