Kolika vam je CPC licitacija

Do sada se nisam baš previše zagledao u Adsense …, tek nedavno sam ga uključio na svoj servis. (Do sada nisam imao nikakav ads servise)

Uglavnom, bacim pogled malo na statistku koja traje svega nekoliko dana, i ako dobro shvaćam parametre, ugodno sam se iznenadio, jer do sada sam se naslušao da je CPC na balkanu prava mizerija…i da nema dosta oglašivača koji dižu tu cijenu. …a meni adsense kaže za zadnjih sedam dana da je CPC licitacija = 0.5 eur.

Meni se to čini odlična cijena po kliku ili griješim? Možda je to i zalutala brojka u ovako malo vremana…a možda je prosječna…

Koliko je vama CPC?

Vjerujem da google u slucaju oglasavanja pegla brojke, kao i nama koji zaradujemo na klikovima. Doduse u zadnje vrijeme (crni petak, Bozic i Nova Godina) je malo bolje, ali CPC na domacim stranicama je oko 0.4€. Mislim da ce se vecina sloziti.

Mislite 0.04 i 0.05 ?

1 Like

Meni se isto čini da je 0,05 realnija brojka.

Pa to je bio moj dosadašnji utisak…nekih 20lp po clicku ili ti tako nekih 0.04eur. No dobro sam vidio, kaže mi da je CPC licitacija za zadnijh sedam dana 0.49eur.

Sad jedino ne znam da li je to nekakvi max CPC koji je zabilježen…pa mi njega prikazuje, jer dosadašnji klikovi se kreću u rasponu 0.2 - 0.3 eura. Malo ih je još da išta sudim po njima, ali i ovaj gore CPC je vjerovatno maksimalni koji je zabilježen…

A kolko ti pojeta ima stranica? Moguce je da pri malim posjetama imas veliki CPC jer uleti par klikova na skupe reklame, a nema puno malih klikova da ruse prosjek.

Pa i nije neka posjeta (500-njak dnevno) , ali koliko sam za sada vidio, taj CPC sigurno nije prosjek. To je eventualno najveći CPC koji se pojavio na stranici …koji nije niti ostvaren klikom.

Pa mora biti ostvaren klikom :slight_smile: ipak pricamo o cost per clikc-u. Na manjim stranicama se to zna dest, jer ti uleti jedna dve skupe reklame na koje ljude kliknu.

Zašto bi morao biti ostvaren klikom?

To je tab “CPC licitacija” u adsense sučelju. Nije da se kužim previše…ali jedino mi je na kraju logično da je to maksimalna licitacija za pojavu reklame na stranici. Što će reći da se nekome otvorila reklama koja je nudila cost per click od 0.49eur, ali pošto korisnik nije kliknuo na tu reklamu, to je CPC koji nije ostvaren klikom…samo se eto pojavio i zabilježen je u CPC licitacija…

Ja sam u svojim postovima mislio napisati 0.04.

Zato mi se čini ovo odličnim :).

Max licitacija 0.5eur, za sada prosjek ostvaren 0.25eur …s time da zasad imam jako malo klikova, tako da veselo pratim u kojem će to smjeru nastaviti.

Nemam pojma sta je CPC licitacija i prvi put cujem za taj pojam a u AdSense sam vec 8 godina. Doduse meni je sucelje na engleskom i nisam upalio novi interface tj. jesam ali izgleda totalno ocajno pa se vratih na stari. Odgovorno tvrdim da ako na domacem trzistu imas cpc od 0.05 iliti 5 centi da je to mila majka i jako visok cpc za domace trziste.

Njemu je tako visok jer je imao 4-5 jakih klikova iz DE ili nekih drugih zemalja…
kada bude imao po 1-2k klikova bit ce zadovoljan sa 0.03€ CPC :smiley:

Meni je cpc u prosjeku oko 0.35 €. Uglavnom klikaju amerikanci. Zadnjih dana je nekako opao cpc, al valjda ce se vratit nadam se.

Svakako moguće da je to rezultat iskrivljen zbog malih brojeva. Ali svejedno, dosadašnji klikovi su ipak balkan, hrvatska/srbija s prosjekom 0.25 eur

Ako imas sajt koji je usko specijaliziran i gadjaju ga vise oglasivaca, mozda. Ali onak iskreno mislim da pricamo o razlicitim stvarima…

Tek sam sada vidio o čemu se radi. Nisam ni znao da takvo nešto postoji :slight_smile:
Meni za danas piše 3,46€
No, taj mi podatak znači kao i visina lanjskog snijega…

To je raspodjela profita po vrsti licitacije…

1 Like

Vidim da su se tu pogubili pojmovi. CPC nije isto što i CPC licitacija. CPC je ukupna zarada/broj klikova - to je najvažnije, a ova licitacija mislim da nikome ne igra nikakvu ulogu.

A gdje u adsensu vidis licitacije? Cak i u adx-u je to dosta ograniceno…