Kladioničarstvo

Pozdrav,

zanima me, što se tiče kladioničarstva i kladionica na internetu, što je zapravo nelegalno nuditi, sukladno hrvatskim zakonima? Znam da se ne smije pokrenuti kladionica, ali smiju li se recimo prodavati ili nuditi tipovi?

Mislim ovo je nategnuto malo, kako ćeš ti prodavat tipove, mislim da to ne bi išlo. Samo po sebi ti ne možeš jamčiti da će tip biti točan, ako imaš dojavu (što je gotovo nemoguće :smiley: ) opet je ilegalno samo po sebi. Mislim da legalnim putem baš ne bi mogao nešto tako prodavati, jedino ako bi se to skrivalo pod maskom savjeta ili nešto, trebalo bi provjeriti kako tu pravno stoje stvari, možda se može pod krinkom nečeg drugog…

Zašto nebi. Pa ne garantira da će pogoditi par, nudi svoje znanje, a onaj tko kupuje riskira novac. Ne vidim tu ništa ilegalno

Dopustili su online kladionice prije oko dvije, tri godine kod nas ali je cijena masna.
Mislim da su naši zakoni malo čudni u ovoj priči, mislim da se ne smijemo kladiti u inozemstvu.
A i klađenje se može uvijek na ovaj ili onaj način ubaciti pod nagradnu igru, pa sumnjam da bi trebao imati nikakvih problema sa tipovima.

Ma to sam uzeo kao primjer. Načelno me zanima gdje može postojati problem sa zakonom, ukoliko se ostvaruje dobit na nečemu što je temeljeno na kladioničarstvu? Dakle, ne direktno otvaranjem kladionice, nego nečim vezanim uz to.

Naime, čuo sam da su neki imali problema sa sličnim portalima, gdje nude informacije za klađenje, a zarađuju posredno (bilo affilliate, bilo prodaja nečeg drugog).

[quote=“franzi”]Ma to sam uzeo kao primjer. Načelno me zanima gdje može postojati problem sa zakonom, ukoliko se ostvaruje dobit na nečemu što je temeljeno na kladioničarstvu? Dakle, ne direktno otvaranjem kladionice, nego nečim vezanim uz to.

Naime, čuo sam da su neki imali problema sa sličnim portalima, gdje nude informacije za klađenje, a zarađuju posredno (bilo affilliate, bilo prodaja nečeg drugog).[/quote]

Well, ja bih otvorio site na nekom stranom serveru, uzeo 2checkout account i rekao našoj vladi “Go fuck yourself!”. Ne mogu ti ništa. Imaš čak na 2checkout stranici mogućnost da naručiš njihov mastercard koji ti dolazi na kućnu adresu, a možeš je koristiti svugdje.


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Webmaster.Ninja