Kako zabraniti otvoranje sajta sa Internet Explorera i slicne gamadi

Pozdrav svima,
Interesuje me kako da zabranim korisniku koji dolazi sa starije verzije explorera na moj sajt,buduci da mi je lakse za pocetak uraditi to nego uciti css i za njega jos cake i stvari koje popravljaju sve sto on pokvari,buduci da na sestici ako imam 3 diva recimo lijepo poravnana u normalnim browserima,sve ode na sve strane -.- I nervira me,ovako bolje da zabranim uopste ulazak.Da pri ulasku na site pokaze se alert da mora da skine neki od modernih browsera i da ga redirektuje na google.

Evo kako sam ja pokusao :

<script type="text/javascript">
function provjeriImbecila() {
if (navigator.appName == "Microsoft Internet Explorer") alert ('Ne mozete uci sa Imbecil Explorerom na site !');
}
</script>

i onda sam tu funkciju pozvao ovako :

<body onload='provjeriImbecila()'>

on ju ocita ali 5-6 sekundi nakon sto se stranica ucita i sve bude vidljivo.Ja bi htio nesto sto ce se pojavit dok otvori stranica.

Puno hvala unapred,nadam se da ce mi neko pomoci.I jos nest,ako neko zna sa css dobro radit za imbecila,neka mi kaze neke osnovne stvari,kako popraviti sta,bio bih zahvalan takodje jos vise… :smiley:

pozz

Dodaj još statement

window.location=“imbecil.html”;

i napravi taj imbecil.html s obavijesti da ne ulazi sa IE. Međutim to neće raditi ako je js isključen u pregledniku.

EDIT: Možda je bolje da ne dodaš, nego s tim zamjeniš alert.

Sam u rijetkim i složenijim stranicama trebaš posebne datoteke za IE6, probaj sve skupa provući kroz validatore i to popraviti, a ovako i ne znamo u čemu je problem kada nam nisi dao kod da vidimo u čemu bi mogle biti greške.

@Gigolo.To sam posle uradio,refreshuje na stranicu ali ja bi nekakako ako moze da i ne otvori sajt,nego da doma ide dalje,ali predpostavljam d ane moze.

@CreatifCode
Da,zaboravio sam dati primjer a u pocetku sam mislio samo neka uopstena rjesenja da mi date.Ali evo,ovde radim sajt za svog druga,trenutno je samo html jer hocu prvo uraditi design,pa cu programirati onda u php uz dodatke za neke stvari iz osnovnog javascripta,jquery za uljepsavanje i ajaxa da isto bude ljepse i modernije… :smiley:

http://milann.in.rs/raiders/

na ie je problem u tome sto ne podrzava min-height ali to sam nasao rjesenje i msm da bi radilo.dalje u drop down meniju i ova 3 diva gore u vrhu sto su jedan pored drugog ,prepoznacete kada ucitate stranu preko IE-a…na ie primjetim na tom dijelu su margine nesto vece,pa se vjerovatno zato mimoidju. :confused:
U svakom slucaju svi savjeti oko IE-a su dobrodosli. :smiley:

pozz i hvala opet. :wink:


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Webmaster.Ninja