Koji editor ima

Pozdrav,

begam s notepada++ …isključivo zbog jedne stvari koja mi grije nerve… a to je nemogućnost da zapamti collaps stanje koda.
Da stvar bude ironična, zapamti collaps samo ako se spremi session…i to bi bilo još ocke…ali ako spremimo session sa 5 skripti, zapamtit će collaps stanje samo na prvoj skripti. Tako reć, moramo imati session po skripti…a to je žali Bože.
Ili netko zna kako spremti collaps stanje u netepad++ ili me zna uputiti na editor koji to može.

Od ostalog što sam se navikao na notepadu i htio bi svakako to i od novog editora… to je mogućnost proširenja kursora po vertikali. Znači paralelno pisanje u više različitih linija.

Hvala

Probaj Sublime Text 3 + ovaj package: https://github.com/titoBouzout/BufferScroll

Vim ( 20 characters )

Vim je zakasnio na uvid, jer čačkam po sublimeu od jutra i odličan je :smile:
Usporedbe radi, pretraga među folderima koja mi na notepadu traje 11sec, na sublimeu traje instanst, ili ti ga 0sec.

Uređivanje/stvaranje snipeta, notepad ili nema…ili se nisam sreo s time. Uglavnom građenje takvih shortcutova putem snippeta mi se uber svidja.

Sučelje također oku puno ugodnije…

…jedino još nisam skužio kako postaviti da mi pamti collaps-fold stanja. Prošao sam cijeli settings file, čačkao/isprobao sve postavke…ali za spremanje collaps-fold stanja, nisam sreo opciju. A po defaultu mi ne pamti…

Instaliraj package control( https://packagecontrol.io/installation ) i preko njega moraš instalirati ovo što ti je apazinjanin linkao i radit će ti. Sublime isto nema tu opciju da pamti, ali imaš ovaj plugin pa ga instaliraj i radit će, ja sad probao.
Brz je čudo.

imas izbor sublime i brackets i webmatrix ni los

Bracktes http://brackets.io/

Imaš i Atom , probaj sve. Ja preferiram ove do 10MB, sve iznad mi je puno.

Nekužim ja tu niš :blush:

Ocke, napravio sam ovo:

The simplest method of installation is through the Sublime Text console. The console is accessed via the ctrl+` shortcut or the View > Show Console menu. Once open, paste the appropriate Python code for your version of Sublime Text into the console…

Što dalje? Idem ovdje https://github.com/titoBouzout/BufferScroll ? Skidam što od tamo? Kako to što skinem dodam editoru?

Srry na glupim pitanjima…ali tupan sam za ovakve stvari :slight_smile:

Ako si instalirao Package Control, odi u Sublime -> Preferences -> Package Control -> Install Package -> nadji koji ti treba putem searcha i klikni da ga instaliras.

2 Likeova

Tnx, uspio sam …

Jel moguće ikako u sublime editoru podesit da kad se unfolda određeni block, da to ne unfolda automatski i sve foldane blockove koji se nalaze unutar toga prvog blocka.Recimo

function mainBlock()
   {
   var block1=function()
	{

	}
   var block2=function()
	{

	}	
   } 

…ispada da ako imamo foldane blokove: block1 i block2, te zatim recimo foldamo mainBlock. …nakon unfolda mainBlocka će se automatski unfoldat i block1 i block2, što nikako ne vidim poželjnim.