Kako tužiti nekoga zbog povrede autorskih prava?

Našao sam jednu stranicu koja kopira moje autorske članke i nakon nekoliko upozorenja, vlasnik stranice ne samo da odbija maknuti članke nego šalje i bahate odgovore.

Što poduzeti protiv toga i kako tu osobu tužiti zbog povrede autorskih prava?
Ja sam iz Hrvatske, a ta osoba je iz BiH.

jedino ako si ti lincenciran

Cak i da je iz Hrvatske ostaje ti samo privatna tuzba da ne spominjemo sto je on iz BiH, osim ako nemas u planu da ides u BiH da se tuzite ne mozes mu nista.

Mozda da probas da ga prijavis njegovom hostingu za narusavanje autorskih prava ali ce verovatno da te iskuliraju, mada ne mora da znaci ja sam imao isti problem i prijavio sam tog lika i uklonjeni su clanci nakon nekih 4-5 dana. Licno sam se iznenadio da su reagovali mislio sam da ce da me iskuliraju.

Za početak, daj nam ovdje link od njega… Eto mu odmah negativan feedback.

Da ne otvaram novu temu. Na forumu ima dosta osoba koje pišu članke za novac ili prodaju blogove sa unikatnim člancima pa me zanima kako se ti članci nakon što se otkupe poslije mogu zaštiti autorskim pravom?

Da je u Hrvatskoj lako bi se to riješilo, ali kad su 2 različite države to već teže ide, pokušaj se kontaktirati sa njegovim hostingom i njima prijaviti.

Otići kod advokata

Post mora biti dugačak minimalno 20 znakova.

Hosting kompaniji je bitno da nema warez a sad to sta kopira sadrzaj do je manje bitno za njih ako je neka dobra host kompanija poslusat ce te ali ako je onako samo da prezivi nece ti ni odgovoriti…