Kako zaraditi na internetu (facebook stranice, e-shopovi, i sve ostalo)?

Pozdrav svima.

Evo kao novi user ovdje, čitam razne teme o raznim vrstama zarade i posla online, i tako nešto me već duže zanima, i želim se u to upustiti iz raznih razloga, ali, ne znam ŠTO i KAKO točno.
Inače se bavim dizajnom, ponajviše grafička riješenja, i znam ponešto o internetu itd, ali zasad ne dovoljno do te mjere da uspješno unovčim tako nešto.

Zanimaju me vaše ideje ili preporuke, što predlažete recimo “početniku”, odkuda krenuti, na čemu i kako učiti?

Pa ako si dobar dizajner najbolje da pises autorske clanke. Kasnije, kada savladas php okrenes se dizajnu i usavrsis javascript. Onda tek krenu pare, ima da bubas i po 5€ dnevno :blush:

Trebaš naći nišu kojoj želiš ponuditi neki proizvod, uslugu, informaciju… Pored toga treba kvalitetan i unikatan sadržaj, početni kapital i vreme, ili mnogo vremena, ako je sredstava manje, da bi stigao do toga da možeš dosta zarađivati.

Mislim na možda ipak malo detaljnije informacije od najopćenitijeg :slight_smile:

Prijavi se ba digital point forum. Budi aktivan, pa nakon nekog vremena sudjeluj na natjecaju za logo. Ako si vjest i kreativan mozes biti izabran i placen za posao. To je samo jedan primjer.

Radih to, i mogu reći da je konkurencija na takvim sajtovima izrazito jaka, ali doslovno, i nikako ne može bit vid neke imalo sigurnije zarade jer ga dođe kao igre na sreću gotovo

Da, skuzio sam da ima ljudi koji znaju pa se tesko izboriti.

A slusaj, moras se gurati svugdje dok ne dodes do neke sigurne love.

Vidim ovdje da se dosta prodaju facebook stranice, koliko je to isplativo? Doslovno napravit stranicu sa nekom tematikom tamo, i objavljivat redovito objave, slike itd i čekat da se skupi pratitelja ili lajkova? I ako do toga dođe - prodat?

Ovo su stvari sa neta na koje često nailazim, i svaka od ovih 5 navedenih stavki ima neku “caku”, i u tonu je i natjecanja o kojima tu pričamo - znači na razini lutrije