Koliko trošite na promocije?

Pozz ekipa, kao sto naslov kaze, koliko dnevno trosite na promocije i koliko vam na kraju izađe klik ? Ja dnevno trosim 3 dolara, 3 clanka promovisem ili 2 zavisi koliko odradim, u prosjeku 1500-2000 klikova dobijem na 1 dolar, ne reach ne pregleda, nego klikova na clanak, domaca publika, na kraju me izađe 0,001$ klik? Neko bolje, losije prolazi ? Ako treba uradit cu i screenshoot

Kakva je to opcija ja dobijem 10 klikova za dolar??

ne znam ja te vase metode, prije 2 godine sam imao sajt i na njemu adsense i adnow … platim promociju na fejsbuku 10€ taj dan na adsenseu zaradim 10€ i na adnow 10€ … ukupno 20€ taj dan sam u plusu 10€ … i onda dupliranje … islo dobro par sedmica :smiley:

Ne kuzim kako toliko klikova dobijete?

I ja bih voli znati u cem je tajna :smiley:

Uvijek su me ovakvi ubijali u pojam… kako ljudi moji, kako?!
Dajte neki dokaz da se to može!

Meni najbolje objave budu ugl oko 0.04e po reakciji… a to je puno više od tih tvojih 0.001 i jednostavno ne mogu povjerovati da je tako što moguće napraviti… sve opcije sam napravila barem 5 puta (neke i po 100 puta), što se tiče fb ads, doslovno sve!

Moguce je imati tako nizak cpc ali sadrzaj mora biti iznimno viralan ili clickbait, a postoje i neki trikovi kod kreiranja takvih oglasa. Ja sam prije znao neke, ali oni vise ne funkcioniraju, no pretpostavljam da su se pojavili novi.

Meni isto nikada nije išao taj Face, onda sam jedan dan iz glave izmislio jedan članak, moj rad bez kopiranja, stavio malo provokativniji naslov i dobio ovo ispod za par dana.

Na žalost tada nisam imao IA uključen, da jesam zaradio bi dobre pare.

1

Znači ipak se može.

1 Like

Promoviraju gluposti za umove koji cine 97% drustva. Pokusajte srbijancima promovoirati “Pogledajte kako je Ceci ispala sis*a” i promovirajte “Srbijanci na ovaj nacin zaradjuju 250$” pa uporedite rezultate i sve ce vam biti jasno.

P.S @bugi koja je fora sa stavljanjem goo.gl? Vidin da to dosta se radi, pa ak mozes pojasniti, ak ti nije problen u PM da ne ide tema u krivi tok

Skratiš svoj link tamo i onda na goo.gl ti broji klikove , imaš i statistike sve za taj link, odakle posjeti itd.

Sve je u pokretanju emocija kod targetirane publike, pored svih tih namještanja u ads manageru treba se zapitati, da li bi ova objava potakla kod mene neke emocije da ju lajkam, komentiram ili čak podijelim, ima taj neki koncept kojeg neki kuže i dobro im prođe promocija dok drugi pucaju u prazno.

Ujutro ubacim slike kao dokaz , drugo , vec sam pisao da ne radim zutu stampu il neke clickbait clanke i slicno vec se drzim jedne specificne teme, za koju sam istrazivao postoji ogromna publika ali samo par sajtova se tom nishom bavi na cijelom balkanu, po clanku imam 80-120 lajkova i u prosjeku 20-60 share(bez promocije) stranica od 24k …

Ja tebi od onog pop-upa i “frendove stranice” nist ne virujem, da mi licno na oci pokazujes…A sad da li si pogodia clanak, to moze bit, pa si dobia takve rezultate. Ili hoces reci da ti je to uvik tako?

Evo, ne znam Boga mi, kako cu zaspat sto ne vjerujes :slight_smile: kako sam poceo koristiti IA koristim i promocije , kako sam poceo koristiti promocije , rezultatit su kako sam gore naveo :slight_smile:

Cenu od 0.001€ takođe plaćam, i otprilike je isti broj klikova. Koristim fb pixel na sajtu i gađam uvek iste ljude. Tako je najlakše postići ovu cenu. Publika je Srbija, Hr, BiH, Slovačka, Austrija.

1 Like

Kad targettirate za FB Lajkove. Koliko placate po lajku iz HR i SRB?


Dobro ili?

Jedna od zadnjih kampanja. 9$ dnevno na 3 adseta po 3$. U početku bilo 0.01, kasnije skočilo jel se vrtio oglas dosta