Kako zabraniti kopiranje sadržaja

Pozdrav

Da, zelio bi da zabranim jednoj domeni da kopira mi svaku novu aktivnosti.

Ovako se radi, ja imam video portal. I kada objavim novi video, ta doticna stranica, kopira poslje par minuta naslov mog videa i samo doda ime kategorije svog sajta u svoje ime videa.

Pokusao sam da blokiram u htaccess i preko plesk ali nikako da nadjem caku, kako kopira . Pokusao sam ugasiti rss i zamjenuti imena sitemap, ali izgleda da nekkao mi kopira preko header. Stvarno, ima li iko ikakvu ideju, stvarno bi bio zahvalan. Ako je i potrebno platio pice, samo da se rijesim ga. Stvarno ne razumijem narod, sto preko tudjeg perja se obogati. Zalostan je taj njihov posao.

Ako je video tvoje autorsko djelo, prijavi YTu (ili preko čega već stavljaju) i pokušaj prijaviti njihovom hostu, ako nije tvoj, hebi ga, radi isto što i ti.

Ma nije moj ni ti njegov. A poenta je , da kopra mi naslov i dodaje dodatno nesto automacki.

Jos si sretan da kopira u minuti, sto bi bilo da kopira u sekundi?

Kao sto kaze @NeedHelp nemozes nista ako video nije tvoj.

disable rights click… makar će ga malo usporiti…

Dodaj 100 videa sa imenom svoje domene u naslovu, cekaj da njegova ta skripta ili stagod da je kopira pa obrisi. Zatrpat ces mu sajt sa svojom reklamom :smiley:

4 Likes

Da najbolje poslusaj veritos. Nema tog nacina da ces ti uspit zeznut on je napravio web scraper i kopira sadrzaj. Sad jedina opcija koja bi mogla privremeno zeznut njega bilo bi da moras neki checkbox oznacit da mozes citat neki sadrzaj il nesto tako inace je unauthorized za citat text.

Nebi ga to bas dugo zadržalo. A veritosova ideja je najbolja, mada se i to da zaobici.

To je genialna ideja, onda nek cisti on sam

Da, ali mora biti nacin kako da ga blokiram, jer ako uzima s tim web scraper, to je manuelno preuzimanje. ALi ovdje ovaj tip preuzima automacki, i to preko joomla cms sajta.

@Enka ja bi pokusao staviti da imas neki checkbox koji moras oznacit da su tipa suglasan sa svim pravilima sajta i pospremio u cookie. I svaki put kad dodes na web on provjerava cookie i ako ima sta onda tek mozes citst tekstove. Sa tim ces zeznut taj web scraper

To nece zastaviti bota. Samo ce nejgove korisnike nazivcirati i oni ce otici. Ako mu vec dajes savjete mozes mu reci neka koristi google recaptcha-nocaptcha (one slicice koje treba slagat), a pravog botera ni to nece zaustaviti niti sekundu.

A Ovo da ce sam cistiti ako ti dodas svoj url u naslov ili negdje nije nista. Samo napravi u codu da taj tekst automatski makne.

set(#content,$replace(#scrapeddata,"tvojurl.com",""),"Global")

Jedna linija coda.

Kao sto sam rekao ovisi na kojoj je razini lik, ako je na visokoj nemozes mu nista.

Najbolje je ovo sto veritos je napisao pa ti je to reklama tek toliko dugo dok ne skuzi.

Sta je sa Cloudflare, i oni imaju opcije za Web Scraping

Isto saznao sam , da frajer kopira mi sadrzaj preko feedgator plugin od joomla cms.

Jel imas gdje rss od svog bloga?

Da

Sto to odma nisi reko pa ovako je sve legit cim dopustis public rss

Da, ali sam promjenuo ime rss fajla. Tako da samo ja znam pravo ime

Makni cjeli rss u potpunosti ovo je sve legitimno i nije zabranjeno to moze ko hoce radit


Copyright © 2022 WM Forum - AboutContact