Koji mobitel trenutno rastura

Vozdrav,
ako mozete sugestirati par dobrih mobitela?Kinezi dobrodosli, Iphone nije xd
Cijenovni rang, do nekih 2500kn za rabljeni ocuvani.

Cini mi se Samsung S8 jak mobitel…bome i fino izgleda…a volio bi znati, ima li xiaomi kakvog valjanog konkurenta? :slight_smile:

Ja bi ti preporučio oneplus…tko god je uzeo taj mob više nikad ni jedan drugi… Za te pare možeš dobiti oneplus 5t

Xiaomi, huawei, oneplus… Samo napisi sta ti treba od mobitela, ako ti kamera nije bitna nego puno vremena provodis na internetu na mobu, vise bi ti preporucil redmi note seriju zbog velikih baterija i ekrana, ako ti je bitnija kamera onda mi serija, huawei p20 ili tak nes, ako je dosta bitna kamera pogledas dxomark.

Huawei Honor 10 kn, 3.3k (nov)… mislim da za te pare trenutno nema nista bolje.
sa Ejpla sam odlucio proci na honor 10…sta se tice brzine, kamere itd daleko zadovoljniji nego na ajfonu osmici… ako zelis imat vrh smartphone (ono sto bi kod ejpla dobio za 6-7k) preporucujem H10, pogledaj video, komentare i recenzije… a sta se tice P20 pro modela, perverzija. :smiley:

Ja koristim samsung a 8 i prezadovoljan sam, a i nije preskup.

Ono sto je nekada bila Nokija za kameru, sada je Samsung, doduse ove novije verzije, zadnjih 3-4 godine, imam S7 i jos nisam nasao bolju kameru drugog proizvodjaca (na istoj slici koju uslikamo)

Performanse su takodjer bitne, RAM, disk, ali opet sta ti najvise treba od mobitela, to bas tebi igra najvecu ulogu…

Samsung S8 mi je vizualno baš dopadljiv mobitel, ali nakon što sam pogledao durability testove, bome sam odustao. Taj mobitel jednostavno ne uspijeva preživjeti pad na pod :o. Mob mi ne pada često…moj je pao svega jednom u cca 5g što ga imam…i to ne meni xd. …ali je tada zveknuo pošteno na beton i da je bio S8, čini se da nebi preživio. Glupo mi imati mob do prvog pada xd.

Što preferiram?
Pa ono, bilo bi fora da kamera ima kakav takav slowmotion mode.
Ekran, neka se kreće oko 5.5inch - 6. Sve preko mi je mob glomazan. Volim da je gustoća pixela krcata…to me narajca iako vjerovatno neću ni vidjeti razliku xd
Body to screen…što više, to bolje :smiley: …jako cool mi to izgleda kako su današnji mobovi to dotjerali gotovo do savršenstva. S8 mi se tu fino ističe.
Baterija…ne znam tko ne preferira da dura
CPU - pa ono, igram PUBG na mobitelu i to je praktički razlog da kupujem novi, haha. Na mom Sony Z2 lagano trza, hehe. Dobro se Z2 još i drži, ali me iritira 16MB interne memorije…sve sam prebacio što može na memory card…ali prilikom svakog updejta PUBG-a moram brisati neke drage aplikacije da bi updejt stao, heh…još malo pa ću morati i google-map i google-chrome obrisati. Voda mi do grla došla.

Uglavnom, ničeg mi na mobu nebu bilo previše…jedino mi ekran može biti prevelik. Ne kupujem ga niti samo radi fotografije…niti samo isčitavanja interneta…tako da se traži neki best komporomis svega.

Ovaj P20 je ipak malkoc prenov (čitaj preskup). Mislim da ovim gadgetima prebrzo pada cijena da bi itko normalan kupovao ono što je zadnje tržište izbacilo. Barem onda gledam uzeti rabljeno, ali full-očuvano i već je cijena daleko povoljnija. P20, baš ga i nema u oglasnicima…

Tu se slažem s tobom za Samsung - užas je prilikom padova (lom u najavi :slight_smile: )

P20 pro. Nemam niti jesnu zamjerku. Koristim od dana kada je izašao.

Ja isto, mob je brutala.

Autoru bi preporucio Xiaomi Mi 8 SE na Honorbuy webshopu ili Goldway/Mi Global Store na Aliexpressu. Kupovao sam od svih, salju u EU bez dodatnih davanja, a tim da je Honorbuy malo skuplji, ali u HR stize za max 3 dana jer salju iz Italije. Ili P20, ali ga je tesko naci rabljenog, a novi je skuplji.

Xiaomi MI 8 mi se dosta dopao…ali nisam se baš potrudio naći ga u nekoj trgovini da malo probam kako leži u ruci i tako to… (Iako je to veličina gotovo ista kao p20 pro…a bome danas i većina mobitela dijeli zajedničku dizajn , što se tiče profila linije rubova)
Ali malo me odbilo i to što sam u recenzijama vidio da su imali nekih pogrešaka u softwareu za koji su bili potrebni patchovi… iako to vjerovatno nije big deal.
No taj mobač je ipak 4 soma u oglasnicima.

Sorkač, tek sada vidim da si sugerirao mi 8 SE …a bome mi je trebalo da skužim i u oglasniku zašto su neki toliko ispod cijene. Dok nisam ukapirao taj SE model.

Uglavnom, na kraju sam postao ponosni vlasnik S8 plus modela, heh. Morat ću samo paziti da mi ne roni po betonu…i valjda bude dobro. :slight_smile: