Koji je najbolji SEO WP plugin?

Da li netko od vas koristi plugin za SEO na Wordpressu i koji? Koji bi bio najbolji. Gledao sam Yoast, njega sam dodao, ali mi je maknuo iako sam stavio naziv i opis stranice, sad na googleu samo pise ime stranice nema kratkog opisa, ne znam gdje to ustelati

All in one seo

SEO framework. Najlaksi i da se modificirat

Znači ipak možda bolje staviti all in one? I to sam gledao da je dosta dobar plugin

Provjeri da li si sve podesio kako spada.

I jedan i drugi su dobri samo treba odraditi svoj posao.

Što se tiče all in one ima par dobrih stvari, no yoast mi djeluje kompletniji.

A opet više rezultata boljih na stranicama koje imaju yoast, barem kod mene. NO to jako ovisi kakvu temu imaš kako je što podešeno itd…

AKo je star nekog weba mislim da nećeš fulati ni sa jednim ni sa drugim.

Da li neko mozda koristi Rank Math plugin od mytheme shopa. Koliko vidim ima neke opcije koje Yoast nudi samo na premium verziji?

ja čuh da ga mnogi fale i da im je bolji od yoasta. čini mi se da ima ugrađenu opciju za redirekciju što je kod yoasta na premium verziji. ahrefs na njihovom klipu skoro čini mi se da ih je izdvojio kao najbolji seo plugin. mada ukoliko neko nekoga baš pomno ne prati ne može znat jel zbilja misle ili je samo reklama, a ja ne pratim pomno ahrefsof kanal na yt. ja i dalje koristim yoast, najviše iz navike, a realno yoast mi služi za meta deskripciju i za titlove članaka kakvi će biti na guglu. ostale opcije su mi skoro pa nebitne. da podesim da ne indexuje autor arhivu i još koju sitnicu oko indexovanja.

sad možda lupim, ali čini mi se da rekoše za rank math da ima i onu schema microdata ili tako nešta da se organizuje ili da je integrisano… pojma nemam ali nešta je oko toga.

1 Like

Ja mislim da su Yoast free opcije sasvim dovoljne. Ne treba se zanositi seo pluginovima. Treba ih koristiti za kao sto anja kaze meta diskripciju, title itd i tjt. Inace zanositi se zelenim lampicama je po mom misljenju glupost.

1 Like

Da, i ja se mislim da nije samo jaka reklama u pitanju. Citam sada na njihovoj fb grupi da moze da se doda to 5 keyworda, sto je takodje na Yoast moguce na premium verziji.

Razmisljam se da idem sa njim na ovom mom amazon blogu, nista dok covek ne proba sam.

I ja licno ne gledam te zelene boje, treba optimizovati da izgleda sto prirodnije.

Mozes ti da dodas i 10 kw, dzaba ti je to ako tekst nije optimizovan za tih 10kw. Zato zajebi te plagine i njihive advanced opcije. Odradi ti onpage seo kako valja i ne sekiraj se.

1 Like

U pravu si. Hvala na savetu!

1 Like

sama opcija da imaju mogućnost redirekcije je stvarno plus, ove osnovne postavke su vjerovatno iste kod svih, šta će se indexovati, šta neće, sitemap, nofollow… i te stvari su iste kod all in one seo i yoasta, vjerujem i da ostali seo plugini istu stvar rade. tako da ako te ne mrzi malo navići se na novi plugin i koristi ti ta opcija redirekcije što ne probat. ne vjerujem da se nešta puno mjenja sem što dobijaš jednu fri solidnu opciju.

i ovo oko markupa članaka meni nije baš najjasnije, pogotovo za ove uopštene artikle, ali ako je ta schema markup ili šta god (a priča se uveliko o tome ko bitnoj stavci) bolje i integrisano ili kako god na tom pluginu, eto još jedan razlog za probat.

ja lično ne volim se navikavat na nove stvari i zato još nisam isprobao taj plugin. ovako yoast podesim za par minuta na novom sajtu i poslije samo meta deskripcija i titlovi.

1 Like

Za mene je največa razlika što rank math pripremi schema markup bolje od drugih plugina, medzu njima i “rich snippets”, a to je stvar koja je u zadnje vreme veliki hit … Ali ko svuda - meni je rank math srusio dva sajta, pa posto imam na skoro svim stranicama iste plugine, nisam pokusavao dalje sa njim … tako da cekam na neku novu verziju :slight_smile:

2 Likeova

Kako ti je srusio sajtove? Na koji nacin?

Sad je vec nekoliko mjeseci od tada, pa nisam sasvim siguran, ali mislim, da je problem bio kod redirecta – stranica nije više radila uopste osim frontpagea.