Koji WP plugin koristiti za reklame?

Napravio sam stranicu (sutra kupujem domenu) i planiram staviti reklame na njega. Zanima me postoji li kakav dobar plugin koji bi zadovoljavao potrebe praćenja statistike i slično - početnik sam u tome, što predlažete?

Moja preporuka su Google Analytics za pratiti statistike posjeta, Google DFP za management bannera, ako nećeš vrtiti samo Adsense.

Ne trebaju ti pluginovi za to - u pravilu treba što manje pluginova koristiti jer znaju praviti nepotreban load i probleme na stranicama.

Ok, hvala - proučit ću analytics i DFP sutra tijekom dana, da vidim o čemu je riječ. Još nešto: može li se tim DFP-om pozicionirati bannere po želji, i zahtijeva li to čačkanje po kodu (nisam neki ekspert - napravio sam site od gotove teme)?

Ovisi o kojoj se temi i kojem CMS-u se radi, neke dolaze s predefiniranim oglasnim pozicijama pa samo u njih ubaciš kodove, ili putem widgeta. Ako se radi o Wordpressu, mogu preporuciti neke pluginove.

Da, wordpress je, a riječ je o temi Lucid (Elegant Themes). Tražim nešto bolje od predefiniranih widgeta, jer nemaju gotovo nikakvih opcija za praćenje prometa,klikova, razdoblja aktivnosti bannera itd.

To je sve najbolje pratiti kroz gore navedene alate od gugla, koji su najpopularniji, a po meni i najbolji.

Kako se koristi ovo ?

Kako se koristi ovo ? Posto na mom sajtu ne mogu Adsense pa bi prodavao banere ili neku drugu mrezu okacio, ali voleo bih znati koji mi je baner najbolji tj koja pozicija. Da li to moze preko ovog alata ?

Može, naravno. Regaj se na google.com/dfp i pogledaj malo tutoriale na http://www.youtube.com/user/dfp

Malo je komplicirano, pa je dobro prvo se upoznati.

1 Like

Baš tražim kako dodati AdSense na stranicu pomoću plugina - nema predefiniranih mjesta za poziciju na koju ih želim staviti - pa mi pao na pamet ovaj tvoj odgovor. Našao sam neke plugine (Google Adsense, npr), no nisu kompatibilni sa Googleovim statistikama na AdSenseovu računu. Zna li tko plugin koji to omogućava?


Copyright © 2022 WM Forum - AboutContact