Koje oglašavanje staviti i procjenu zarade molim?

Pozdrav!

Radi se o web siteu jedne manje televizije. Stranica ima prosječno 500 posjeta dnevno. Ispati li se stavljati koji sustav oglašavanja i kolika bi bila okvirna zarada na tih 500-tinjak posjeta dnevno?

Radimo na tome da se broj posjeta još podigne… :cp:

Nisam stručnjak za oglašavanje (iako sam do sad trebao postat). 500 posjeta je malo za televiziju, ali ako je neka lokalna od nekog manjeg grada, onda i to može poslužit jer je vjerojatno konkurencija slaba. Možda se može kombinirati prodaja oglasnog prostora na webu s onim nekvalitetnim stranicama reklamama na tv (ne mogu se sjetit kako se to zove, telop?)

Teško mi je govoriti o zaradi, s 500 posjeta se po mom mišljenju ne može očekivati više od par tisuća kuna mjesečno, ako prodavač nije dobar i manje.

[quote=“bbsantic”]Nisam stručnjak za oglašavanje (iako sam do sad trebao postat). 500 posjeta je malo za televiziju, ali ako je neka lokalna od nekog manjeg grada, onda i to može poslužit jer je vjerojatno konkurencija slaba. Možda se može kombinirati prodaja oglasnog prostora na webu s onim nekvalitetnim stranicama reklamama na tv (ne mogu se sjetit kako se to zove, telop?)

Teško mi je govoriti o zaradi, s 500 posjeta se po mom mišljenju ne može očekivati više od par tisuća kuna mjesečno, ako prodavač nije dobar i manje.[/quote]

Znam o čemu pričaš, to je isto u planu. One dosadne pop-up reklame kao na 24sata, Indexu i Net.hr

Ali mene zanima isplati li se staviti Google Adwords ili onaj E-target? Kolika bi na tome bila zarada

[quote=“KillerLoop”]Znam o čemu pričaš, to je isto u planu. One dosadne pop-up reklame kao na 24sata, Indexu i Net.hr

Ali mene zanima isplati li se staviti Google Adwords ili onaj E-target? Kolika bi na tome bila zarada[/quote]

Vrlo neozbiljno bi bilo da TV kuća na svoje službene stranice stavi adwords i etarget reklame.

Kako je Bojan preporučio, trebalo bi vrtiti reklame koje se vrte i na telki.

Ne kuzim zasto bi google reklame bile “neozbiljne” na mnogo nacina su one puno ozbiljnije nego klasicno oglasavanje? Istina sa 500 dnevno ne moze racunat na previse zarade i bolje bi bilo da ima “druge” reklame. Jedino sto je kod googlea mala zarada za “nas” a za google ogromna, ali i to ce se promjenit vremenom, kada konkurencija zazivi nadam se i nestane ovog “monopola” koji on ima :slight_smile:

Isplati se staviti na sve web stranice bilo koje tematike ako imaš matematičke računice :zub:
Matematička računica kaže da bi na 500-tinjak posjetitelja (pretpostavljam unikata) web stranice lokalne televizije mogao zaraditi sa Adsenseom i etargetom između kunu i dvije.

Kunu - dvije dnevno?

eventualno 3

Nedavno je netko napisao da Google oko 70% daje vlasnicima portala, neznam kako bolje od toga. Teško će netko konkurirati tome dok google ima kravu muzaru sa strane a drugi ulaze u dugove jer moraju kolač djeliti sa vlasnicima portala.
Mogu samo dići cijenu i biti bolji za webmastera ali i skuplji za oglašivača.

S toliko posjetom prepručao bih kvalitetan affiliate, jer s jednim korisnikom preko affiliate bi pokrio mjesečnu zaradu (ako se uzme da je 150kn) od google ili drugih.
Neznam zašto specijalizirani portali ne idu više na affliate kad tamo su svi banneri specijalizirani, naravno ako je to moguće izvesti.

Nema kvalitetnih affiliatea na HR jeziku.
Osim hosting firmi (plus, avalon,…) i touroperatora (generalturist, adriatica.net,…), ima li još išta vrijedno spomena?

[quote=“trnac”]Nema kvalitetnih affiliatea na HR jeziku.
Osim hosting firmi (plus, avalon,…) i touroperatora (generalturist, adriatica.net,…), ima li još išta vrijedno spomena?[/quote]

Bit će bit će …

[quote=“gorrc”]Nedavno je netko napisao da Google oko 70% daje vlasnicima portala, neznam kako bolje od toga. Teško će netko konkurirati tome dok google ima kravu muzaru sa strane a drugi ulaze u dugove jer moraju kolač djeliti sa vlasnicima portala.
Mogu samo dići cijenu i biti bolji za webmastera ali i skuplji za oglašivača.

S toliko posjetom prepručao bih kvalitetan affiliate, jer s jednim korisnikom preko affiliate bi pokrio mjesečnu zaradu (ako se uzme da je 150kn) od google ili drugih.
Neznam zašto specijalizirani portali ne idu više na affliate kad tamo su svi banneri specijalizirani, naravno ako je to moguće izvesti.[/quote]

Navodno im daje posebne ugovore, tj potpisuje pa onda mogu zaraditi oko 100 000 mjesecno od ggl oglasa, sto opet nije puno za njih ali nama sline cure na takve cifre :slight_smile: nego koliko je postotak uopce obicnim korisnicima, netko mi je rekao da je mozda i nizak do 10% ali morao bi biti vec, pa inace nas google “pljacka” :slight_smile:


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Webmaster.Ninja