Koji CMS u budučnosti odabrati?

Čitam po forumu neki web majstori web rade u Joomli, neki u WP. bazirao bi ovo pitanje više na ponudi i potražnji template skinova. Do sada sam radio za SMF forume i prodavao skinove i dobro naučio njegovu sintaksu. Iskreno razmišljam koji portal CMS uzeti proučavati kodove i krenuti sa izradom skinova. Zanima me koja je CMS sintaksa povoljnija za programere i sa izradom skinova s kojim se može više profitirati.

Definintivno Wordpress, ali moras znati poprilicno dobro sto radis.

Ako su podaci sa
http://wpmu.org/amazing-wordpress-statistics/
istiniti, mislim da ne treba puno razmišljati…

[quote=""]16% of all websites run on WordPress in 2012. That’s an estimated 58,000,000 sites.

WordPress holds 53.8% of the market share for Content Management Systems. Over half of all webmasters using any kind of CMS have chosen WordPress. Joomla, the closest competitor to WordPress in terms of popularity, holds just 9.2% of the CMS market. Drupal sits in third place with 6.7%.

Over 20,000 people make their living with WordPress. Developers, designers, consultants, bloggers and countless other professionals use their WP skills to put bread on the table.

Speaking of which, WordPress skills are in higher demand than ever. According to the latest Online Employment Report at Elance.com, WordPress programmers rank second place on a list of the 100 most sought-after freelance professionals. Generic PHP programmers rank first.[/quote]

Na ThemeForestu uglavnom prevladavaju teme za wp pa onda nesto sitno za magento i joomlu te najmanje za drupal… prema tome ja osobno bih se mozda usmjerio prema wordpressu…

Wordpress definitivno.

S obzirom na to da je tržište prezasičeno i sa Joomlom i sa WPom, ja bih išao možda na neke malo “egzotičnije” CMSove, tipa drupal, Expression engine itd, možda Open Cart, Magento,

Uzmi si tjedan dana pa traži…,
Stavi na listu što ti treba.
Recimo danas već imaš dosta specijaliziranih CMS-ova, no oni su više orijentirani poslovnim korisnicima.

Zasto ne i jedno i drugo…i trece…pogledaj i Concrete5, oni imaju online store za add-onove.

Hm… Istina da je ogromna konkurencija za WP kojem sam za sada dao naveću ocjenu u odabiru, ali ipak pitam se zar bi itko kupio temu od mene kada postoji još milion. Shvaćam teško je gotovo nevjerojatno progurati brand. Možda Drupal… Htio bih ipak portal sustav jer nisam sa nijednim na “ti”. Radeći teme savladat ću više od prosjeka, imati u malom prstu. Samim time moći raditi neke freelance poslove u istom CMS-u, ponuditi kvalitetnu uslugu klijentima. Do sada sam savladao SMF sustav vrlo dobro i u nekoliko sati mogu napraviti zbilja kvalitetan forum, samo ne znam kako naći kupce za tu vrstu usluge zato i to sve sa portalima pokrećem.

Ti je i najveci problem, evo ja neko vreme eksperimentisem sa WP, zadnji sajt koji sam radio bio je za neku turisticku agenciju evo demo na
http://www.ucionica.org
ima jos da se radi logo itd. ali vecina je zavrsena. Poslednje ponude vadi iz kategorije ponude i to 3 kao i Poslednje novosti iz kategorije novosti 3 naravno, za sidebar vadi iz kategorije Popularno. Sve se radi iz administracije, sad mi je jos ostalo da napravim za themu da moze skoro sve da se menja kako title opis tako i logo pozadina i ostalo.

Meni je WP mnogo dobar bukvalno nema sta ne moze snjim da se odradi. Tako da preporucujem svima jeste da je konurencija velika, ali kad tad mora se trud isplatiti.


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Webmaster.Ninja