Kako spraviti dobro vino

Valjda sam pogodio podforum,

imam 200-300 kg crnog grožđa, nemam iskustva u tome (prosle godine sam unistio istu kolicinu pokušajem da napravim kvazi vino), imam dva burenceta (plastična) sa otvorom za zrak (u koji sam stavio crijevo koje dalje ide u kantu s vodom) to su mi preporučili kad sam kupovao.

E sad, kako, koliko da drzim kominu, kako da pretakam, kako da skladistim kako bi to makar ličilo na vino…?

Malo rasprave van programiranja nije na odmet :slight_smile:

To ti je cijela znanost - enologija, i ne da se ukratko na forumu prepričati.
Svejedno, ja ne bih radio vino u plastičnim posudama.

[quote=“gambo”]To ti je cijela znanost - enologija, i ne da se ukratko na forumu prepričati.
Svejedno, ja ne bih radio vino u plastičnim posudama.[/quote]

Znači da odustanem.

ne,ostaviš da vrenje ostane u plastičnim posudama zatim pretočiš u bure od inoxa i kupiš ulje s kojim zatvoriš gornju površinu vina i bit će dobro kroz cijelu godinu :slight_smile:

Sam postupak nije toliko kompliciran, ali ima dosta važnih detalja o kojima treba voditi računa.
Evo, na
http://www.vinogradarstvo.com/
imaš puno toga za proučavanje.

Što se plastike tiče… nije problem u muljanju u plastične bačve, nego mislim da bi mošt trebalo pretočiti u drvenu ili inox bačvu. Nisam probao, ali ne vjerujem da bi plastična bačva dala dobro vino.


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Webmaster.Ninja