Koji hosting paket odabrati za sajt od 10k dnevnih posjeta

E ljudi planiram uzeti Host kod hostgatora interesuje me koji paket moze zadovoljiti moje potreba 10k dnevna posjeta na sajt… :smiley:

Tuta sam što se tiče hosta :smiley:

S 10k na dan, zavisno od toga sto je stranica, buduci da si dao 0 uporabljivih informacija, moze ici na svasta. Od najmanjeg shared, do dedicated.
Tak da, treba postavit dobra pitanja ponekad da bi dobio dobre odgovore.

Ako cemo apstraktno - ako ti je stranica nesto tipa blog, news, ili tak nesto sto slabije roka po bazama od neceg di je puno user inputa i slicno - neki jaci shared bi morao to podnest. Kazem jaci, znaci srednji - na vise.
Ak je stranica dosta pod stresom s bazom, pa apache konekcijama i to - VPS minimalno, pa mozda cak i dedi, ako nie preskup.

Nisam li dzabe rekao da sam tuta što se tiče hosta :stuck_out_tongue:

Dakle trebam host koji moze primiti 10K dnevno posjeta, na sajtu ce biti vicevi dakle tekst i slike koje ce biti ubačene preko URL-a :slight_smile:

Malo jači shared hosting bi to trebao hendlati bez problema.

Kakav koji :blush: Gdje zakupiti ? :smiley:

preporuka neka ?

Osobno nemam iskustva sa shared paketima, tako da ne mogu ništa preporučiti, no mogu ti ponuditi besplatan hosting na mom serveru u zamjenu za jedan tip suradnje. Pošalji mi PM s url-om stranice ako si zainteresiran za više detalja.

Malo offtopic,
kako izgleda postavljanje stranice na VPS, do sad sam samo sa shared hostingom radio, i tu je sve jednostavno dobijes cpanel i FTP i postavljas sto hoces, je li sa VPS-om ista ili barem slicna stvar ili?

Dosta je bitno jeli tih 10k rasporodjeno lijepo ili dolaze svi skoro pa zajedno ?

A Piranja ako kupis vps sa podrskom i instaliranim cpanelom isto ti je sve, a ako kupis vps bez podrske cpanel-a itd onda moras prvo instalirati cijeli server neki cpanel na njega moze i neki free…

1 Like

Ma u toku dana 10k ce doci :slight_smile:

Nece svi od jednom nisam toliko jak :stuck_out_tongue:

Imas Full Menaged VPS pa ga kupi. Dodje ti oko 20 $ / mjesecno. Vidio sam da ga prodaje knownsrv.

To ti moze bilo koji hosting, recimo ja sa totohost.hr imam odlicna iskustva.

mozes na vps install zpanel i bice ti potpuno isto :smiley: Testirao sam ga na svom vpsu i svidja mi se jer ima izgled cpanela a potpuno je besplatno!


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Profit Monkey