Koji Forum preporučujete za Wordpress sajt?

U sustini za pocetak me zanima scripta ili plagin koji je besplatan? Ako bi se sitsem razvio onda bih presao na kvalitetniju placenu varijantu

forum kao plugin? Zoves nevolje…

Mislim da sam vec pisao da je bolje isntalirat discourse i imat jedini forum koji ajmo tako rec moze opstat u moru socialnih mreza… Sve ostalo ce vrijeme zatuc u crnu mater zemlju.

2 Likeova

Topla preporuka - NEMOJ ga integrisati u Wordpress

1 Like

Što mislis o https://flarum.org/ ili https://nodebb.org/ ? Oba su dosta sličani discourseu. @dadaas

Za WordPress preporucujem bbPress

Uz pravilan caching bbpress je odlican

Ovaj sam koristio na kojem nije bilo zive duse i radio je ko urica. Kad netko sad prica o postavljanju foruma mogu ga preporuciti jer vjerojatno od cijelog foruma sljedecih 10 - 20 godina nece biti nista pa onda bolje uzet free opciju.

Da, ali kod nas većinom se vodimo dizajnom i ljepotom i instalacijom za 5 minuta, a kada zastopa server jer npr. nije nacacheiran kako treba, e onda je bitno.

Zato ako je neki manji sajt s manje usera u forumu, onda ok, ako je neki veci sajt gdje ocekujes vise usera, onda mozda i ok forum s wp pluginom, ako ce to neki admin podesiti i odrzavati.

Opet sam u situaciji da nemogu da se odlucim. Sve su procene da je najbolje resenje discourse, ali bbpress malo bolje poznajem. :slight_smile:

Ja sam davno instalirao bbpress, brzo sam ga uninstall. Ond aje to bilo katastrofalno lose napravljeno. Kako je sad neznam, ali preporucio bi ti da dobro istrazis. U ono doba je jeo resurse kao sto ja tamanim palacinke za dorucak.

bbPress je dobar i bice jos jedan dobar dio sve dokle ga koristi https://en.forums.wordpress.com/
Generalno meni se ne svidja sto je dodatak, ali tako je kako je. Uglavnom ako vec zelis da ti radi sa WP, sajtom i da sve odatle upravljas onda sam za njega. Ukoliko ne onda neko drugo resenje bih prije uzeo. Sad treba da izadje nova verzija, ako vec nije jer u zadnje vrijeme slabo pratim.

Ono sto trenutno volim i svidja mi se jeste discourse i flarum. Kod discourse mi ne svidja sto nemam tu neku kontrolu kao kod flarum jer opet nisam neki poznavaoc ruby, a ovamo mi se ne svidja sto ga evo dvije godine nikako da objave. Tako da generalno kad pogledas tuga je izbor sto se tice forum resenja jer su svi nekako na granicu da se vise ne razvijaju. Sporo izadje koji fix i update i to ako izadje izadje ako je bas kriticno sve je nekako stalo.

nodeBB isto mi nije los svidja mi se najvise ta brzina i RECENT TOPICS dio, ali kad vidim da je vuejs i mnogi drugi ga makli i presli na discourse znaci da ne zadovoljava.

Ja sam isto tako kao ti u nekoj neizvijesnosti i ono sto cu verovatno uradit ili cu napravit forum custom, sa laravel ili cu koristit discourse ako flarum ne izadje skorije iz bete. Ovo je nesto sto mi se svidja https://gorails.com/forum i to nije generalno tesko odradit, a dobro je za forume ovog tipa kao i webmajstori gde ti mozes da oznacis post kao odgovor da tako se dobijaju neki poeni da bude to interesatnije.

Imas forume kao sto je https://board.asm32.info/ koji je napisan u assembly language dje bukvalno nema propust. Nego ljudi koriste danas sto jednostavnija resenja jer nece da se bakcu oko instalacija i podesavanja, tako da sto god stavio bitno je samo da cepas i da ti to zavrsava posao.