Kako unovčiti blog o zaradi?

Uskoro ću pokrenuti blog na kojem ću objašnjavati načine za zaradu preko interneta. Trenutno sam u fazi pisanja sadržaja, te me zanima koji je najbolji način za unovčiti takav blog? Da li skupljanje refferala ili? Koliko znam adsense nije dozvoljen na takvim stranicama?

ne zelim trollati ali pokreces blog na kojemu ces ‘poducavati’ ljude o zaradi na internetu i u isto vrijeme postavljas pitanje kako zaraditi na svom blogu/zaraditi na internetu.

dafuq?

3 Likeova

HAHAHAHA :smiley:
Da stvarno je možda glupo pitanje, ali neznam koji je najbolji način na takvim stranicama za zaradu, zato pitam. :slight_smile:

Pobriši thread prije nego ga vidi netko tko će kasnije možda doći na tvoj blog o zaradi :slight_smile:

Naravno da je skupljanje referala najbolji nacin

Neću brisati :stuck_out_tongue:
Znam o zaradi na internetu, samo je pitanje bilo, na koji način unovčiti blog koji se bavi tom tematikom. Primjerice, imam neke blogove o općenitim stvarima na kojima je adsense, imam blogove vezane uz affiliate, tamo je takav način zarade, zanima me da li je na blogovima vezanim uz zaradu najbolje skupljati refferale ili neki drugi način. Zato sam pitao :slight_smile:

Naslov teme pobija sam sebe. Kvaka 22…

Tema uvijek kontraverzna, ali sve i svašta se prodaje pa nađe kupca. Ja bih dao bolju definiciju.
Ne možeš prodati nešto ako u to ne vjeruješ.

Pogledaj film The Wolf of Wall Street.

Nije tema glupa, ima itekako smisla. Mnogi od nas znaju i imaju svoje metode zarade, ali kad bi pisali o tome, pitanje bi bilo da li bi znali unovčiti tu informaciju.

Najbolji način monetizacije takvog sajta / bloga, po mom mišljenju, jeste imati gotov proizvod, u vidu pdf knjige, videa, ili plaćenih postova, koje ćeš prodavati na tom sajtu. A prije svega postaviti ogroman OPT IN formular gdje ćeš prikupljati email adrese i svojim pretplatnicima povremeno pisati i obavještavati o novostima, novim proizvodima i sl. Ako budeš fin i pisao ljudima kako da zarade novac, a samo očekivati “kikiriki” od referala, nećeš se kruha, a ni hljeba :slight_smile: najesti.

Drugi način bi bio affiliate marketing, znači promoviranje proizvoda drugih internet marketara, čitaj, velikih zvjerki internet marketinga, ali mi se čini da to na našim prostorima ne bi baš išlo.

Znači, moraš imati jasan cilj i pravac tog sajta, ne razbacivati energiju na milion metoda zaradjivanja novca preko interneta (a toliko ih i ima!) i na kraju dobiti po par eura na svakom od programa koje si promovirao…

Adsense i prodavanje magle (e-book)?