Korona virus pred vratima

naravno da se vakcine moraju prodati, i bice i treca i cetvrta i peta, samo nek se proizvodi i prodaje, bilioni su u pitanju :smiley: Na kraju ćeš je moći kupiti u dmu da boostas sebi imunitet, špricaj se sam kod kuće jednom sedmicno, why not :smiley: Pogledajte stock price od biontecha, moderne…

2 Likeova

pa ne plaćaš je ti, besplatna je lol biće i četvrte i pete zato što antitijela slabe vremenom a kreteni neće da se vakcinišu … zato je potrebno da se veliki procenat vakciniše u kratkom vremenskom periodu … ali da bi to znao treba se informisat putem zvaničnih i stručnih kanala a ne slušat ragiba koji cijeli dan cijedi klipaču pive ispred prodavnice i ponavljat njegove nebuloze

samo to raste, sve drugo pada … dakle sve je ovo izmišljeno da bi farmaceutske kompanije profitirale? bez obzira na to što je sve drugo palo i što su druge grane privrede popušile? vau kakvo otkriće

ajd malo iskuliraj, nazivas kretenima osobe koje se nece vakcinisati a mozda si zapravo ti veci kreten koji se pelcovao kao bijesan pas?

svako ima pravo na izbor.

edit: nista nije besplatno, ako je ti ne platis iz svog dzepa ne znaci da je besplatna, to je neko platio, masno

odgovori na pitanje, nema potrebe da smirivanjem mene skrećeš sa teme :smiley: i jesu kreteni, poprilično su kreteni svi koji u ovome vide zavjeru, plan i interes :smiley: to je moje mišljenje, na ovom sam forumu i imam pravo na mišljenje baš kao što ti imaš pravo na izbor

što se onda ti brineš ko je platio? ionako je sve donirano od EU i SAD-a

naravno, zato sad u austriji kada izabereš da nećeš vakcinu onda nećeš moći ni napolje, ni u restoran … nigdje nećeš moći … i daj bože da tako bude u što više država

isto kao što je pravo vlasnika restorana da u restoran ne pušta nevakcinisane :smiley: isto kao što je pravo države da zaštiti ljude koji se mogu ozbiljno razboliti i umrijeti tako što im neće dati da hodaju nevakcinisani :smiley:

naravno to je tvoje pravo … samo što po svakom Ustavu ti nemaš pravo da ugrožavaš javno zdravlje i javni interes a javni interes je da svi budu vakcinisani :smiley: a to je iznad svakog zakona i iznad svakog tvog ličnog prava :smiley: ako ti se ne sviđa država, promijeni državu … ako ti se ne sviđa planeta, ubij se boli me kita

sve po zakonu, naravno da imaš pravo na izbor :smiley:

kakve vakcine ,kakav bitcoin , samo KEKS danju nocu i dolari…

3 Likeova

Ne mora znaciti :smiley: mozda nije planski, mozda jeste, ali svakako da je ogroman hype planski se digao i naravno napravio profit i pravit ce se, situacija se iskoristila. Naravno da imas pravo na misljenje, niko ti to ne brani, cak iako je pogresno :joy:

Ne brinem se ja ko je platio nego je tvoj odgovor “pa ne placas je ti, besplatna je” - ne nije besplatna. Da je besplatna, sigurno se ne bi desilo sto se desilo. Rak, tumori i ostala sranja postoje 8679316 godina a onda nam dodje korona koja krši, kosi, lomi, ubija sve redom… but wait… evo smuckat cemo vakcinu da se pelcujete par puta :smiley:

Kad vec spominjes austriju i da ne mozes negdje uci… to nije planski? To nije guranje nekog cilja? Evo da se nisi vakcinisao do sad mogao si ga gdje pristaviti pa izlijecit svoje frustracije :smiley:

https://www.klix.ba/magazin/zanimljivosti/bordel-u-becu-nudi-vakcinaciju-protiv-korone-i-besplatne-usluge-za-one-koji-se-imuniziraju/211110091

vakcinisi se ako oces jos 100x, sta mene briga, tvoj zivot. Ali ne prozivaj druge i nemoj se praviti najpametniji jer nisu uradili sto si ti.

@brane333 je upravu :stuck_out_tongue:

Kreteni su oni koji nose masku kad su sami u autu, kad su u prirodi, kreteni su također oni koji govore “istina je bilo je u novinama!”, kreteni su oni što su se cijepili sa cjepivom protiv korone koje je napravljeno u rekordnom roku od 7mj.

2 Likeova

ko je napravio profit? farmaceutske kompanije? šta je sa drugim granama privrede? ne odgovaraš na pitanja drug, izbjegavaš pitanja jer nemaš odgovore, ponavljaš ono što komentariše ragib s pivom ispred prodavnice

i baš zahvaljujući vakcinama i napretku medicine svake decenije sve manje ljudi umire od bolesti koje si nabrojao

covid vakcina se razvija od 2000. godine … samo su zbog pandemije sva sredstva i svi resursi usmjereni ka finalizaciji te vakcine … samo što ti to ne znaš jer se ne informišeš i zato što slušaš ragiba s pivom ispred prodavnice

šta guraju? šta im je cilj? da prodaju vakcine i preparate kako bi farmaceutske kompanije profitirale a sve druge moguće firme popušile?

mene samo frustriraju glupi ljudi, plitkoumni i oni koji usko gledaju :smiley: oni koji ponavljaju fraze a ne znaju ih objasniti, protumačiti niti znaju odgovor na pitanje koje se odnosi na tu tvrdnju :smiley: a kažu stari, ako nešto znaš a ne znaš objasniti onda to ustvari ni ne znaš :smiley: e to su debili a protiv debila se moramo boriti … jer 100 puta ponovljena laž postaje istina … isto tako 100 puta ponovljena glupost postaje normalnost

slažem se, maska treba samo u zatvorenom prostoru u kojem boravi više osoba … npr. prodavnica, supermarket

slažem se, zato kažem da ne treba pratiti nikakve medije, ni mainstream ni alternativne

vakcina se razvija od 2000. godine jer je tada coronavirus prepoznat kao potencijalna opasnost … treba se malo informisat, naučni radovi ovo ono … nije napravljena za 7 mjeseci … nemoguće je napraviti vakcinu za 7 mjeseci … ponavljam, treba se malo informisat

taman posla, naravno da imate pravo da odbijete vakcinu … samo nemojte se buniti kada vam ne budu dali u kino, napolje, u prodavnicu, restoran … svako pravo sa sobom nosi i odgovornost i pravila koja je svako dužan da poštuje … niko nema neograničena prava, za sve postoje granice …

pa j3bote na tv 2 godine laz koju i ti ponavljas mrtvi ce padati po ulicama,groblja ce biti mala ,svi ce mo pomreti ,u mom gradu sa 200.000 ljudi nisam cuo da je iko umro od korone ,nego sve neke j3b3n3 skrivene bolesti koje se aktiviraju dal od gripe…dal od loseg vazduha,dal od lose vode, lose hrane,
Svet definitivno ide u samounistenje ali to ne zanci da trebamo verovati svemu sto TV kaze,valjda neko ima i mozak,
Ti se hvalis samo kako si ti ppametan a drugi glupi i ne mogu sagledati situaciju…
Situacija je jasna novo ROBOVLASNICKO uredjenje je na pomolu,

1 Like

Tek se ubacujem u topic, tak da ne znam koliko si prosvijetljen.
Ali kralju ako znas zasto si stvoren i sta je tvoja igrica ovdje, onda ne bi imao problema da rijesis pojavu bilo cega sto je nastalo posle tebe…
Sto god se pojavi, kuzis to kao slagalice i odma to razvrstis u folder jer znas pricu od pocetka do kraja , i ako jos nije kraj.
Znas buducnost iz razloga sto gledas kako je nastala proslost.
Nije potrebno puno, samo nemoj bjezati od pointa.
Kako vrijeme prolazi i ti pocnes studirati od sredine vremena ili necega novog sa rasirenim korijenjem -
Ponovo ces otici od pointa
Moras znati pricu od pocetka , da bi kuzio kraj.

Ti RUIN pronadjes 2 ili 3 izvora koja ti daju neke insight-e i koji po tvojoj prici nesto sklapaju sa tobom, i ako ti podatci mogu biti koristeni sa ili bez postojanosti pandemije.

Pojavi se 4 ti izvor i onda te malo zbuni i ti onda sam sebi napises da " lupaš "
Vecinom ljudi lupaju kada se udaljavaju od pointa.

Koliko puta si cuo da neko kaze da mi je ono vrijeme a ovaj mozak
Kada bi se tada nasao u onom vremenu sto zelis sa tim mozgom , znaci znao bi buducnost.

Ja to odprilike radim u sto kracim tezama bez nagadjanja zasto je ovo , zasto ono.
Jer to te odvodi od pointa , daleko u novo korijenje.
Igricu ili kuzis ili ne.

Kada se pojavi ispred tebe.
Imas dva puta da izaberes, treci nema.
U ovom pitanju su tu istina i laz
Svi idemo na to da saznamo istinu, ali nismo svi istim putevima programirani kako bi mogli razlikovati sta je istina a sta laž

1 Like

Profit je napravio ko je bio pametan i ko je iskoristio situaciju gdje su debili i mazge stojali u redu jedno iza drugog i pratili u dugim dugim kolonama sta onaj ispred radi. Znaci ako si imao shemu da kupis maskice po 0.01$ a zatim iste prodas po 1$, napravio si profit. Ako si uvidio kakvo sranje se priprema i da ce ljudi kao sto su obicno mazge vodjene medijima, opet biti mazge, onda si kupio dionice farmaceutskih kompanija, postao reseller dezinfekcijskih sredstava ili ne znam koji primjer da ti navedem jos, profit se mogao napraviti i moze se i dalje napraviti na X nacina. Dobar sajt o koroni, o drugim tipovima virusa, o svemu sto je trazeno? Direct advertiseri i lijep $$$ .

Mislis da se sve ove godine nije mogao smisliti lijek za rak? Nije u interesu covjece…

Koliko ljudi umire od nekih mnogo tezih i ozbiljnijih bolesti pa zasto se resursi nisu usmjerili ka finalizaciji tog lijeka?

Frustriraju i mene plitkoumne osobe. To sto pokusavas ispricati… If you can’t explain it simply, you don’t understand it well enough. - to ti je citat Einsteina . Glupost i laz ce uvijek biti glupost i laz bez obzira koliko puta ti to ponovis, samo ces nekoga oprati i popustit ce da ti prihvati to sranje da ne budes dosadan vise, ali to ne mijenja cinjenicu da je glupost i laz. Pa koliko je ljudi sto su bili PRIMORANI vakcinisati se jer vise nema smisla raditi test svaki dan, ne mozes izaci sa zenom u restoran, ne mozes otici u office,…

1 Like

Hihihi, nisam kupio kokice, ali jesam čips :wink:

Neću previše u temu jer nema smisla, ali što se studija tiče, neki još moraju pojest puno žganaca da shvate da su rijetke studije stvarno neovisne, a i one koje slučajno jesu rijetko su i podobne.

Što se tiče besplatnog cjepiva za građane, opet fali žganaca da se shvati da nisu besplatni. Ne plaćaš cjepivo, ali plaćaš skuplje brašno, ulje itd. Bilijunćeki bez pokrića imaju svoju cijenu.

Da li veliki više zarade kad nešto raste 10% godišnje ili kad naglo padne 30+ posto ? Da li velikima više vrijedi da im kompanija dobro posluje ili da im dionica više vrijedi? Retorička pitanja :slight_smile:

2 Likeova

ti si drug bolestan, možda je to posljedica dugogodišnje konzumacije spida ili loših eksera, u to ne ulazim … ali me više nemoj citirat jer nemam vremena da dešifrujem i tumačim duhovnjake

to je sve jedna grana privrede, SVE DRUGE GRANE I SVE DRUGE OBLASTI privrede su popušile … stvarno ne znam kome je to u cilju bilo

ako pratiš naučne radove, vidio bi da i to napreduje … rak je strašna stvar, ali mnogo manje ljudi oboli i mnogo manje ljudi umre nego od corone … ne kažem da je bezazleno, ne umanjujem opasnost toga … slažem se da se novac koji ide npr. na oružje može usmjeriti na institute koji proučavaju takve bolesti

zato što nijedna bolest ne pogađa tako veliki broj ljudi … pogledaj moj prvi post, pogledaj statistiku umrlih u srbij i hrvatskoj u posljednih 6 godina i objasni zašto je u 2020. godini u obje države umrlo značajno više od prosjeka pet godina unazad?

eto vidiš, pogriješio sam

Koji hejt , na nesto drugacije i opozit stranu.
A nije svjestan da bi plakao krv kada bi dosegnuo to.
Vidim imas bas velik doseg, al fulas pored stvari koja bolesno dominira u odnosu na zdravu koja ne.
Mozda znas sta je humano , zbog tog si se mozda i vakcinisao , da bi pomogao da planeta zemlja opstane i da ne izubimo kisik. lol
ZASTO BI PRUCAVALI BOLESTI I TRAZILI LIJEK ,KADA JE GLAVAMA U CILJU DA DOBIJU RAT !

1 Like

ma da, sigurno … i patrijarhu i amfilohiju i glumcima i pjevacima svima se aktiviralo od loseg vazduha ili gripe :smiley: u 2020. godini 20% više umrlih u srbiji i hrvatskoj, sigurno se gripa baš slučajno u toj godini nešto više aktivirala

onda nemoj nikako

onda mi nađi neovisnu studiju koja dokazuje da je koronavirus bezazlen

dakle sve su žrtvovali radi farmaceutske industrije? farmaceutska industrija je najjača na svijetu? jedina na svijet? propustio sam nešto?

umjesto retoričkih pitanja, daj neki odgovor na neko pitanje … konkretan, potkrijepljen činjenicama, statistikom, nekim logičnim objašnjenjem a ne retoričkim pitanjem

svako može onako bezazleno postavljati retorička pitanja, to ostavlja prostora svakoj budali da tumači kako hoće

najlakše je nabubati pet gluposti pa napisati “ne bih ja dublje u temu” :smiley:

Moje misljenje je neka se vakcinise ko god zeli njegov izbor, niti namecem svoje niti meni treba neko nametati da se ja moram vakcinisati. I nikad se necu vakcinisati, srecom u ovoj lakrdiji od BiH zivim pa za male pare se dobije i potvrda da si vakcinisan.

2 Likeova

U martu prosle godine imao sam priliku biti s likom koji je pred mojim ocima podijelio 4 potvrde o vakcinaciji, samo ispunili imena i sta je jos trebalo od podataka, sve s pecatom, official :joy: :joy:

Izgleda da cu morati i ja sebi nabaviti da se ne zajebavam sa ovim PCRovima kad idem preko granice…

3 Likeova

Imas sad dobijes i QR i pise ti kad si kao “primio” doze, sve regularno.

1 Like

Pazi da su vakcine tu jer se brinu o svima nama.
Pazi dobro da su iz tog razloga tu.
A ako zelis da dobijes grupu ljudi koja ti donosi trafik.
Ne samo u jednom pravcu.
Znas kada kazes kada idemo , idemo veliko.
Iskoristit cemo ih za sve.
Postavi strah medju ljude , pusti da se umješa sadržaja koji ce kategorisati ljude i programirati ih da odabiru i ako nemaju potrebe za tim.
Od tog engagementa si dobio ljude koji 100% svaki od njih je sa sobom ponio nesto sto u naredno vrijeme mora placati.
Neki od njih placaju dobrovoljno
A neki na silu.
Ovo nije da ljudi drze page sa 100k ljudi.
Za velike glave platforma je planeta.
Postoje tehnologije koje mozgaju za tebe.
Ti samo formulu pustis u rad.
Ovo je mogli da se ne desi.
Ali zasto ne iskoristi zlo i nastaviti upravljati svijetom
Pazi dobro da ti USA i EU nisu dali vakcinu jer te vole.

RuIn isprani mozak

1 Like

eto, o takvoj pojavi ja pišem … žalite se što je sistem karina i što je sve u banani a sudjelujete u tome i razvaljujete taj sistem … država ne valja a kada treba porez platiti ili se vakcinisat nećete … tačno da čovjek ne povjeruje haha u 21. prvom vijeku sumnjate u vakcine hahahahah a ne sumnjate u andol, kafetin, cigare, spid, ekser, leksaurin hahaha samo mi je drago što su predviđanja da ćemo mi na zapadnom balkanu ovim tempom izumrijeti za 150-200 godina pa me to raduje … volio bih da se to i brže desi, jer bukvalno trujemo i uništavamo sve što se može zatrovat i uništit …

razmislite da li u danskoj, švedskoj, norveškoj, novom zelandu, islandu ljudi razmišljaju kako doći do lažne potvrde o vakcinaciji

tačno nas treba spalit do zemlje haha

buzz drogiran mozak, spržena siva masa, moždane stanice uništene a ne mogu se regenerisat