Kako ući u trag pošiljatelju maila?

Već neko vrijeme primam mailove od nepoznatog pošiljatelja sa gmail accounta, pa me zanima ima li ikakva mogućnost da se ta osoba bar približno locira…sva razmišljanja su dobro došla, a ako netko konkretno zna kako, ili to može uciniti, molim da mi se javi na pp.

Hvala.

Neznam kako “ući u trag” ali i ja u zadnjih mjesec dana, svaki drugi dan neki mail od nekog “stranca” koji nudi sve i svašta.
TO su prevare na internetu, samo briši poruke i ništa više, ne odgovaraj niti nemoj pristajati.
Napišu tako primamljivu ponudu da netko i povjeruje.

Ne nasjedaj, neka šalje ti briši.

Mene više brine to što oni uspjevaju poslati drugima mail preko moje domene, a potom isti meni odgovaraju na mail. Na kraju ja mogu biti tužen ili listan na blackmail. Problem je što koristim Googleov Gmail i ne vjerujem da postoje sigurnosni propusti. Provjerio sam sve email acc-ove na toj domeni, i ne postoje ovi sa kojih oni šalju.

ja sam na hotmail-u ali isto dobivam ta sr**a.

To ti je email spoofing. Možda ovo može pomoći:

Baš sam istraživao danas i naišao na istoimeni problem, nemoguće ga je otklonuti ali nije za veliku brigu.

email spoof kao sto kaze Baze npr tako koriste email @paypal com ili neki drugi za prevare… obicna mailer php skripta moze to da uradi ili bilo koji drugi software
a kako da udjes u trag nije bas jednostavno mozes procitati ip adresu od servera sa kojeg je stigao email ako otvoris poruku show original i tamo vidjeces ip adrese ali su one od gmail servera ili drugog zavisi odakle je dosla poruka… nisam siguran ali mislim da ne mozes vidjeti od osobe koja koristi tu gmail adresu jos ako ulazi preko vpn/proxy/socks tesko da nesto konkretno nadjes bez da ti gmail ustupi podatke i onda ISP od te ip adrese itd. ako nije veliki problem bolje zaboravi svi se borimo sa spamom ili napravi novi mail :slight_smile:

Nisam znao da mogu koristiti Paypalovu pošto je to ipak firma i pol, ja nikada ne provjeravam na PayPal da li je legla uplata već samo mail -_-.