Koji automobil odabrati?

Pozdrav,
s obzirom da ovdje ipak prevladava muška populacija, nadam se korisnom savjetu :slight_smile:

Dakle, tražim godinu 2007-2011.

  1. Imam nedoumice između četiri modela: Hyunday Santa Fe, Hyunday Tucson, Kia Sportage i Kia Sorento. (Vrlo rado bih X35, ali…možda nekada u budućnosti :slight_smile: )
    Što mislite o navedenima? Koji bi preporučili?

  2. Također, do sada sam vozila isključivo mehanički mjenjač. Da li da se odlučim na automatski. Neki kažu da kada se jednom proba automatik da se rijetko tko vraća na mehanički. Što Vi mislite?

Izbjegavaj takve stare velike aute, mislim da ti je to najkorisniji savjet koji mozes dobit. Bolje kupi manji al noviji jer ti nabrojani modeli mogu lako postat rupa bez dna.

5 Likeova

Izbjegavat automobile koji su proizvedeni u jeku ekonomske krize od 2008 do 2013… biraj nesto novije ako nemas dovoljno novca probaj se snaci kupit sta novije jer ce se vremenski isplatiti.

Druga stvar ako prelazis godisnje manje od 20 000 km imas dosta kratkih relacija tipa poso, vrtic, skola, trgovina onda je odabir benzinac, imas hrpu novijih benziskih motora koji trose skoro kao dizelasi a o servisiranju da negovorimo mnogo…

Sto se tice automatskog ili manual mjenjaca sve je stvar navike ali i ukusa ljudi mozda malo bjeze od automatskog zbog vece potrosnje i skupljeg odrzavanja ali ni to netreba sve da znaci ako se nadje dobar primjerak…

Ne zuri raspitaj se dobro pogledaj i probaj vise modela.

1 Like

Polovni fiat grande punto, dijelovi su kiki riki.

Koja je gornja cifra koju si spremna ili možeš platiti? To je prvo pitanje koje moram postaviti.

Nadalje dali mor biti SUV ili može i karavan ili limuzina ili sedan itd.?

Od navedenih bih ja osobno preporučio Kia Sportage jer se pokazala kao super pouzdan automobil, par poznanika je vozi i super su zadovoljni.

Što se automatika tiče ja sam jedan od tih, mi se isto sad pripremamo za kupnju novog auta i manualni mjenjač nećemo ni gledati.

Osnovne stvari koje moraš imati, to je moja preporuka, klima, navigacija, kuka, ako voziš duže relacije onda i tempomat.

1 Like

Suma se kreće negdje oko 8k, a što se tiče modela, nekada sam imala i karavana, trenutno vozim limuzinu, a sada sam se baš nekako nabrijala na SUV.

Da, to sam čula od mnogih koji su nakon mehaničkog probali automatski. I sama dolazim u sve veće iskušenje. Nitko od mojih poznanika ga ne vozi pa nažalost nemam gdje isprobati kako bih se snašla :slight_smile:
A baš si zamišljam kako bi bilo divno ljenčariti i rukom i nogom te gledati kako netko drugi umjesto mene radi taj dosadni posao konstantnog šaltanja :smiley:

Da li si razmisljala o Ford Kugi, Nissan Qashqai ili BMW X1 ako vec trazis SUV/Crossover?

Realno sva tri su daleko iznad ovih koje si navela sto po estetici, a i sva 3 su odlicni modeli u svojoj kategoriji.

1 Like

Evo ti onda čisto da vidiš cijene i što semože naći.

Potpisujem ovo što je @Lavi rekao, a vidio sam ima u ovom listingu i Volvo XC 60 za dobru cijenu. Možda čak i Mitsubishi ASX ili neka Honda.

Ne mogu zamisliti vožnju bez mjenjača. Kakva je to vožnja? :sweat_smile::sweat_smile::sweat_smile:

Pogladaj polo sa 1.4tdi motorom i 3 cilindra mali autic koji leti :slight_smile: Inace ne volim vw ■■■■■ od auta, ali taj novi polo je ok za te novce bolji od svih nabrojanih.

Takodjer pogledaj i bmw serije 1, oprezno sa lancem…ostalo nemas problema na njemu.

Od SUV…preporuka x trail 2.2 dci, jeftin za odrzavanje. Kia ne bih komentarisao niti stvrstavao u auta. Od tog Sorenta polovanjka ce te samo glava zabolit, a vanjskim izgledom mami. Pogotovo sa bulovima…

1 Like

+1

Škoda Yeti? Post must be at least 20 characters

Bila sam na korak da kupim Qashqai, ali sam na kraju ipak odustala, oko mi je bježalo na neku drugu stranu.

E pročitao si me, baš me poprilično mami izgledom. I suprug mi već danima govori ovo što si i ti sada rekao, a ja se otimam i trubim svoje nešto.
I sada mi se je sve pomiješalo u glavi i uh… još ovi novi prijedlozi nekih modela za koje nisam ni čula :confused: Čini mi se da će gospon google imati još puno posla sa mnom.

@creatifcode Hvala.

Ma ako ti nije zao love kupi ono sto ti se svidja, jednom se zivi :joy:. Sa ekonomicne strane ti je to greska…

Ti to iz iskustva? Ja koga god znam da ima Kiu od nikog nisam čuo niti jednu lošu riječ. Čak dapače, pogotovo onih 12 Godina garancija bez ograničenja km. Ali svatko ima svoja iskustva. Ja vozim npr. Renault Megane Grandtour 2012 i svakom bih ga preporučio, nikakviv problema, ne troši puno i mirno sjednem u njega bez grča u želucu i napravim 1000 km iz Njemačke do Slavonije, a onda s druge strane čujem kako je Renault ■■■■■ od auta.

Sad to isto slušam i za Jeep, pa me baš zanima kako će se ponašat kad ga budem malo duže vozio.

@mikica možda i da pogledaš Mazde CX serije 3 i 5.

Par mjeseci vozio ceeda bas ■■■■■. Svako novo auto pod garancijom je logicno dobro. Ja govorim za polovnjake. A i imam poznanika sto sto su sa sportage imalo problema.

Svi alfu pljuju pa sam i nju vozio nikad nijednog kvara niti greske. Polovnjak je sve do srece nevezano za marku.

Zato i govorim sa ekonomicne strane nije pametno, pored vw grupacije. Ali ako ces za svoj gust i ne zalis sto da ne.

I ja sam vozio Alfu 145 i bila je super sve dok se nismo odlučili otići za Njemaču na selidbi, pun auto stvari, žena, djete i ja na autoputu nekij 350 km od kuće u ljevoj traci ode semering na radilici i popucaju dvije klipnjače. Nikad ništa do tada, ali kad me sjebala sjebala me pošteno. Još morao platiti 150€ šrotanje, sreća pa je brat bio s nama u drugom autu jer je i onprevpzio neke stvari i što je imao ADAC, pa smo nekako dobili zamjenski auto i mogli smo pretovariti stvari i doći nekako do kuće.

1 Like

možda toyotica neka?

Ovo je topic bas u kojem ce se cuti 1000 stvari, kod mene recimo 147 i 159 sam vozio nikad greske.

Ja sam uvijek kupovao kako auta tako i sve ono sto mi se svidi, zivot brzo leti da bih se zalilo za nekim stvarima. 1000 puta se zeznuo, ali u milion slucajeva je vrijedilo svake marke… Nesto izgubis, nesto dobijes to je tako. Polovnjak je macak u vreci nikad ne znas kad ce radilica otici, kad ce turbina, kad ce motor…

Generalno treba birati auta koja su ekonimicna za dijelove, izbjegavati iz tog razloga auta poput kie, citroena, cryslera ili slicno… Sve je to novo dobro, ali sta cete ocekivati kad je na satu preko 200.000

I svako auto provjerite obavezno po sasiji u ovlastenom, svako drugo je na balkanu muljano sa kilometrazom. Ja se pored weba zanimam i time, kupim auto koje mi se svidi za 3000-5000e i stavim 500e vise. Ako prodam, prodam…

1 Like

Preporuka za Mitsubishi ASX, Toyotu RAV4 ili cak Subaru Forester benzinac, izbjegavati dizela

1 Like

Bolja kia može ići do 400.000 km.