Kamera za Livestream

Dali netko znade ili je isprobao neke kamere za livestream?
ne mislim na web cam, nego vise na kamere kao security, koje psotavis vani i da rade 24/7 bez problema, solarne bi bile najbolje da nemoram vuc struju i wifi neki jak, neznam koliko bi to kostalo, predpostavljam dosta.

I kamera bi trebala imad siroki FOV, otporna na visoke temperature kao i niske. Tipa -30 i +60

Ja isprobavam kineske kamere za livestream (nadzor u trgovini, 4 wifi kamere kojima upravlja receiver, a on mora biti žičano spojen na router). Za sada (ide 4-ti tjedan) sve radi savršeno. Pregled preko moba (preko neta) radi super. Za 800 kuna - savršeno.

Da, nesto tako ali malo jace bi ja, jednu kameru sa sirokim FOV i da moze 4K resozoluciju u barem 60FPS, pozeljno i vise.

ovako nesto, samo da ima nekakav battery, neznam kak bi bilo da imam solarno napajanje tipa:
https://www.survivalrenewableenergy.com/top10-10-best-solar-power-bank/

nisam ovo jos koristio jel to moze biti vani na minusu i plusu i dali to stvarno moze onda 24/7 puniti kameru?

p.S. kako se radi o 4K i 60FPS i da bdue livestream mislim da mi treba cabel, neznam jel moze preko WIFI to ici, mislim da nemoze, znaci trebao bi mi onda kamera sa lan utorom.

Za CCTV, mislim da je i 24 FPS više nego dovoljno.
Lično ne bi’ treb’o više od 16 FPS za to. Čini mi se da i 3 slike u sekundi završavaju pos’o a ne prepunjavaju HDD.
60 4k slika da su 8-bit monochromatic će uzeti 700 MB (za samo jednu sekundu).
640x480 rezolucija će uzeti od 400kB do 1MB tako da je s njom 3 slike u sekundo kudikamo podnošljivije.
Možda me neko može i ispraviti ako griješim, @dmitrecic koja su tu podešavanja što se rezolucije i frame rate-a tiče - kol’ko zauzima prostora na HDD-u u jedinici vremena?

Nebi ja snimao na disk i nije za surveilance, ja bi streamao na Twitch a kako bi se desavale akcije ponekad u velikoj brzini treba mi high resolution, large FOV i FPS veliki. Large FOV jer bi kamera bila staticna.

U svakom slučaju presaberi upload bandwidth (i konsekventno podešavanja) jer je on usko grlo ovde, da bi stream iš’o bez zapinjanja.

Nešto sam se ja pogubio, izgleda da je za 4k dovoljno 20(/30)-50Mbps.

Imat cu uskoro 500/200, to nije probem, problem je da cu morat povuc kabel do kamere ili nekako drugacije to rijesiti neznam tocno kako. odnosno prvo moram naci kameru koja ima sve te opcije.

Šta se snima: Red Bull aero trka? :slight_smile:

Edit:

E, to je pos’o. :smiley:

Stavio bi je na vrt i nek livestreama 24/7, na vrtu imam zivotinjsko carstvo pa eto mozda postanem popularni streamer.

Evo ovako nesto mi treba, ali ovaj nema cable connect za internet lan, i baterija drzi samo sat i pol vremena, ali ima onaj dual battery adapter plus bi ja na solarno to punio, samo nekak mi se cini da to na solarno sto sam gore spomenuo nebi toliko brzo punilo pogotovo ako nebi bilo sunca…

Ja mislim da @dadaas otvara webcam studio samo se malo srami :slight_smile:

A koliko bi ti htio da ti traje baterija u kameri i pri kojoj rezoluciji? 4K? :blush:
To ćeš riješiti na drugi način.

Taj link što si postavio je SJCAM - vrhunska kamera i za mnogo zahtjevnije stvari od ‘security’ snimanja. :wink: Imam model 5000X Elite, :+1: jako sam zadovoljan s njom, a ta je još bolja. :o:

meni treba da to vrti 24/7, zato sam pitao dali netko koristi one solarne punjace i dal to ima smisla. Ili kak da to uopce slozim da radi 24/7

@NeedHelp
hahaha, ma neidem ja u adultere, a i netreba za to 60FPS

Solarni punjaci nemaju smisla ako mislis na neki kineski jeftilen. Povuci napajanje i mrezni kabel i rjesen problem. Bude te kostalo daleko povoljnije i siguran si. Cak sam skeptican oko wifi kamera. Bavim se stime zadnjih par mjeseci i za mene je zica zakon.

Da izgleda da ce tako trebat biti. sve kablom spojeno, samo koja kamera onda a da radi na srtruju? Plus onaj fancy smency lcd ili neke opcije su mi nebitne, bitno mi je samo da kamera snima i streama na komp a komp dalje vec na net negdje.

Pa slozi si PoE napajanje kad vec vuces UTP kabel. Za sve dulje od 10 metara obvezno dobar CAT6. Imas ih i s IP68 certificiranjem…

Lp

1 Like

Super sad napredujemo. Hvala na POE, sad sam malo googlo i nasao:

https://www.cctvcameraworld.com/1080p-2-megapixel-ip-ptz-camera-outdoor-ip67.html

presao na 1080P jer ove od 4K sa 60FPS su rijetkost a kostaju ko suho zlato. A ova gore je na akciji i kosta 800$, tak da vjerojatno to nece tak brzo biti realizirano. Ova gore ima CAT5 cabel, pa me zanima jel mogu CAT6 ustekat u nju? Ili mora biti kompatibilna sa CAT6? Jer ja trebam kakvih 30tak metara kabla.

Hoda i cat 5. Samo na vecu udaljenost uzimas tvrdu zicu, ne licnu i radit ce sve normalno. Bitno je da ispravljac bude blize kameri, a za signal nemas problema. Ova PTZ kamera je mrak. Samo neznam koliko kosta dostava iz USA, nisam gledao. Pogldaj u EU znaju imati akcije, a sve puno jednostavnije.

Ma da, ali kako ce ovo startat kao hobi mislim da nemogu dat jednu prosjecnu placu u HR za kameru, haha
Tak da cu vjerojatno krenut s necim puno jeftinijim ali na istu foru pa ako to preraste u nesto onda definitivno cu uzet ovu gore ili neku slicno toj, jer je stvarno dobra kamera. Iskreno nekak mislim da 4K 60FPS kamere su rijetkost, jos nismo dogurali do te tehnologije da to bude svima dostupno. Mada ova gore i da je 4K sa 60FPS bila bi the best za mene.

Al ja se nebio usudio dati toliko para izvan grane. To je lako kvarljiva roba i nije lose imati garanciju.

Naravno da mozes kolega.

I kako je to zamisljeno kolega? Dovedes 220v strujni kabel u koji ustekas ispravljac od kamere, negdje vani, na stupu od rasvjete? :slight_smile: Predlozih kolegi da realizira PoE, trosak je puno manji, vodi samo UTP kabel… Imam poprilicno iskustva s kamerama i znam sto se moze a sto ne.

@dadaas kameru koju ti trebas mozes nabaviti za 100€. Naravno, ne govorim o profi modelima. Wanscam (China made) proizvodi odlicne modele, gledaj samo da ne uzmes s kineskim FW jer ti nece bas najbolje raditi.

Lp