Kod kojeg registrara držite svoje domene? Najpovoljniji renewals?

Ja držim kod Godaddy-a čisto iz lijenosti ali primijetim da su im cijene za renewals skuplje po 7 do 10 dolara od Namesilo npr. Ali i selidba košta? Onda treba čekati kad je domena blizu isteka, tad je najisplatnije seliti?

Namesilo … 20 znakova

Jea, u medjuvremenu sam istrazio, 8,99 dolara i za registraciju i renewal com domene, najjači su. Evo pokrenuo sam transfer jedne domene, a polako ću i ostalih 30 :smiley:

Godaddy me pljačkao za oko 8-9 dolara po domeni, što nije mala cifra na 30 domena.

1 Like

Namesilo…

1 Like

I moj glas za namesilo.

1 Like

Namesilo već dugi niz godina.

Namesilo je broj jedan, iako ima novog vlasnika ne verujem da ce da rizikuju da nesto menjaju pa da naskode svojoj reputaciji. Cesto nude domene i za 2-3 dolara jeftinije sto je odlicno za nas Balkance :slight_smile:

Ako hocete da uzmete neku nestandardnu ekstenziju tipa .online ili .tv, Namecheap ume da bude povoljniji, uzmite tamo i posle godinu dana samo transfer na Namesilo i adios.

1 Like

Kad smo kod namesilo, šta njima znači ovo:

You are currently NOT using our default nameservers for this domain. Therefore, any DNS changes you make will NOT have an impact.

In order to manage your DNS with us, you need to change your nameservers to:

You can click here to update your domain to use our default name servers.

Kako se kod njih uopće mijenjaju nameserveri? Na godaddy samo uneseš nove nameservere npr ns1.noviserver.com i ns2.noviserver.com i to je to

Od nedavno na Cloudflare drzim sve domene osim .hr domena.

Ako može hitno da odgovori neko ko ima na namesilo domene, kako se mijenjaju nameserveri jbt? :smiley:

Imam jednu domenu tamo već 2 godine i nije mi jasno uopće sad kako pokazuje na moj server, kad nigdje tamo ne mogu naći u accountu da pokazuje. Domena u biti pokazuje na sebe.

Bojim se namještati ova njihova tri nameservera jer ne znam šta će se onda desiti. A sad bih selio baš taj sajt koji je 2 godine na namesilo i ne znam kako podesiti nameservere :confused:

Aha, našao sam u account_domain_manage_nameservers.php tu mi pišu nameserveri sadašnjeg hosta. A zašto straše ljude da promjene neće imati efekta? Valjda samo upišem tu nameservere servera na koji sad hoću da selim sajt

EDIT: uredu je, evo preko proxyja vidim da radi i da je promijenilo

koliko kod njih košta renewal npr. COM domene? Namesilo je 8,99 dolara

čitam da što se tiče ICAANa domena košta svega $0,18 ali registrari naplaćuju ovoliko, iz nekog razloga

image

2 Likeova

Znači jeftiniji su čak i od ovih. Ali neću sad zbog 1 dolara komplicirati.

Nije mi jasno kako ovaj Godaddy ne propadne. To je nenormalno koliko je renewal skuplji. A namesilo ima tabelu transfera domena, mislim da je 700.000 ljudi prešlo sa Godaddy kod njih. Valjda se ovi oslanjaju na novajlije i amatere koji polete na ono $0.99 za prvu godinu i onda pošto su amateri ne da im se ni seliti ili ne znaju, pa se s godinama fino nadoknadi taj popust i preplati dobrano

Ja srce lupi, vidim moraš promjeniti nameservere i koristiti im uslugu ma bila ona besplatna ili ne da bi mogao koristiti njihov registar domena, nigdje veze…

Namesilo, a mozes isto pogledati internetbs. net pa uporedi cijene. Sto se tice Godaddy izbjegavaj po mom misljenju najgori registar i usluga.

Namesilo, Namecheap i GoDaddy za to sto moram (aukciski domeni). Mada cim krene sajt da pokazuje znakove zivota, prebacim ga na Namesilo.

Porkbun 8.56 $, cloudflare stim da mora njihov dns.
Godaddy reseller 8.29 $ preko API povoljniji domeni.