Konverter php Joomla sajta u asp.net

Posotji li alat za migraciju Joomla sajta iz php u asp.net i obratno ?

Ne, ni u kom smislu.

možda za običan php, asp.net sajt koji nije cms ?

naravno da ne

Iako nisam vidio prevoditelja, prevesti sâm programski kôd iz bilo kojeg odredišnog u bilo koji izvorišni jezik nije veći problem, ako se radi o jezicima iste generacije i vrste (obadva 3G, proceduralno programiranje u ovom slučaju) ili iz više u nižu generaciju - prevoditelji i interpreteri to zapravo rade, pri čemu je odredišni jezik nekakav međukod, bytecode ili sl.

Problem je u što tome programe u jednakoj mjeri kao i sami algoritmi napisani u datom programskom jeziku čine i funkcionalnosti koje ti programi “pozivaju” kroz standardne biblioteke dostupne u njihovom okružju, a koje su tipično posve nekompatibilne i nezamjenjive (na razini funkcionalnosti i argumenata procedura) - vidi za PHP, ASP.NET itd.

Projekti standardizacije biblioteka idu za kompatibilnošću u na razini biblioteka, ali ovo je složenije pitanje. Primjeri su standardizacija .NET-a koja je omogućila Mono ili POSIX koji je omogućio Cygwin. No, tako nešto je daleko od toga da bi pomoglo u tvome pitanju.

Rješenje bi, ako bi postajo prevodilac čistog jezika iz PHP-a u neki od .NET jezika (npr. C#) bilo u tome da se procedure PHP-ovih biblioteka kompajlirane za Windowse referenciraju kroz .NET-ov P/Invoke i potom koriste u tom novom “ASP.NET” programu. Ili da se slično napravi kroz Mono s PHP-ovim bibliotekama za Linux, ako tako što postoji. Ali to je onda “hibridno” rješenje u kojem je samo promijenjena sintaksa programskom jezika, a zadržano svo “meso” biblioteka. Ako bi i radilo, bilo bi to rješenje za postepenu manualnu migraciju u “managed” okruženje .NET-a.

Ovo je rješenje koje je teorijski izvedivo (P/Invoke služi za pozivanje “unmanaged”, tj. strojnog koda u standardnim bibliotekama), ali praktično bi predstavljalo pravi projekt za sebe, tj. njegovu praktičnu provedivost bi trebao procijeniti netko jako dobro upoznat s ugradbenim detaljima biblioteka koje stvarno koristi konkretna PHP-aplikacija. Kratkom pretragom nisam pronašao ništa na Googleu vezano uz to.


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Webmaster.Ninja