Koliko traje ograničenje oglasa na adsensu?

Da li neko zna koliko traje ograničenje oglasa na adsensu? U mom slučaju evo traje mesec i po dana, možda i jače
Capture

Malo pročitaj forumske teme pa možda nađeš odogovor na tvoje pitanje :wink:

zavisi zbog čega si dobio to… ćirilicu mi se neda dešifrirati… ali obično ukinu par dana nakon riješavanja razloga zbog kojg si to dobio

Verovatno dobijaš saobraćaj (čitaj posetioce) sa nekih po google sumljvih linkova ili stranica sajtova, vidgeta za razmenu banera (ako ih imaš na sajtu) .Takođe ograničenje može biti vezano za klikove na oglase za koje google može da smatra da je poseta nekom sajtu kroz oglas kratko trajala ili je neko namerno klikao ( evetualno ti sam)

Situacija se može vratiti u normalu za par dana ili za oko 30-ak dana maksimalno.Na kraju krajeva sve zavisi od googlea adsense robota kao i tvog sajta

1 Like

Jel bi bilo pametno da uklonim ceo sadrzaj sa sajta?

Ne ni slučajno! Ostavi tako kako je i polako će se sve vratiti u normalu,

Prati u google analyticu odakle ti dolaze posete, po tome možeš skužiti ako ti dolazi loš saobraćaj ili saobraćaj sa sumljivh spam lokacija .Problem ponekad ( može ali i ne mora) mogu biti i razno razni widgeti za razmenu ponekad to google adsense okarakterizira kao loš saobraćaj

1 Like

Evo dva meseca prošlo i konačno da vidim neke promene i neka čuda na nalogu. Prvo sam primetio reklame, drugo sam primetio zaradu, ali na žalost obaveštenje i dalje stoji… sve imam utisak da se nalog polako vraća… šta vi mislite?

Verovatno će ti se i to obaveštenje vremenom ukloniti kako ti se bude saobraćaj ka tvome sajtu vraćao u normalu .Ako adsesne skonta da dobijaš dobar saobraćaj i dobre sigurne linkove verovatno će ti dati full prikazivanje oglasa a ne samo ograničeno.

Na kraju krajeva sam možeš skontati odakle ti dolazi saobraćaj/posete na tvoj sajt da li sa spam IP adresa, gradova ili zemalja ( ko što zna nekada da se zalomi)

Ovo ogranicenje trajalo mozda 3 meseca. Podelicu sa vama neka iskustva, mozda nekom pomogne… Gledao sam kod nekih stranaca cim se dobije ogranicenje naloga ukljuci se auto ads i sklone se oglasne jedinice za koje se sumnjaju… tek dva meseca krenula kao neka zarada, 1-3€ bilo mi je jasno da se nalog polako vraca… i danas 7.12.2021 vratilo se sve u normalu, nema vise obavestenja za ogranicenje naloga.

Pojavio mi se novi problem na nalogu, jutros dobijem mejl od gogla “Приказивање Google AdSense огласа је ограничено на вашем сајту”
Садржај за одрасле: сексуални садржај
Imam oko 90 sadržaja, i bukvalno sam svaki sadržaj danas pogledao, izmenio, sve sto smatram da krši guglove smernice. Jel imao neko iskustva sa tim ograničenjem? Kako da vratim nalog u normalu?

Vidi…meni se milion puta na adsensu pojavio takvo nešto. Uglavnom prođe (vremenom) Ako piše da je u rangu (nivou) stranice to nije neka velika greška…jednostavno manje oglasa od predviđenog broja će ti se prikazivati .Na kraju krajeva i robot adsesne zna nekad da pogreši

1 Like

Ovo je za citav sajt, nije za stranice tako da je dosta veci problem jer ce izjesti jedno 60-70% zarade. Ako imas neki sadrzaj koji je oko seksa, ukini reklame na tim clancima, i posalji tamo u policy centar da pregledaju opet…

Meni se na dva sajta sad desilo da oznace citave sajtove zbog par clanaka i sad muka, treba cekat dok pregledaju opet

Nisam skontao mislio sam da su stranice u pitanju

i ja bih tako isto uradio kako kolefga kaže .Možda je to najsigurnije i najednostavnija opcija al šta je tu je…

Koje reklame imas jos pored adsense jer mozda tamo imas ukljucen sadrzaj za odrasle pa se prikazuju takve reklame.

Upravo sam uradio kako si rekao, sklonio sam kod i dodao gde mislim da je sadrzaj dobar. Pa čekam…

jel si tako i njima rekao? Moras poslati na review… ubacis linkove gdje si uklonio kod i tamo oznacis da si uklonio kod (za te linkove koje das kao primjer), a gore u vrhu upises kao razlog “I removed the adsense code from all the articles which may include sexual content”

Prvo sam izmenio svaki sadrzaj koji su oznacili te linkove, pa čekam proveru da vidim jel ce da prodje. U medjuvremenu sklonio sam i kod oglasa za svaki slučaj, ako ne prodje ovo prvo uradicu isto kao sto si napisao. Jer se nisam odmah setio da sklonim kod oglasa… jer malo je veca peripetija oko toga.

ako ne zatrazis review mozes mjenjat do sutra, nece ti se vratit na staro

1 Like

Čeka sse jos uvek, potrajace ovo