Kako su napravljene m.domena.com i kako je povezano?

Zanima me losto imam stranicu s vijestima o gadgetima, htio bi otvorit domenu m.domena.com da bude za mobilne uređaje, kako napravit da se svi clanci i na toj domeni automatski objave, i kako napravit da sustav prepozna ako je u pitanju mobitel da redirecta na m.domenu. Ja imam sve na wordpressu, je li moguce na WP to napraviti?

To ti nicemu ne bi sluzilo i malo je bezveze rjesenje. Napravis sajt koji je prilagodjen mobilnim uredjajima i ne treba ti nikakva m. poddomena. Eventualno napravis i amp verziju,ali to ovisi o tome kako izgleda sajt.

1 Like

Imam responzivnu temu koja radi super, ali ima stvari koje bi htio da izgledaju na mobitelu drugacije ili ih ukloniti, a na destopu mi trebaju

To se preko cssa sve moze srediti

m poddomena ima smisla jedino ako je na njoj posebno uređen sadržaj namijenjen za “feature phones” koji imaju vrlo ograničene mogućnosti u prikazu web stranica. Kako se “glupi” mobiteli zanemarivo koriste za pristup webu, danas više nema smisla raditi posebne web (ili nedajbože wap) stranice za takve mobitele.

Ako želiš da na smartphoneu i/ili tabletu neke stvari izgledaju drugačije ili da se ne vide, to se daleko lakše i jednostavnije riješi CSS-om.

1 Like

Ako bas zelis ima na netu librarije u javascript/jquery za detekciju mobitela i samo bacis u jedan if ako je detektiran mobitel samo te redirekta na m.domena