Kako spriječiti botove da se registriraju?

Imam stranicu na kojoj vozim buddypress na wordpressu. U zadnje vrijeme su mi se počeli registrirati stranci i postavljaju razne grupe tematike Casino itd… i reklamiraju se na grupama. Mrzi me non stop pratiti što se dešava na sajtu i brisati kako grupe tako i te korisnike jer pretpostavljam da su botovi. Pošto ono što oni postavljaju nema blage veze sa tematikom stranice. Kako spriječiti isto?

Dali bi Captcha solucija bila dovoljna kod registracije? jer ja nisam postavio Captcha.

Meni je bila dovoljna, ja sam isto dugo mucio muku s tim ali na komentarima clanaka i ubacim Captcha i od tada nema problema.

Ja sam poceo koristiti disqus i nemam problema

Hvala, pokušat ću s tim. ma ne komentiraju oni ništa članke. Samo otvaraju grupe ko nespašeni

Ja sam koristio reCaptcha od google ali i tu su mi botovi probijali jednostavno napravi ovako polje i napisi iznad njega tipa napisi prvo slovo abecede i to je to

1 Like

@wampir probat ću sa captchom od same teme u WP (kupio sam temu pa probam s tim prvo) Ali to je captcha samo za WP, neznam hoće li se dat povezat sa BP. Ako nebude išlo probam i taj tvoj prijedlog. Puno vam hvala svima.

Kapča je korisna stvar ali ja kad je vidim diže mi se (ne ona stvar nego) kosa na glavi. Ja to neznam čitati. Inače mi vid i sluh nisu jača strana (uz sva ostala sranja koja imam) i kod te kapče pogišin masu puta.
Wampirovo riješenje je puno bolje.

1 Like

Ja sam također postavio pitanje i od tada nisam imao problema.

@wampir. Svaka ti dala za ovaj prijedlog!! Jednostavno i učinkovito. SVE POHVALE!!!

1 Like

Evo već neko vrijeme je @wampir njegovo rješenje funkcioniralo bez problema, ali su mi počeli probijati botovi i to no nije bilo toliko strašno (2-3 registracije dnevno). Onda sam dodatno postavio siCAPTCHA (pošto nemogu nać reCAPTCHA plugin za buddypress a da mi radi).

Dakle imam takoreći duplu zaštitu, ali unatoč tome mi probijaju. Pogotovu danas sam postavio mogućnost logiranja preko facebook računa. Od tada masovni napad botova. svaki minut se registrira barem 1-2.

Šta napravit ljudi

Najidealniji nacin da sprecite botove, a da ne uznemiravate korisnike je da postavite nevidljivo polje odnosno ubacite polje za popunjavanje koje se zove password ili username, ali koje nije vidljivo korisniku. Ako se popuni to polje, to znaci da je bot pokusao registraciju i samo tog korisnika banujete.

Postoji opcija u SI CAPTCHA pluginu za to nevidljivo polje i to nevidljivo polje je aktivirano. Unatoč tome se registriraju botovi. Neznam na koju foru ali eto uspjevaju. Ja samo idem za njima i brišem ih. Neznam kako da ih baniram. Samo ih brišem (brišem user accounte) . Al i da ih baniram šta mi vrijedi. Baniram jednog pojavise drugi i td… osim toga neznam kako da baniram usera. Može li pomoć oko toga. Hvala

Mjenjaj pitanja sedmično.

@mdesign probaj mozda napraviti ovako što sam ti reko al na način iznad inputa napišite ovaj tekst “www.mojastranica.com” bez navodnika. Il možda isprobaj ovaj plugin https://www.keycaptcha.com/

1 Like

Heneypot polje, koristim to i radi dobro.

Šta je Heneypot polje

thx @wampir

Keycaptcha očito radi. Već satima se nije još nijedan bot regovao iako ih vidim tonu na stranici preko jednog plugina ali ne uspjevaju se registrirati :smiley:

još jednom puno hvala

1 Like