Kamera za yt (kuhanje)

Pozdrav,
Bavi li se netko na yubitu kuhanjem? Zanima me koju kameru koristite tj. koju bi mi preporucili?
Svida mi se gopro 7 black, sad ne znam kako se ponasa u zatvorenom posto je ona vise ekšn :slight_smile:
Svida mi se najvise radi odlicnog slow motion, kojega bi cesto koristio.
Svaki dan kuham pa mi nije problem uplodati i video. Ne zanima me zarada, vise iz hobija i ljubavi prema kuhanju. Hvala unaprijed.

1 Like

Ne znam koliko je gopro dobar indoor. Trebao bi dosta svjetla mada zbog svoje velicine je dosta zgodan u kuhinji.

I sam sam pravio par videa dok sam kuvao ja ili moja zena ili nase mame. Pa recu samo da ima tu dostaaaa posla oko snimanja. Idealno je ako imas nekoga da snima dok ti kuvas ili obrnuto. Negdje sam procitao da Almazan Kitchen tako rade - jedan kuva a drugi snima.

Ja sam snimao fotoaparatom Canon 1200D bez dodatne rasvjete, telefonima. Pa nije to lako. Idealno je ukoliko imas veliku kuhinju u kojoj imas ono ostrvo ili da sve pravis na stolu a ne na radnoj povrsini.

Uglavnom, ima nekoliko domacih kanala koji bas imaju fino predgleda po mozes pogledati kako oni to rade.

  1. Almazan Kithen
    2.Sašina kuhinja

Ovi mi samo padaju na pamet.

Kod mene je to ovako izgledalo, snimao sam sa iphone se. Knedle su bile dobre :slight_smile:

4 Likeova

Pa još najbolje ti je ako imaš neki dobar mob, kupiš si neki tripod bilo to veliki ili mali i to je to.

Pa tek kasnije onda neš bolje :slight_smile:
Nema potrebe u početku ako se radi o početku na youtube, da kupuješ išta skupo, jedino ako baš ništa nemaš…

@bobo_1 meni je kanal Almazan Kitchen top svih topova i divim se dečkima. Drago mi je da može uspjeti kanal bez glupiranja kao što je ono prase…
Saša je stvarno vrijedan, al moje je mišljenje da bi imao više suba kad bi pokazao lice i tu i tamo nešto rekao.
Slažem je da je zahebano sa mobitelom snimati, pogotovo kad ga moraš premještati, a ruke su ti mokre ili kad mi se gasi snimanje svakih 10 min.

@CrazY, u pravu si. Imam canon 600D i sa njim ću krenuti, mada mi taj aparat nikad nije sjeo. Ako me kanal neće pustiti kao i većina mojih projekata, tada ću ići na bolje :slight_smile:

2 Likeova

O pa ja mislio da ti nemaš baš ništa od opreme, pa to ti je super, je veliko ali za početak prva liga.
Kupiš si ako nemaš tripod i to je to.

Koliko sam ja htio puta kupiti nešto od opreme a nisam još ni krenuo pa sam dobro prošao što nisam kupovao ahahha, jer nisam imao vremena za to.

Nedavno sam kupio Hero 7 black i top je, ali kaćem ti za početak previše uloga za to,.

1 Like

Kreni pa ćeš vidjeti kako se situacija razvija. :blush: Ono što ćeš prvo zaključiti je to da je tripod i važniji od kamere. Preporučujem i (kvalitetan) gimbal ako vas je više. :wink:

Ovo s pravim gimbalom je :+1:

Uzgred, kad ga spominjete (a i da nije), i ja ću reći: Saša kuha najbolje! :man_cook: :blush: :o:

2 Likeova

Moje mišljenje je da ne ideš u neki preveliki trošak, naravno sve ovisi o tvojim mogućnostima, ipak ulagati neku veliku lovu u hobi je rizik. Naravno, to se sve može, daj Bože, višestruko isplatiti. Za početak, dslr srednje klase, koji se super ponaša u low light uvjetima i tripod, eventualno rasvjetu i napraviti drugačiji neki “stage” da budeš prepoznatljiv a ne da se “stopiš” sa “tasty” recptima u vizulnom smislu. Raditi nešto totalno svoje, bez kopiranja drugih kako bi naučio ljude da svakim videom dobivaju neko znanje, ili barem iskustvo, ali i da znaju da će dobiti nešto novo - nesvakidašnje. A kasnije, samo je nebo granica, puno truda, malo sreće i možeš uspjeti svakako. Ako i ne, barem uvijek možeš reći da si ao sve od sebe, a sa tim podrazumjevam baš dati sebe 100% u projekt i raditi godinu dana. Tada podvući crtu, napraviti rekapitualaciju i vidit dali i kako dalje. Sretno, od srca!

EDIT. Ima jedna i ideja, na koju je došao svojevremeno jedan kanal (zaboravio sam kak se zove) dok je još fejs algoritam bio takav da je Tasty imao stotine milijuna pregleda. On je naime napravio youtube kanal i radio je po Tasty receptima i kako je njemu uspjelo i dali je fino. Znači pratio je njihov recept u stopu i pokazao dali se isplati napraviti taj recept ili ne. Imao je popriličan broj pregleda, siguran sam da sad ima milijunski auditorij. Tako može i ti npr. od Sašine kuhinje uzet neki recept, pripremati ga točno po uputama i na kraju reći dal je bzvz ili se isplati radit ga. Mislim da bi to bilo turbo gledano a i ljudi bi imali “drugo mišljenje”

3 Likeova