Kopiranje vijesti s drugih stranica

Mene zanima kako te stranice mogu biti indeksirane na googleu? Znači ne adsense čisto google tražilica. Pa zar google ne dava neku vrstu bana na takve stranice? Npr ja napišem vijest netko samo uradi copy-paste i sada ja toga čovjeka kontaktiram, a njega briga? Mislim bilo bi i mene briga da njegov sajt ne indeksira google, ali zar se nemogu nekako žaliti googlu da ovaj samo radi copy-paste mojih vijesti??

Neznam, ali neka se jave ovi koji to rade, ali mislim da 99% tih stranica je u deep webu.

Odnosno to ti funkcionira s Facebookom, kopiras vijest pa na facebook.

indeksira se ali tvoj clanak na trazilici ima prednost, google zna tko je prvi objavio.

to nije tacno, ja sam puno puta objavio originalni clanak i konkurencija ga preuzela i kada ga guglam izbaci njih prve, da li je zato sto imaju vise backlinkova il sta ja znam…ali uglavnom ta teorija nije tacna…

Dali su ga copy paste I stavili link K tebi na dnu ili kako su preuzeli?

Ne zna Google. Na kraju će bolje rangirati članak na jačem webu ili kod onoga tko je bolje uredio SEO

@dadaas ma samo napisali ispod naziv mog portala bez linka

@komentar tu si u pravu, i u mene je sajt dosta dobro uređen za SEO ali njihov ima više backlinkova od mog i mislim da je to presudilo da njih izbaci prve

To je tocno. Jedino kaj se moze napravit je svaki takav clanak prijavit google za kradju sadrzaja…

Onaj koga nakon objave članka Google roboti posjete prvog će u očima Googlea biti originalni autor i imati će prednost.
Daleko je Google od poštenog, a još dalje od savršenog

Desavalo mi se dosta puta da sam napisem clanak i neki veci sajt od mog kopira sve ( ali bukvalno sve ) i bude bolje rangiran na googleu nego ja.

Inace indeksira i kopiran sadrzaj ali ces biti na nekoj 10+ stranici tako da nemas bas neke koristi od toga , jedino ako tu i tamo neko ocajnicki zaluta na tvoj sajt trazeci : anastasija i veljko imaju li cipovan ps3 video

Inace kad kopiram , trudim se da bar malo zamjenim rijeci iz clanka ili neke recenice produzim ili smanjim. Cisto da ne bude sve isto kako je i kod drugih.

Daleko je Google od savršenog.

Ukratko, u određenim slučajevima Google će indeksirati više stranica, a nekada će se među rezultatima prikazivati samo originalan sadržaj. Ovisno o tome koji sadržaj je original, koja je vrsta teksta, autoritetu stranice i prije svega što traži korisnik. U konačnici, moći ćete dobro rangirati i u slučaju da kopirate nečiji tekst. Još jedan dokaz koliko je kompliciran algoritam najpoznatije tražilice na svijetu.

A dobro on tu prica i prica. Izdvojio bih:

Da nekada google ako ima 2 iste stranice, moze samo prikazivati 1, ili cak obje, ali ce jedna zavrsiti pitaj boga gdje na trazilici. Tu se pitanje postavlja sto jako sumnjam da ce itko iz googla odgovoriti, a to je kako je taj algoritam napravljen odnosno kako on radi?

Recimo da imate stranicu koja ima 500 000 posjeta mjesecno, a ti imas stranicu koja ima 100 posjeta mjesecno. Sada sto se dogada?

Google gleda kvalitetu posta i gleda samu stranicu i na osnovu toga odlucuje koju se stranicu od te 2 prikazivati ili kao sto sam spomenuo gore 1 stavi na 1 stranicu, a 2 stavi na X-XX-XXX stranicu.

Sto sada? Znaci da ova stranica od 500 000 je bolja i kvalitetnija od moje stranice, po cemu? Samo po posjetiteljima? i onda ta stranica kopira moj sadrzaj i google izbaci moju stranicu odnosno taj post sa pretrazivanja ili je baci na XX stranicu pretražitelja? Znaci stranica koja je jaca, ali po cemu posjetiteljima i starosti domene njima dava prava da oni mogu raditi sto hoce, mogu kopirati i uvijek ce im taj post biti indeksiran dok manji i noviji sajt uvijek ispasta.

U svakom slučaju je dobro da Google gleda i sve ostale parametre. Nije pravedan, daleko od toga, ali isto tako je mnogo pametnije isti sadržaj bolje rangirati sa provjerene stranice nego sa tek indeksirane. Čak i kada se original prvi put pojavio na ovoj novoj.

Unikatan tekst nije automatski i validan. Ovo je samo jedan primjer. Tema je za raspravu, i opet nećemo pronaći odgovore.