Koliko bi kostalo pravljenje ovako neceg?

Koliko bi kostalo pravljenje ovako neceg?

limundo.com
cenkajse.rs

i slicno? Oni klasicni sajtovi za licitacije. Kako bi se to radilo, kodiralo ili sta vec i koliko bi programer uzeo za pravljenje tako neceg? Sto se programiranja tice to nije moja oblast pa zaista ne znam kako se to krece itd, pa bih zamolio nekog da mi kaze. Razmisljam o tako necemu pa da vidim koliko bi tako nesto bilo isplativo.

Zašto ne kupiti već postojeće riješenje?

http://ajsquare.com/products/auction/index.php

Zato šta nema kvalitetne skripte za aukcije - nisam 100% mislim da sam baš taj aj square ili neki znatno skuplji proučavao prošle godine da bi skužio kako je code i funkcije katastrofa, par indijaca nabija i hardocira kako šta stigne, korisnička podrška nula bodova… zamalo sam nasjeo da ga kupim jer su ga fino upakirali.

A razvoj vlastitog vjerojatno oko 20.000 eura, tako da šta ti je draže :wink:

Za kvalitetu navedene skripte neznam, ali ova cifra od 20 000 eura mi se cini jako puno. Uglavnom ako se odlučiš raditi nešto takvo slobodno se javi, ja ti to odradim za daleko manju lovu. U biti lako se dogovorimo oko svega.

Pogledaj kod

Evo i kako izgleda
http://best-auction-software.com/

Problem je sa aukcijama što svi žele ponuditi nešto “svoje”. I onda se na loše iskodirane kupljene skripte dodaje loš iskodirani kod i nastane puno problemaaaaaa.:slight_smile:

Ja sam se nakon puno proučavanja odlučio za phpprobid ali već i prije odluke sam znao da će trebati dobro ruke zamastiti da se stvar dovede na pristojan nivo, i tako je i bilo. Ako si voljan i spreman na to onda su gotove skripe prihvatljiva opcija. Razvijati svoje rješenje je dugotrajnija i skuplja opcija (uglavnom).

[quote=“Sceko”]Pogledaj kod

Evo i kako izgleda
http://best-auction-software.com/
[/quote]

Ovo nije ono što DavidVictor traži, ovo je tzv. “penny auction” skripta.

Istina da je gotov software jeftinije rješenje, ali često se dogodi situacija da kad kreneš nešto novo dodati, ili izmjeniti neke stvari u toj gotovoj aplikaciji izgubiš puno vremena i živaca, i opet na kraju ne dobiješ točno ono što si htio.

Mislim da je dugoročno isplativije riješenje ići na custom skriptu koja će raditi točno kako želiš, nego u nedogled krpati nekakvu postojeću skriptu.

Hvala svima na lepim odgovorima. Pre bih se verovatno odlucio za custom skriptu ako bi bila prihvatljiva suma u pitanju i lep dizajn.
Tako da ivan.m imam te u vidu ako se budem odlucio za ovako nesto, posto treba i sa saradnikom da se dogovorim pa da odlucimo sta i kako cemo.

[quote=“ivan.m”]Istina da je gotov software jeftinije rješenje, ali često se dogodi situacija da kad kreneš nešto novo dodati, ili izmjeniti neke stvari u toj gotovoj aplikaciji izgubiš puno vremena i živaca, i opet na kraju ne dobiješ točno ono što si htio.

Mislim da je dugoročno isplativije riješenje ići na custom skriptu koja će raditi točno kako želiš, nego u nedogled krpati nekakvu postojeću skriptu.[/quote]

Da pojasnim, gotova skripta je praktičnija ako se na vrijeme upoznaš s njenim kodom i spreman si se sam uhvatiti potrebnih modifikacija, u suprotnom se slažem s tobom - na kraju će te ispasti skuplje.

Slažem se. Ako je dokumentacija poprilično dobra, u principu svaka malo bolja gotova skripta se može modificirati da ti daje točno ono što želiš.

Pravljenje vlastite skripte iz nule bi u principu bilo mnogo skuplje, ali onda uvijek imaš potpunu kontrolu nad svime.

DavidVictor i ja sam ti voljan odraditi takvo što za daleko manju svotu od 20k eura jer je po meni to pretjerivanje.

Limundo ima 30 zaposlenih


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Webmaster.Ninja