Koliko clanaka ubacite prije dodavanja novog sajta na Adsense

Kao sto i naslov kaze koliko clanaka dodate prije nego podnesete zahtjev za pregled na novom sajtu, i nakon koliko vremena?

Ako kupite novi domen poslozite sajt, ubacite koliko clanak? I nakon koliko im saljete…jel nabijate malo posjete ili odmah po ubacivanju clanaka podnesete zahtjev?

Na prošlom sajtu: imao sam sve ukupno 3 članka + O nama + GDPR bezveze stranicu. Podnio odmah po objavljivanju, dobio 2x odbijenicu da nema dovoljno sadržaja. Samo sam postojeće članke malo nadogradio i dobio AdSense.

Evo jučer, ENG site sa 20 članaka. Star godinu dana, bez da sam na njemu mnogo radio. Nedavno sam dobio Amazon AFF odobrenje, i jučer nakon Adsense prijave (nakon 10 sati od aplikacije) su mi odobrili oglase.

Nema tu nekih pravila. Glavno je da se vidi ozbiljnost na sajtu, da nije plagijat i neki automatizam za ugrabiti AdSense. Tko radi site kvalitetno, i tko ga pokrene za druge i nešto korisno, dobit će AdSense bez većih problema.

2 Likeova

Ma ja sam na zadnjem imao 40 clanaka, bez neke posjete i isto odobrili za manje od 48h. Jucer mi odbiju sajt sa 16 clanaka star otprilike godinu. Doduse kratki su clanci, ali nisu kopije.

Pa kontam za novi koliko da stavim, a kad saljes? Jer vidim da na google ono site: pamojsajt.com nije indeksirano sve. Da li je rano za slati?

Pa ako misliš da je do toga samo provuci linkove ručno kroz Search Console.

Ne mogu da se snadjem na novom nikako gdje je ono da se provuce.

1 Like

za vrijeme najjače korone čeko 2 dana, imao 5 objavljeni članaka i po članku je bilo manje od 1k pv…
a o nama i slične stranice uopće nisam imao…

2 Likeova

Ja radim news sajt i cesto sam mjenjao domene… mada nisam nista od marta. Znaci kad ide nova domena kopiram citav sajt i onda obrisem clanke samo da bi se mogao prijavit na google, i naravno dodam par unikatnih… Nekad je prolazilo sa 15… nekad nije htjelo sa 30 zato sto nema dovoljno sadrzaja :smiley:

1 Like

koliko cekas od registracije domene?
na kojem jeziku su postovi?

Nisam dodavao nista odavno. Mislim da je zadnji prosao nakon 48h. Hrv ili engleski.

Neko generalno pravilo koliko vidim (dodao sam mnogo sajtova)- ako te odobre, odobre u prvih par dana… a na odbijanje cekas po 10 dana

2 Likeova

Isto se kod mene desavalo tako

jel sve originalan content ili kopiras?
ima li starost domene veze sa odobravanjem, vidim da se to cesto spominje na ovim kako upasti u adsense clancima…

Moras na odobravanju sve imati orginal. Koliko sam ja primjetio starost domene ne igra ulogu.

Kad se setim nekada davnooo pre 6-7 i više godina za adsense nije ti trebalo bog zna šta …Sajt (blog) star 3 meseca malo prepravljenog (mix) teksta i odboravali su ga u roku par dana.

A nove sajtove za adsense si dodavao sam .Sada… iscediše webmastere i vlasnike sajtova do maksimuma sa njihovim “blesavim” pravilima
Doduše nije ni adsesneu nije lako :stuck_out_tongue: opslužuju oglasima preko 4.5 miliona sajtova :smile:

2 Likeova

A pogotovo ovo do prije godinu dvije, kad se moglo ako imas odobren adsense dodavati milion sajtova i samo kodove stavljati, ne cekati nista :joy:

1 Like

nekad je bio polu originalan, nekad samo naslov izmjenjen i prolazilo je…

sad u zadnje vrijeme triput sam zaredom odbijen sa “low value content”

Ljudi, pisao sam vec na forumu, imao sam istih problema, probajte da kontaktirate adsense suport i rijesite problem sa nepodrzanim jezikom ili bilo cime drugim…

Sada znam sta je nepodrzan jezik, nepodrzan jezik je ustvari kopiran sadržaj! E to pravi problem i Google ga cita kao nepodrzan jezik!

Kopiran sadrzaj iskoci kao “scraped content”. Problem oko jezika bude sto je BA kao nepodrzan, a jako cesto RS i HR prepozna kao BA i odbije zbog toga… nakon kontakta preko helpa, neko pregleda rucno (iz Hrvatske vjerovatno), i kaze da je pogram pogrijesio i da je jezik sajta HR koji je podrzan.