Korištenje Google Maps-a na poslovnim stranicama

Može li biti problema ako se google maps koristi kao lokacijska karta na poslovnoj stranici firme, one fore “gdje smo”?

BTW, ovo su uvjeti google mapsa:
http://www.google.com/intl/hr_ALL/help/terms_maps.html

Pitam to jer mi je iz treće ruke došla informacija da je neki lik platio 10k kuna kazne jer je imao “neku” kartu na svojoj stranici.

WTF?
Pola interneta bi onda trebalo platiti…
Mislim da je posrijedi neka zabuna.

Znači da nema nikakvih problema?
Tako sam mu i ja rekao ali rekoh bolje je provjeriti.

P.S. Frend je kasnije rekao da se nije radilo o Google Maps karti nego nekoj drugoj tako da nije loše pripaziti i na taj detalj.

Možda je napravio screenshot/maknuo copyright neke domaće tvrtke koja se bavi time pa im se zamjerio…
Teško da bi netko “izvana” to išao potezati do te mjere da mora platiti kaznu.

Ne mora značiti. Kada se sjetim ZAMP-a znam da je sve moguće.

[quote=""]Za poslovne korisnike, Google karte su raspoložive samo za internu uporabu i ne smiju se dijeliti u komercijalne svrhe. Podaci karte dostupni su za pristup i prikazivanje uporabom API sučelja Google karata, a u skladu s API uvjetima i odredbama.[/quote]Ovo možeš interpretirati na koji god način želiš - jedino bi ti zapravo tvoj odvjetnik mogao dati neko tumačenje i onda moraš odlučiti hoćeš li mu vjerovati.

Recimo, ovo se može tumačiti da znači da smiješ pristupati i prikazivati mape ukoliko to činiš kroz API i to u skladu s uvjetima API-ja, što je sasvim drugi ugovor od ovoga. Ovaj, pak, zabranjuje da dijeliš karte drugima - što god to značilo, možda misle da koristiš te karte u svojim proizvodima (programima, da ih tiskaš, da planiraš stvari pomoću njih i u sklopu tih planova ih dijeliš dalje itd).

Ako onda odeš na u tom pasusu linkani Google Maps API, pa na njihove uvjete korištenja, dobit ćeš definiciju quote="" The Google Maps/Google Earth APIs are a collection of services that allow you to include maps, geocoding, and other Content from Google in your webpages or applications. [/quote] Odavde bi se ponovo dalo zaključiti da ako karte uključiš u svoje web-stranice koristeći upravo Google API, onda to moraš učiniti u skladu s ovim ugovorom. Onaj koji si ti linkao bi se odnosio na situaciju da koristiš Googleove karte kao slike (dakle da ih snimiš, a ne da ih uključuješ u stranice kroz API).

Kod google mapsa (kao i bing mapsa) je jedino ogranicenje da se nesmije koristiti u intranet okruzenju, odnosno mora biti dostupno javnosti. Necu se kladiti u to, ali mislim da je tako!


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Webmaster.Ninja