Sa jednog starog sajta sam prebacio postove na novi sajt. Na starom sajtu sam ih izbrisao. Na oba sajta sam napravio novi XML Sitemaps i postavio na host. Prošlo je već desetak dana a u Google rezultatima pretrage i dalje pokazuje postove na staroj stranici.
Koliko je uopće potrebno da obrisani postovi nestanu sa Google-a, odnosno iz Google rezultata pretrage?
imao sam sličan problem uklanjanja nepotrebnih (nepoželjnih) url-ova (čitaj postavljnih od nepoznate osobe koja je prijavila web kao svoj na WMT i dodala sitemap ) ukupno uklonjeno oko 64000 linkova iz rezultata G. pretrage.
Učinjeno za nekih 15 dana. No na sve nepoželjne linkove sam dodao 404, maknuo sitemap iz WMT-a i dodao novi, u robots.txt-u dodao potrebne direktive (zabranio sve osim 16 stranica weba).
Kod redirekcija je malo drugačije no svakako je potrebno postaviti 301 redirekcije na nove url-ove.
imao je pristup root-u postavio svoj sitemap.xml i prijavio ga na google. postavi verifikacijski fajl u root. Kako je došao do pristupa ostaje pitanje shared hosting-a , cms, itd…