Koje su najbolje kineske kopije mobitele?


#104

Glavna je fora cijena marketinga uracunata u cijenu proizvoda. Bilo bi zanimljivo kad bi zakon uvjetovao da se moze doci crno na bijelo do tog podatka.

Pa nek se vidi koji proizvod je vise ulupao u kvalitetu, a koji u reklamu :slight_smile: Ne mislim samo na mobitele, nego opcenito…

Ono sto me jos više iritira, to što zakon dopušta da se reklama prodaje kao vijest putem raznih medija. Po meni bi strogo moralo biti naznaceno kod svake reklame da je reklama. To bi smanjilo populaciju ispranih mozgova, jer npr. kad bi procitali kako je iPhone najbolji uredjaj, usput bi procitali i kako je to samo placena reklama
…pa bi mitova i zabluda bilo puno manje i teze bi se sirili.


#105

To već stoji u zakonu, ali je to malo teže za dokazati.

Znaš onu,

kad sam pročitao da alkohol šteti oraganizmu, presto sam čitati :slight_smile:


#106

Inače su ti podaci dostupni na netu i može se pronaći koliko košta samo proizvodnja:

http://www.cnbc.com/2015/09/30/apple-iphone-6s-plus-costs-236-to-make-sells-for-749.html

Druge “kineske” marke samo kopiraju već napravljeno i nemaju drugih troškova osim cijene uređaja + poštarine i nešto marketinga.

Dok “poznate” marke rade na inovacijama, istraživanju, testiranju, a to sve košta.

IMO; uvijek bi uzeo neki flagship mobitel nego duplo ili troduplo jeftiniji “kineski” mobitel istih karakteristika.


#107

U čoeče… kako ste prosvijetljeni, čisto sam se posramio pokraj vas, Dalaj Ljame mobilne telefonije.

Hvala vam… evo mjenjam svoj iphone 6 za vaš Čing-čong Yao Ming mobitel, uz naravno moju nadoplatu. Prednost imaju mobiteli koji su si već skinuli najpopularnije čing-čong android aplikacije, ‘‘Randomly reset my phone’’, ‘‘Froze my display’’, ‘‘Battery explosion - 3D’’ i ‘‘Spyder net’’… spyder net aplikacija je jedna od najboljih, naime, ekran vam izgleda kao paukova mreža, mozaik, čak i kada je ugašen i kada izvadite bateriju… totalno cool… a kada želite naručiti novi ekran, nema ga niti na kineskom njuškalu.

Baš sam malo pobrojao u svojoj glavi, petero ljudi oko mene je imalo Čing-čong mobitele, Cubot i slične, i apsolutno nitko nije imao pozitivno iskustvo. Svima je mobitel štekao i na kraju završio u smeću, uz napomenu od troje njih da im je to prvi i zadnji put da su kupili to smeće.


#108

Nebi smanjilo populaciju ispranih mozgova jer se na ispiranju mozgova radi od malih nogu. Tak da badava o tome razmisljas. Ali jedino sto mozes ti i ja napraviti pisati istinu o kineskim mobitelima, pa mozda neki od korisnika koji cita ukljuci svoj isprani mozak pa MOZDA ga u ovom slucaju iskoristi.

I jos jednom napominjem iPhonea netreba hvaliti, kvalitetan je mobitel i ima sve sto trebas, ali kosta 5 puta vise nego isti takvi mobitel s malo manjom kvalitetom. Tko ima para na bacanje i zeli prestiz u drustvu naravno nek kupi iPhone.

A ovaj gospodin sto tu sere bezveze vjerojatno radi u TCOMu pa nam zeli i dalje uvaljivat ova sranja po apsurdnim cijenama.

@abercrombie Lijepo reci istinu: iPhone je stvar prestiza i zato kosta 5 puta vise. A ovo sto trabunjas da kineski mobiteli ne rade kak treba a iPhone je bez greske mislim da ni kod male djece nebi proslo.


#109

Kad dobijete rak od kineza bice kasno preci na iphone.

Da ti kinezi nesto valjaju bilo bi ih na evropskom trzistu jer je slobodno za svakog ali ti mobiteli ne ispunjavaju osnovne uslove: zrace, eksplodiraju, zapale se itd.

I naravno to su sve kopije, krse autorska prava.


#110

@Mia1 To govoris iz iskustva? Procitala si negdje to? Imas neko istrazivanje? Mozes nam staviti neke linkove?

jer ja imam kineski mobitel i to ne jedan, pa ako mi mozes taviti link ili dati bilo koju informaciju gdje bi mogao vise procitati o zracenju, eksplozijama i plajenju kineskih modela.

Jer ako je tako odmah ga bacam u kos.


#111

Da, iPhone je bez greške, to je činjenica! i sa svakim novim update-om i dalje je bez greške. iPhone 4s sam koristio sve do ne davno, model star 5 godina, nikada nije bilo nikakvih problema, a čini mi se da će moći raditi sljedećih deset godina.

Da li iPhone košta previše, naravno da košta. Vi tu spominjete neku utopiju, svijet bez brendova, marki… ali isto tako, kada tako velika korporacija stoji iza tebe, itekako imaš koristi. Crkne ti srednja tipka, odeš u Apple, odmah ti daju novi mobitel. Pukne ti ekran, nema problema, na svakom koraku možeš kupit display, trebaš samo mikrofon ili bljeskalicu, opet nema problema… takav luksuz je na kraju krajeva i uključen u cijenu samog proizvoda. Ako bilo što pođe po zlu, imaš iza sebe veliku ozbiljnu firmu koja odgovara za svoj proizvod. Da za vaše Čing čong mobitele ima 30 ureda u Zagrebu, i njima bi tada cijena bila viša, ovako ako uopće nađete na netu neki dio koji vam fali, morate čekat mjesec dana da stigne, i onda u tih mjesec dana naravno maštat o jajfonu… :wink:


#112

Ma dečki su potpuna avangarda…

Oni iz principa ne nose niti Nike… nema ništa ljepše nego hodati po ljeti užarenim asfaltom i osjećati kako ti se tope tenisice uz predivne mirise kineske crne metalurgije… Abidas rulzz, tko još nosi Adidas?


#113

Ako nesto mrzim to je kad neko piše gluposti i gleda samo ono što se reklamira. Upravo zbog toga i je problem što je sve više i više takvih ljudi. Znači današnja djeca kojima su idoli one Kardashianke i prate ih na Instagramu, ako one stave reklamu za Adidas tenisice sva djeca će ih htjet, ako stave kako jedu svoj izmet i djeca će to počet radit jer su im oni idoli.
Pogledaj po internetu testove na radiaciju, te pogledaj kako svi smartphonei zrače i općenito sva tehnologija, ali kineski smartphonei (barem poznate marke) zrače jednako kao i veliki brandovi poput Samsunga ili Applea. Prije neko vrijeme čitao sam bio neki članak gdje je upravo Motorola imala 2 smartphonea s najvećim zračenjem na tržištu.

A druga stvar to što govoriš da se pale, eksplodiraju, pogledaj samo koliko je bilo takvih slučajeva sa Appleom.

Ovo da su to sve kopije i krše autorska prava neću ni komentirati, jer stvarno neznam koliko znanja imaš uopće o njima (a čini se da uopće nemaš pojma) i koliko imaš godina da pričaš takve stvari…

BTW. evo link o Meizu Pro 5 koji je u TOP 3 smartphonea na svijetu, a košta duplo manje od S6 od kojeg je jači… http://www.ibtimes.com/meizu-pro-5-vs-galaxy-s6-meizu-beats-samsung-its-own-exynos-7420-chip-benchmark-test-2111810


#114

hehe… simpatično je što si upravo stavio model Meizu Pro 5 koji je klon/kopija iphone-a 6… :grinning:

I još je to mobitel koji košta oko 500€ :hushed:… pa za te pare si kupiš iPhone 6

btw… kineski mobiteli su stvarno puni inovacija, sve na čemu u Apple-u, Samsungu, LG-u, Sonyu, Nokiji, Microsoftu rade deseci i deseci tisuća inženjera… Vlasnici Čing-čong firmi samo kupe mobitel, rastave ga i pošalju dio u proizvodnu halu na copy/paste…

Imaju li te firme uopće ijednog zaposlenika inženjera, i ako imaju, jesu li si i oni kopirali diplomu? Pošto se u tim firmama ipak skoro sve kopira.


#115

A sta bi Meizu trebao biti kockasti ili okrugli?

po ovom vidim da je Meizu tanji i ima veci objektiv.


#116

Čekaj ti po izgledu sudiš kopiju?

Onda smo ustanovili da je i Samsung kopija od Applea?


#117

Tebi nikako iz guzice u glavu. Baš po ovom pisanju, zar ti nije jasna razlika kineske kopije i nekog brenda koji je eto iz Kine. Jebote, ne pričamo o razlikama između iPhone i iPhode uređajima, nego se spominju dobro poznate i provjerene marke na tržištu Azije te globalnom u zadnje vrijeme. To što ti nisi čuo za Xiaomu govori u kakvom zatucanom svijetu živiš jer taj brend nema razloga ići u EU kada je najprodavaniji proizvod na daleko većem tržištu. Jebali te nike i američki filmovi…


#118

Upravo to, klasično ono ako na televiziji ne vidi neki proizvod on ne valja…


#119

Da i onda se vracamo na ispiranje mozgova. Sve sto se vidi na televiziji je zakon. A poceli su na televiziji barem u zadnje vrijeme govoriti teske gluposti.


#120

Žalosno je što ljudi nemaju osnovno pravilo ili rade u nekim telekomunikacionim kompanijama koje žučno brane na svakom ćošku zarad boljeg rejtinga u firmi. Ako jedan Telenor (Norveški) u svojoj ponudi ima Meizu, Coolpad telefone, ako jedan VIP Mobile ima ruski telefon YotaPhone, Azui, Coolpad znači da te kompanije očigledno nemaju pojma o autorskim pravima, klonovima telefona i oni direktno krše zakone, pa nisu to telekomunikacione kompanije osnovane pre godinu dana i samo što obrću nekoliko stotina miliona evra mesečno.

Da li dotični koji komentarišu uopšte znaju šta znači reč “kopija” nekog proizvoda NoName kompanije, ili najbolje plastično objašnjeno “Kada pokrenete neki sajt na internetu sa određenom temom, i sličan sajt obrađuje istu tu temu onda ste Vi kopija, jeftino đubre i slično, dok je samo taj sajt jedini na svetu pravi”, e pa da je tako razmišljanje onda na internetu ne bi postojale stotine miliona sajtova, nego samo Top100 po Alex-u, a ostali bi završili na sudu jer su kopije…

“Kopija” je za one koji dobro znaju reč kopija, kada od Mišelina iskopirate sve do najsitnijih detalja, i plus na sve to prodate pod nazivom Mišelin, da li Meizu prodaje pod svoji imenom telefon, ili prodaje kao Apple ili se poziva na Samsung karakteristike koje Samsung S6 poseduje, NE, nego gradi svoj brend… ali naravno da do rasprave uvek dođe jer svako želi ceo kolač za sebe, a ne da deli sa Meizu, Xiaomi i sličnim bendovima, i plus na tom tržištu nema dobru prodaju, pa zatvara prodavnice i slično jer negde u svetu stvarno važi rečenica “KUPUJ DOMAĆE”, a to je Azijsko tržište…


#121

hehe… Apple na aparatima, prijeti mu neprijateljsko preuzimanje od strane Xiaomi Inc.

Što se tiče tenisica, pošto smo apsolvirali to da nećeš Abidas jer ne nosiš kopije, siguran sam da onda nosiš Čing čong tenisice koje nisu kopija niti Adidasa niti Nike-a, nego na tržištu nastupaju kao samostalan brand. Vjerojatno i njih kupujete preko AliExpressa jer se ne prodaju u Europi s obzirom da im je kinesko tržište dovoljno, a inače su troduplo jeftinije i jednako kvalitetne kao Pumice. :slight_smile:

Hehe… dobri ste. :wink:


#122

Kao prvo, gayphone 4 nije imao niti bluetooth niti bljeskalicu za fotoaparat onda kada je to vec debelo bio standard u mobilnoj telefoniji. Drugo, sto mislite gdje se rade gejfoni ? Ja recimo 100 % znam da se staklo za njih radi u Kini, jer je Steve Jobs osobno isao kod njih u tvornicu posto im je bio najavio da bi tamo htio proizvodit neke dijelove, Kinezi su napravili tvornicu, nasli ljude koji ce radit u 3 smjene i napravili probnu seriju od 1000 komada stakala. Naravno da je Steve Jobs pristao jer je kvaliteta bila ista a triput su jeftiniji nego da ih radi u USA.
Kao drugo, postoji kineska kopija i postoji kineski brand. Kineski brandovi su recimo Elephone, Xiaomi, Lenovo itd. i oni zasigurno nikoga ne kopiraju.
Kao trece, vas toliko hvaljeni gejfon 6 na AnTuTu benchmarku ima score od bijednih 59075, sto je golo ■■■■■ kada se usporedi sa primjerice Letv Max X900 koji ima 60390 score, a kosta svega 500 dolara. Ili na primjer Letv Max Pro X910 koji ima score 130469 a kosta 700 dolara.


#123

Koliko imaš godina? Zanima me zbog načina razmišljanja…

Inače Xiaomi je 3 nabolji (najpoznatiji) brand, ispred su samo Apple i Samsung. Inače vjerojatno govoriš i da je Motorola bolja od Lenova, a Lenovo ih je nedavno kupilo…